Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kvašeni cmoki – še danes?

kvašeni cmoki – še danes?

Jutrooo!

Vem, da je bilo govora o tem, nekje imam listek, a ne najdem. Rada bi naredila kvašene cmoke, ki se ravno tako soparijo, pa nimam pojma, kako. Polnila bi z jagodami (gozdnimi), slivami in za malega z marmelado.

Hvala.

p.s. Babi, veseli me, da ne tebi, ne avtomobilu ni nič hudega. Službenega so tudi že porihtali in se nič ne pozna. Le včasih me še kdo opomni, naj gledam v ogledalo. Pa saj se vsako jutro pogledam – he,he

Tinakrca, da ne boš mislila da sem pozabila na recept za kruhove palčke in piroške, samo včeraj še nisem imela pc doma, danes imam recepte sabo, prepišem tekom dopoldneva (ena gužvaaaaaaaaa je tle ;-)) ).
LP

Tukaj zala piše o kvašenih cmokih če ti kaj pomaga….

Brez skrbi, Tinkarca!

Bil je takrahel rromp; v ogledalo sem tudi gledala, pa kaj, ko je tista stvar bila samo do blatnika visoka:)))

Recepte in navodila za cmoke si dobila; vidim, da imas spet dovolj energije za dobro kosilo.

Pri nas je spet soncek:))) Lep pozdrav na vse strani Babi

Hvala, hvala, hvala!

Se grem sedajle zadet s čajem, malo “odlegnit”, potem pa na delo. Mislim, da bodo moji kar navdušeni. Bom pa povedala, če so uspeli.

LP

No, cmoki so uspeli. Polnila sem jih z jagodami ter marmelado. Recept od Gordy sem malo prikrojila – dala 1 jajce manj ter manj sladkorja. Verjetno sem jih malo predolgo soparila, saj ni bilo kandidatov za kosilo od nikoder in so bili bolj “zategli”. No, le najmlajši član je protestiral, ostali niso imeli pripomb. Cmoke smo si polili z jagodno omakico, poleg je bil jagodni kompot. ker je to res velika kolčina, sem ostanek testa namazala z marmelado in spekla.

Lp

Ej, Tinkarca; ti se vedno znajdes:))

Se lahko tile cmoki (surovi) zamrznejo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close