kvašeni muffini
V tej knjigi (iz katere je recept) so takšni luštkani recepti, samo žal preizkušen samo tale. Knjiga je pa namenjena prav “darilom iz kuhinje” – zdraven so še slike kako aranžirati vse skupaj, res lepo že za pogledat. Tako hitro dobiš idejo kaj dati ra RD tistemu, ki že vse ima (pod pogojem da zna ceniti vložen trud), ali pa darilo ob vselitvi v novo stanovanje recimo (ideja za darilo je da nekaj spečeš potem preložiš v nov pekač, krasno zaviješ še v kakšen serviet….). skratka včasih jo vzamem v roke samo zato, da sline cedim. Tile muffini so bili pa tudi že darilo zaraven pekača za muffine, sprejeti so bili zelo lepo ;-)).
Sonce rumeno, veš, da te gledamo vse dni, po cele dneve :o)
Lahko prideš že takoj, saj je tudi “ta hitro” pecivo (piškoti, jabolka s pudingom, smetana) že ohlajeno.
Lep pozdravček iz še vedno vročih krajev v hladno domovino!
Vladka
Hej!
Sonce, spomnila si me na eno zadnjih zahval zobozdravnici in njeni asistentki.Bili sta tako veseli.
Vsaki sem naredila dobro rulado, jo dala v podolgovato kosarico iz rizeve slame in zavila v karirano laneno krpo za brisanje posode. Ena rdec karo, druga moder in zavezala na obeh koncih s pravim trakom v odgovarjajoci barvi kot veeelik bonbon. Doma imam vedno kaksno novo dekorativno laneno krpo. Tudi v ognjevarno keramicno posodo( pekacek) sem kaj doma pecenga ze dala. Res pa je, da moras vedeti, kdo zna tole ceniti.
Upam, da bo muc kmalu OK in bom veterinarjem nesla sveze pecene pitulice za malico:) Lp
Babi, točno tako kot si opisala je na fotografijah v tej knjigi, pa še tisoč drugih idej (od mešanic za “kapučino” – v dekorativen kozarec po plasteh natreseš vse sestavine, do mešanic za muffine, ….. skratka “nema da nema” rečemo pri nas, he he).
Res prisrčno. Kaj muc še vedno ni nič bolje??? Jaz sem ravno včeraj videla sosedovega muca kako hodi okoli hiše (tistega pretpenega), sem bila čisto heppy. Samo od hiše pa še ne gre, čeprav se je “pocajtal”. Držim pesti tudi za tvojega mačkona.
lp
Damjana
Seveda lahko hajaš čisto po navadnem postopku kot kruh. Na toplo pač daš pa je. Tisto z žarnicami je tudi meni čisto adijo, zato pa nisem tako delala. Ampak tako piše v knjigi, američani pač ;-)). Za crknit.
Ti kar zamesi in daj hajat (toliko da še 1x naraste), potem pa hop v modelčke z njimi.
Uspešno peko ti želim. Aja še to, nisem jih še pekla v silikonskem modelu, samo v navadnem, železnem.
Živjo punce. To je tale knjiga:
Jaz sem jo kupila preko amazona, je pa sedaj možnost, da naročiš pri vale-novak (na njihovi spletni strani pustiš poizvedbo, pa ti jo oni dobavijo iz usa), če je knjiga dražja kot 5 tisoč sit ti jo pošljejo domov brez poštnine (poizvedovanje je itak neobvezno). Pri mazaonu se splača naročiti če kupuješ več knjig.
Sicer pa se jo da videti pri meni doma kadarkoli ;-))
Evo,jaz sem dobila poizvedbo od ValeNovak:
“Spoštovani!
Knjige Gifts from the kitchen nima nihče od naših dobaviteljev. Lahko dobite še kakšen izvod na http://www.amazon.com, kjer pa vam mi ne moremo pomagati.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav!”
Tako d punce bo treba naračat kar prek amazona…
Punce!
En predlog imam za tiste, ki bi preko amazona naročale…
Med vami ste take, ki se poznate tudi osebno in/ali si dovolj zaupate (ma ja, tudi to je danes pomembno…)…
Kaj pa, če bi se spravile skupaj, ena naročila več knjig, potem pa delite stroške?
Mogoče sam v premislek…
LP!
Gordy
Ja Avena, kaj pa nis prej prašala ;-)).
Amazon je tudi mene že stal kar nekaj tolarčkov, zdaj se prav brzdam in nazaj držim da vsak mesec ne norim s temi knjigami ;-)).
Meni se zdi od Gordy predlog tudi zanimiv. Če se boste zbrale na kup sem tudi jaz ena od interesentov. Bistven “problem” pri amazonu so stroški pošiljanja (na amariškem znašajo misim da 18 usd, potem pa še naša pošta (ali carina al kaj vem kdo) fajn zaračuna :-(( ). Vredno razmisleka po moje.
Kdor je za, lahko meni sporoči in bom za vse naročila. Upam, da nas bo čimveč 🙂 Sem pa z Gorenjske, tako da bi bilo fino, če bi se potem kje dobile, da si to razdelimo. Mogoče v Ljubljani ali kaj podobnega. No, saj to se bomo še zmenile.
Uglavnem – če je katera za, naj mi sporoči. Tuakj, ali prek maila.
lp
Kresnica jaz sem zelo za, samo povej mi kdaj je skrajni rok za “oddajo” naročil ;-)). Pustiš mail? ali pa se mi oglasi na mojega: sonce_rumeno@email.si
Je pa v bistvu potem možno tudi, da ti naprej pošlješ po hitri pošti npr (so bistveno cenejši od pošte slovenija) in si tako še prišparamo stroške za pot v lj (seveda plačam stroške prevoza po slo tudi jaz, da ne bo dvoma ;-)) ).
Edina stvar, ki je pri Amazonu malo moteča je to, da knjig ne pošljejo v kompletu (včasih) ampak pridejo najprej 1 in potem npr še dve, tako da imaš spet 2x stroške naše pošte ;-((. Vsekakor pa bo ceneje če se nas več vkup dobi in naroči.
Glede “skrajnega roka” je najbolje, da se skupaj dogovorimo. Recimo, da se v enem tednu zberejo “privaje”, potem jaz to naročim in ko kaj izvem, sporočim naprej.
Moj mail: kresnica_kresnica@yahoo.com ali pa tale, ki se izpiše, če klikneš na moj nick.
Forum je zaprt za komentiranje.