Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laminat ali ploščice v kuhinji in dnevni sobi?

Laminat ali ploščice v kuhinji in dnevni sobi?

Imel bom talno ogrevanje. Za kuhinjo in dnevno sobo, ki sta v istem prostoru se ne morem odločiti ali naj dam ploščice ali laminat.
Zanima me če ima kdo od vas v teh dveh prostorih ploščice, zakaj ste se odločili za ploščice in ali ste imeli kdaj laminat in ste se kasneje odločili za ploščice ali obratno.

Precej zakomplicirano napisano ampak upam da razumete kaj me zanima :::)))

mi bomo imeli tudi gralno gretje, razmišljamo o parketu, laminatu in ploščicah. Ima pa svak celo hišo v ploščicah in mu ni žal. Njemu funkcionira super.

Talno gretje in ploščice. Meni je super!

Kaj pa poleti ko se ne kuri? Ploščice so poleti zelo hladne.

Popolnoma enaka temperatura če pristaviš termometer…ne stresaj oslarij…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Glede na to da je keramika neizogibna v kuhinji , vhodu in hodniku, zakaj tlačit les v dnevno sobo…potem so še problemi pri kombinaciji s pohištvom…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

talno gretje na črpalko ni enako centralnemu ogrevanju. al pa jaz nimam pojma. in tudi te ploščice niso tiste klasične.

Popolnoma enaka temperatura če pristaviš termometer…ne stresaj oslarij…[/quote]

Ampak vseeno je precej hladneje kot če bi bi stal na laminatu.
In poleti najbrž ne bodo laufali ogrevanja zaradi tega, kaj praviš?

Punce ploščice so o.k. parket in laminat je treba negovat in bog ne daj ,da ti kaj pade na tla ,takoj se pozna .Tudi prah se takoj vidi .Če imate majhne otroke in ker otroci radi vozijo po tleh avtočke in pomožnosti take,ki nimajo ene gume… No ne vem ,jaz vem ,da ,ko bom imela denar ,takoj vržem ven parket ,ker smo se tudi že prepirali komu je kaj padlo z rok …

Popolnoma enaka temperatura če pristaviš termometer…ne stresaj oslarij…[/quote]

Ampak vseeno je precej hladneje kot če bi bi stal na laminatu.
In poleti najbrž ne bodo laufali ogrevanja zaradi tega, kaj praviš?[/quote]
Ni res! Tak je samo občutek…ponavadi pri zmrzljivcih…men prov paše hodit bos po mrzlih ploščicah, če je zunaj 30 stopinj…te vsaj malo pohladi…

Midva imava talno ogrevanje samo v kopalnici. Vse je super ampak poleti, ko je centralna ugasnjena so zelooo mrzle.

Za dnevno sobo bi se odločila za laminat oziroma parket zaradi otrok. Ker glava bolje prenese padec na tako podlago kot na ploščico. Vem, se kruto sliši ampak to je prvi tak razlog, ki mi pade na pamet. Pri mojih dveh me je vedno strah, da pade kateri v kuhinji, kjer so ploščice.

Drugače pa lahko povem, da po 3 letih laminat ni poškodovan z razliko ploščic, ki nam je ena v kuhinji počila, ko je nekaj padlo na tla. Poleg tega je veliko lažje zamenjat talno oblogo, če je karkoli drugega kot ploščice (če razmišljaš za leta vnaprej).

Parket je zakon. Gotovi parket.
Laminat je premrzel a res odporen.
Lepe in moderne ploščice so tudi ok, a (zame) kvečjemu v kopalniških prostorih in kuhinji, povsod drugod pa parket.
Mi imamo povsod gotovi parket, ga ne šparamo, imamo domače živali in otroke in se pozna minimalno.
Ga ne zamenjam za nič.
Lp

Minimalno se vidi ,ce ga gledas od dalec

Ga imamo v spalnem delu in je čudovit, vendar je pri pisalni mizi že precej poškodovan od koleščk od stola (naslednji stol bo imel gumijasta), če kaj pade, se takoj pozna, prah pa se tudi vidi, ker je precej temen. Vendar bi se še enkrat odločila enako, dnevni prostori in vse kopalnice ploščice, nočni del pa gotovi parket.

Laminat smo že imeli, pa ga ne bi imela nikoli več.Hladen, naelektren in glasen. Zdaj imamo po celem stanovanju parket (kljub 2 majhnima otrokoma – ga bomo pač brusili ko otroci zrastejo), v kuhinji pločice, ki so imitacija lesa. Zaenkrat se obnese.
Ploščice so krasne za vzdrževanje, slabost je da se praktično vsaka stvarki pade na tla razbije. Tudi emajl na posodi se je ob padcu na tla okrušil.
Vseeno ne bi zamenjala.
lp
klementina

Pri nas smo se odločili za ploščice imitacija lesa. Problemov nobenih, izgled pa je čudovit. Če koga zanima, smo jih kupili tukaj http://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/ploscice-imitacija-lesa

V kuhinji imamo kombinacijo ploščic in parketa. Za laminat se pod nobenim pogojem ne bi odločili.
Ploščice poleti niso nič bolj hladne, kot parket. To je le občutek.

pa koga misliš, da to briga, da je treba deset let staro temo iz naftalina potegnit?

eni akviziterji tu gor ste pa res nadležni.

Keramika. Sploh pa parket ni za talno ogrevanje, les se krči pri taki toploti.

Talno gretje in keramika, zelo zadovoljna.

jebala vas keramika, tale tu ma bajto že 10 let postavljeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close