laguna 2,2 diesel – težave z oljem, motorjem
v petek se je zgodilo (ne danes, temveč enega nazaj)….
me kliče daddy, da mu je zasvetila lučka za olje in da je obstal na cesti, češ da je cel motor masten…
ker sem šel po isti poti, ca pol ure kasneje, sem ob prihodu ugotovil, da je ven porinilo palčko za merjenje nivoja, ki se je navila v ventilator.
sklepal sem, da jo je prejšnji dan serviser premalo not porinil, ter da jo je zato porinilo ven in potem skozi to cevko zmetalo še vse olje.
amzs-ju, ki je bil na poti, sem narolčil, da naj pripelje olje.
ko smo dolili olje smo nadaljevali pot (od črnega kala proti puli). vozil sem za njim, ni bilo nobenega dima, niti vonja po olju, skratka kao vse normalno.
v puli smo se razšli in potem zopet klic, da se mu je na poti nazaj v senožečah zopet luč za olje prižgala. zopet je sledilo dolivanje olja za pot domov.
skupna poraba olja je bila 12l/600km
no, naslednji dan, na servisu, je bil motor spet brez olja, čeprav doma ni bilo nobene luže, samo par kapljic na širini celotnega motorja, saj je bil ves poškropljen. skratka, nič, da bi se dalo locirati napako…
prav zanimalo me, kaj bodo ugotovili na servisu….
in kaj pri vsej zadevi najbolj boli?
to, da bodo cel motor razstavili in se učili na njemu, saj takih problemov po moje da ni kot po tekočem traku.
pa to, da povsem zgubiš zaupanje v tak avto.
edina svetla točka tega pa je to, da je avto še dva tedna v garanciji….
aja, letnik 2003, ca 100.000km
pa smo dobili avto po 5 dneh naza, češ da ni bilo nič narobe in da je vse OK.
ponovimo našo prejšno pot in glej ga zlomka: zadeva se je ponovila.
Avto je spet na servisu, tokrat so nam dali vsaj nadomestnega. Skrbi me, ker bo garancija kmalu mimo.
pokliči na renault slovenija in se pritoži..kaj takšnega se ne bi smelo ponovit in ja, verjetno se igrajo in čakajo da mine garancija (imam izkušnje z renojevimi servisi)…nujno podaj pritožbo. tisti na vrhu jih vsaj malo zategnejo..če ne pa zagrozi, da jih boš dal v medije…v glavnem ne delat z njimi v rokavicah ker ne bo urejeno prav nič..pa več sreče tokrat ti želim..