Lahko priporočite kake španske filme ali nadaljevanke s podnapisi – za fante – za učenje španščine
Pa naj se vseeno potrudi gledat limonade. Slej ko prej te notri potegne, samo da je dobra nadaljevanka! Sicer pa jaz sem bla enkrat na tehničnem dnevu na delavnici španščine in sem iz limonad znala veliko več kot punca, ki ima v šoli španščino pa še dodatno se jo uči. Mi je bilo prav smešno:’))
Sicer se znam pa najbolje od vsega skregat, seveda v španščini! Haha
Jaz imam isti problem, španščina mi je všeč, angleščino in italijanščino sem se naučila iz tv in knjig oz. stripov, limonad pa ne prenesem. Ni res, da padeš noter, ker so tako bedne, da ti dviguje pritisk, ko gledaš tiste nesmisle in se sprašuješ zakaj je bilo tega treba. Lahko bi bile preproste in še vedno smiselne. Ne obstajajo samo limonade in strokovne tematike. Odvisno od fantovih okusov. Je gledal El laberinto del fauno, The Spirit of the Beehive, The Orphanage? Poguglajte filme in risanke.
Priporočal bi film Y tu mamá también. Najde se torrent z angleškimi podnapisi, lahko pa poišče na spletu še prepis originalnih dialogov v španščini in lahko potem vse skupaj primerja.
Film ima sicer nekaj seksualne vsebine, ampak kljub temu mislim, da je za ta leta ravno pravšnji. Predvsem pa ni tipična limonada ali tipično holivudsko sranje.
Vsi filmi Pedra Almodovarja bi po moje prisli v postev http://www.imdb.com/name/nm0000264/ in ze omenjeni El laberinto del fauno, Y tu mama tambien, Amore perros, Diarios de motocicleta…
Potem pa na imdb pogledas se igralce ali reziserje, pa lahko majdes veliko podobnih filmov.
Se nasvet: ce boste filme iskali na spletu (sploh slovenska stran) je navadno bolje iskati po naslovu v anglescini. Za vse te bi verjetno lahko nasla tudi slovenske podnapise, angleske pa itak.
Risanke ha ha, to pa je nekaj na višjem nivoju. Ni mi jasno kako veš kako bedne so mehiške nadaljevanke, če jih NE gledaš????????[/quote]
Ja, marsikatera risanka je na višjem nivoju kot limonade. Ne vem za španske, ker ne poznam nobene, a mnoge risanke so narejene tako, da lahko z otrokom gleda tudi odrasel. Mislim, da je jasno, da sva tako jaz kot avtoričin sin poskusila in se trudila gledat limonade, z željo, da se naučiva jezika, a je prehudo. Risanka ima preprost jezik – ravno prav za začetnike in čeprav ne uživaš ne vem kako ob njej, ti vsaj ne gre na živce.
Your article content is being interested by a lot of people, I am very impressed with your post. I hope to receive more good articles. paper io 2
Your article is very good, I have read a lot of articles but I am really impressed with your article. Thank you, I will look into this article. To know about me, try talking to me: mapquest driving directions
Forum je zaprt za komentiranje.