Ladja do Grčije
Me zanima, če je kdo potoval z ladjo do Grčije. Npr. iz Benetk v Igumenitso. Je mogoče tudi kakšna ladja z Reke kot včasih?
Ker je ta prevoz zelo drag, me zanimajo izkušnje. Mi smo 6-člnaska družina in bi radi malo ceneje prišli skozi. Lahko npr. vzameš kabino za 4 in jih potem notri preživi noč 6, ali moraš vzeti za toliko, kot je oseb? Kakšna izkušnje – hvala!!
Mi smo vzeli zmeraj kar vozovnico za palubne potnike in smo potem spali v spalkah nekje na hodnikih, nekoč celo na foteljih nad recepcijo.
Glede kontrole kabin pa ne vem. Samo enkrat smo vzeli kabino za nazaj, ker so imeli “razprodajo” kabin, ker so bile skoraj sve prazne (je bil že september), takrat ni bilo opaziti kakega nadzora.
Razmišljala sva edino, da bi našla še eno družino in bi skupaj vzeli samo eno kabino, v kateri bi spali otroci in eden od odraslih, ampak tega nismo nikoli realizirali.
Mislim, da plujejo samo iz Benetk, iz Trsta že davno ne več, govorilo se je, da bodo iz Kopra in to že v letu 2008, pa ni bilo iz tega nič.
Ja ladje plujejo samo iz Benetk in Ancone, prevoznika sta Anek lines in Minoan. Mi smo lani potovali iz Ancone v Igoumenitso kot palubni potniki v začetku julija. Jaz namreč notranjosti ladje ne prenesem (mi je takoj slabo), zunaj pa se tudi najde kotiček, kamor pogrneš spalko, na voljo so tudi plastični stoli in mizice, ob bazenu ležalniki (samo moraš biti hiter in letet rezervirat). Kabine so pa tako miniaturne, da po moje ni šans da bi jih spalo več kot je postelj. Je precej vetrovno in proti jutru postane malce vlažno ampak eno noč se že preživi, da se tudi skriti v kak vogal, ali spati noter po hodnikih (kar jaz ne bi). Mi smo se poslužili Ancone, ker pot traja od 17.00 do naslednjega dne do 9.00, kar je nekako znosno, kar je več (iz Trsta se potuje nekaj ur dlje) je pa že kriza. S seboj si vzameš malico v hladilnih torbah, saj je na ladji restavracija kar draga, še sploh, če vas je 6. Aja – izognite se še potovanju ob vikendih, ker je cena višja in gneča večja. Mi smo odpotovali na petek in se vračali v ponedeljek zvečer pa je bilo optimalno.
Ne jaz aprila ne bi šla na palubo za čez noč. Je po moje kar fajn vlažno in hladno. Poleti ja, ni problema, ampak aprila. V tem primeru je nujno biti noter, samo te ladje so kar precej polne (posebej bodite pozorni na termine okoli velike noči), tako da tudi ni rečeno da bo zelo udobno kje na hodniku. Pričakujete lahko en kup francosko govorečih Turkinj z grozdom otrok (moški se držijo posebej), zamaščenih šoferjev, maturantov vseh sort.. tako da res previdno izberite termin.
Letalo iz Budimpešte na Kreto ali Rodos je povratna karta 120-200€ po osebi.
Se mi zdi cenovno primerljivo z ladjo, predvsem za Dodekanez in Kreto.
http://www.wizzair.com
Forum je zaprt za komentiranje.