Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika lahko zamrznem biskvitno testo?

lahko zamrznem biskvitno testo?

Naslov že sam pove kaj me zanima. Naredila bi muffine, imam recept po katerem jih pride 18. Sva pa le dva. Pa da se mi ne zamerijo, ker bi jih preveč pojedla 🙂 , bi jih raje dala nekaj zmrzniti.
Nisem pa še nikoli dala zmrzniti kaj biskvitnega, čeprav sem že slišala, da zmrzujejo tudi cele torte.

Ali jih lahko dam? Kako pa naj potem odmrznem – nimam mikrovalovne pečice! Ali kar naravno ali v pečici na kakšnih 50 stopinj?

Hvala za pomoč!

Pika

Pri nas vsa peciva dajemo v skrinjo. Do sedaj nismo imeli še nobenih težav (prebavnih). Saj tudi v nekaterih trgovinah lahko kupiš zmrzneno pecivo.

Ola !

Muffine lahko brez skrbi zamrzneš. Jaz jih vedno. Odtalim pa jih kar v vrečki na sobni temperaturi. Če pa jih rabim za zajtrk, pa jih dam zvečer iz zamrzovalnika in v vrečko ter v hladilnik.

Lep sneženi pozdrav, Maja

Delam enako kot Majuška. Tudi midva sva dva in običajno jih v skrinjo spravim na varno sama pred seboj. Sicer “šnofam” po kuhinji, dokler je kaj v skledi.

Enako kot zgoraj povedano. Ce si pa zazelimo to ple, jih rahlo zavijem v alufolijo in dam v pecico pri 60 stopinjah ali na toaster – imam takega, ki ima na vrhu se nastavek za male kruhke, zemljice in podobno Lp

Nič se ne boj zamrzovalnika! Jaz imam preizkušene vse sorte jedi in razna peciva in se zamrzovanje res dobro obnese. Včasih je kakšna stvar še boljša odmrznjena kot sveža-:))
Vendar sem prej kupila in preštudirala najmanj tri knjige o globokem zamrzovanju, to je pa tudi res. Zaupam.
LP

Nič se ne boj zamrzovalnika! Jaz imam preizkušene vse sorte jedi in razna peciva in se zamrzovanje res dobro obnese. Včasih je kakšna stvar še boljša odmrznjena kot sveža-:))
Vendar sem prej kupila in preštudirala najmanj tri knjige o globokem zamrzovanju, to je pa tudi res. Zaupam.
LP

Jaz sem tako naredila za pusta s krofi. Spekla in skrila v skrinjo:)
No, v resnici sem jih pospravila, ker jih je bilo preveč:)

Tudi biskvitno testo za torto dam zmrznit (že pečeno). Se potem fino razreže.

Potico že od nekdaj zmrzujemo. V skrinji imam tudi štrudelj, pito, … ponavadi, ko sem sama kaj spekla, sta isto naredila še tašča in tast (moj tast je namreč zelo rad pekel sladke stvari:) ) .

Kaj pa če preilagodiš recept?
Namesto vseh sestavin daš samo polovične količine.
😉

Praktično vedno lahko razpoloviš količine in spečeš samo malo. Če to delaš iz veselja, je čisto ok, vsakič je res sveže pecivo in dišeča kuhinja.

Vendar:
– če imaš družino,
– če je sicer nimaš, vendar veliko drugih obveznosti
– nekatere sorte peciva preprosto ne moreš speči samo malo, ker ni pekača ali kaj podobnega,
– ali če si preprosto samo praktična in imaš zamrzovalnik

potem naredi normalno ali celo dvojno količino. Dela je bolj ali manj enako, porabljene energije tudi. Preostanek daj v zamrzovalnik celo ali razreži na kose, odvisno od sorte. Odmrznjeno je čisto v redu, hitro na mizi, v tem primeru si res lahko privoščiš samo en kos pite ali samo deset rumovih kroglic.

Seveda se razume, da zamrzneš sveže, komaj ohlajene stvari. Če pecivo tri dni ponujaš naokoli in na koncu zamrzneš ostanek, bo tisto odmrznjeno kot štiri dni staro pecivo, nič boljše :-))
LP Mimi

Naj še jst pristavim svoj lonček: a je mogoče še NESPEČENE muffine zamrznit in jih sveže spečt ko se testo odmrzne?
Sprašujem, ker bi za hčerkino zabavo napravila pizza muffine, pa bi jih začela delat že kak teden prej.
A je boljše če jih spečem prej in dat že pečene v skrinjo al napravim in jih dam v zmrzovalnik še nespečene? sprašujem zato, ker gre tu za kvašeno testo.
LP, N

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close