LABRADOREC-CENA
Kakšne so trenutno cene ne vem.Toplo pa ti priporočam, da dobro preveriš poreklo psa in pa seveda tudi vzreditelja(moj nasvet ne kupuj psa brez rodovnika), labradorji so že degenerirana pasma zelo, zelo pogosta je displazija(ne vem če sem prov napisala) kolkov, zato preveri če so imeli starši kakšne zdravstvene težave, dobri rejci dajo mladičkom slikat kolke predno jih oddajo.Res da se to lahko pojavi kasneje vendar veš vsaj, da ste kupili psa ki je za enkrat zdrav.
Preveri koliko krat je samička že imela mladiče in bok ne daj kupovati mladičov tam kjer na njih načrtno služijo(po možnosti 2x letno).
oprosti, malo sem se razpisala ampak želim ti samo zdarvega psa, ki ti bo v veselje in ne bo potreboval hujših zdravniških posegov ali celo usmrtitve.
En velik HOV Žanka
Pametno je pogledati za psa z rodovnikom in starši z nekoliko zanimivejšimi ocenami. Takšen pes je sicer precej dražji. Malo je labradorjev, ki pri 10-12 letih ne bi imeli težav, ne samo z kolki, ampak nasploh s hojo. Drugače pa psa toplo priporočam, sploh če ste družina z otroki in v vzreji psov začetniki. Še posebej je pomembno, da boste šli s psom čim prej v šolo. Že v malo šolo, kljub temu, da je pasma znana kot miroljubna.
Žanka, mladičem se ne slika koljkov, ker jim kosti še rastejo in se nič ne vidi. Če bi psico vzreditelj paril dvakrat letno, dobi vzrejno prepoved in mladiči nimajo rodovnika…
Predlagam, da greš na kakšno razstavo, da vidiš, kakšen labi vam je všeč, potem navežeš sti z lastnikom, vprašaš, če namerava imeti leglo… Ali pa pokliči na Kinološko zvezo in vprašaj po kvalitetnem leglu. Cene rodovniških mladičev so okoli 500 EUR.
Ja, mi mamo našega “pujsa” (ni debel, to je ljubkovalno ime) z rodovnikom, pa je tudi imel blazne probleme s kostmi. Rezali smo zadnjo nogo, potem še prvo…razni izrastki po kosteh…
Edini, katerem sem ga pustil pod nož, je bil Dr. Matko s Toplolšice. Zdaj je star 4 leta in moram potrkat, da ga je zelo uredu postimal. Sicer je bila dobro podhranjena tudi moja denarnica, ampak…ni mi zal. Leglo pa je iz Ankarana.
Forum je zaprt za komentiranje.