Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ladja do Grčije

Ladja do Grčije

Me zanima, če je kdo potoval z ladjo do Grčije. Npr. iz Benetk v Igumenitso. Je mogoče tudi kakšna ladja z Reke kot včasih?
Ker je ta prevoz zelo drag, me zanimajo izkušnje. Mi smo 6-člnaska družina in bi radi malo ceneje prišli skozi. Lahko npr. vzameš kabino za 4 in jih potem notri preživi noč 6, ali moraš vzeti za toliko, kot je oseb? Kakšna izkušnje – hvala!!

Mi smo bili z 2,5 in 4 letnikom kar na palubi in je bilo prav super.
Kako je s kontrolo kabin pa ne vem.

Mi smo vzeli zmeraj kar vozovnico za palubne potnike in smo potem spali v spalkah nekje na hodnikih, nekoč celo na foteljih nad recepcijo.

Glede kontrole kabin pa ne vem. Samo enkrat smo vzeli kabino za nazaj, ker so imeli “razprodajo” kabin, ker so bile skoraj sve prazne (je bil že september), takrat ni bilo opaziti kakega nadzora.

Razmišljala sva edino, da bi našla še eno družino in bi skupaj vzeli samo eno kabino, v kateri bi spali otroci in eden od odraslih, ampak tega nismo nikoli realizirali.

Mislim, da plujejo samo iz Benetk, iz Trsta že davno ne več, govorilo se je, da bodo iz Kopra in to že v letu 2008, pa ni bilo iz tega nič.

Jaz vem za varianto iz Trsta v Igoumenitso (mogoče sem ime kraja narobe napisala). Je na palubi kar v redu, samo piha kar precej. Vožnja je itak dolga, potem mogoče postane dolgčas …

Ah, mama2831, mam še stare podatke, torej nič Trsta.

Ja ladje plujejo samo iz Benetk in Ancone, prevoznika sta Anek lines in Minoan. Mi smo lani potovali iz Ancone v Igoumenitso kot palubni potniki v začetku julija. Jaz namreč notranjosti ladje ne prenesem (mi je takoj slabo), zunaj pa se tudi najde kotiček, kamor pogrneš spalko, na voljo so tudi plastični stoli in mizice, ob bazenu ležalniki (samo moraš biti hiter in letet rezervirat). Kabine so pa tako miniaturne, da po moje ni šans da bi jih spalo več kot je postelj. Je precej vetrovno in proti jutru postane malce vlažno ampak eno noč se že preživi, da se tudi skriti v kak vogal, ali spati noter po hodnikih (kar jaz ne bi). Mi smo se poslužili Ancone, ker pot traja od 17.00 do naslednjega dne do 9.00, kar je nekako znosno, kar je več (iz Trsta se potuje nekaj ur dlje) je pa že kriza. S seboj si vzameš malico v hladilnih torbah, saj je na ladji restavracija kar draga, še sploh, če vas je 6. Aja – izognite se še potovanju ob vikendih, ker je cena višja in gneča večja. Mi smo odpotovali na petek in se vračali v ponedeljek zvečer pa je bilo optimalno.

A je konec aprila že dovolj toplo, da si lahko kar na palubi? Ob snegu se namreč kar ne morem vživeti v pravo pomlad!
A si lahko npr. kar v avtu? Še enkrat hvala za odgovore.

Ja, tako je… če si palubni potnik, greš pod stopnice – ne piha… So bili tam starši z vozički, eni so imeli tudi prenosno posteljo, drugače pa spalne vreče… Vrata znajo ropotat… Je bilo veliko staršev z malimi otroki,pa tudi z malo večjimi…

Mi smo šli pred leti za prvomajske praznike in moram reči, da je bilo ponoči kar mrzlo, zato smo spali znotraj na hodniku zraven stopnišča. V bistvu je težko najti pameten prostor za spanje. Od takrat na daljših poteh z ladjo vedno vzamemo kabino.

Ne, v avtu med plovbo ne smeš biti. Celo če kaj nujnega rabiš iz avta, te mora v garaže spremljat nekdo od osebja.

Ne jaz aprila ne bi šla na palubo za čez noč. Je po moje kar fajn vlažno in hladno. Poleti ja, ni problema, ampak aprila. V tem primeru je nujno biti noter, samo te ladje so kar precej polne (posebej bodite pozorni na termine okoli velike noči), tako da tudi ni rečeno da bo zelo udobno kje na hodniku. Pričakujete lahko en kup francosko govorečih Turkinj z grozdom otrok (moški se držijo posebej), zamaščenih šoferjev, maturantov vseh sort.. tako da res previdno izberite termin.

Kolk ste eni škrti sami do sebe…raje se celo noč guncate na palubi v spalki kot da daste tistih 100 eur zraven za avion…

ugibam… nisi še nikoli spal na palubi pod zvezdami, ne?

pa tudi letel očitno ne, da bi poznal cene letalskih kart…

Mi smo 4članska družina in gremo junija iz venezie do patrasa z ladjo in smo vzeli notranjo kabino za 4 osebe. Povratek pa julija do ancone kot palubni potniki.Cena za kompletni aranžma pa znaša 477,10eur. Ker sem pa že potoval vam lahko povem da se kabine ne kontrolirajo.

Nekako si ne predstavljam kampiranja po Grčiji z avionskim prevozom….

Mi smo bili lani 3 družine in smo vzeli 2 kabini, tako smo vsi spali v kabinah in ni bilo nič narobe.

Kaj pa letalski sedeži? Ste na toplem in da se tudi malo spočiti. Ker trajekt verjetno ne bo ravno poln, se lahko tudi zleknete preko dveh ali treh in se naspite.

Ja kakšni so kaj ti letalski sedeži se da spreminjat naklon, se pravi da se nasloniš nazaj in ti glava ne pade naprej?
Hvala za odgovor!

čaw…vidim da je bla kle debata že neki časa nazaj pa me zanima kje se da rezervirat pa kje zveš datume,…kr bi midva letos tut šla dol v grčijo v lastni režiji pa bi šla z ladjo kr je letalo fuuul predrago.

http://www.aferry.co.uk/

Tukaj sta oba prevoznika, lahko direkt rezerviraš…

Lahko pa rezerviraš tudi pri Atlantici (turizem@amzs.si)

Letalo iz Budimpešte na Kreto ali Rodos je povratna karta 120-200€ po osebi.
Se mi zdi cenovno primerljivo z ladjo, predvsem za Dodekanez in Kreto.
http://www.wizzair.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close