Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kvalitetno oljčno/olivno olje

Kvalitetno oljčno/olivno olje

Želim nabaviti res kvalitetno olivno olje, pa sem že skoraj obupala. Parkrat sem vzela Kali Oreksi (je grško) in bila zadovoljna, zadnja pošiljka pa je bilo čisto razočaranje. Grenko, po moje celo žarko, po preizkusu v hladilniku (tudi po 2 dneh se majhna količina v kozarčku ni strdila, morda je postala le nekoliko gostejša) pa se mi poraja dvom v pristnost olja.
Prosim za info, kje naj dobim res kvalitetno ekstra deviško olivno olje.

Olje je oljčno, slovensko.

Najkakovostejše iz slo Istre. Ampak ima tudi ceno. Pod 12 € liter ni šans, da ga dobiš. Poleg tega je lanskega že praktično zmanjkalo, tako da bo treba lepo počakat do oktobra/novembra na novo letino.

Ker ima naše oljčno olje precej izrazit okus, vsem niti ni všeč, potem greš v nabavo olja iz bolj južnih dežel; Dalmacija, J Italija, J Španija, Grčija … ta olja so bolj nežnega okusa.

Zdaj točno katero trgovsko je OK bi težko rekla. Jaz občasno kupim v Hofru njihovo iz Bio linije, mislim, da je Grško in mi je sprejemljivo.

Vsekakor pa mora biti ekstra deviško.

Še to 12 € za ekstra deviško olje iz Slo Istre je mišljeno direkt pri proizvajalcu in iz soda oz. večja količina.

Ker flaširanega za to ceno ni.

Iz slovenske istre – oljarkarsto Pucer…. ( ni pa v redni prodaji po ttgovinah – po kmetijskih zadrugah pa morda, regijsko). Izredo, sladko, negrenko, odlično.

https://www.go2farms.si/ponudnik/oljkarstvo-pucer/

Drugače pa – tudi tisto, ki ga imajo občasno v Lidlu – italijansko, znamke Italiamo – pol litra, v glineni beli steklenici – top. Res ne greni, mehak, prijeten, a še vedno oljkast okus.

Sicer osebno pa najraje kupujem kar v Italiji, kadar sem tam- ne po štacunah, ampak po regijah, kjer sem – najboljše mi je iz regije Abruzzio, Dritta in Lazio – dolce e morbido 🙂

Spoštovana gospa… grenko olje mora biti…včasih bolj včasih manj…še posebej če je sveže..to so antioksidanti….hladilnik test ni pokazatelj kakovosti ampak kemijska analiza in potem tudi senzorična analiza….tudi hladilniki so različno hladni in tako ne gre testirati če razumete…..na http://www.kalioreksi.si imajo tudi analizo za vsako letino oljčnega olja kakor tudi ekološki certifikat. Lahko jih pa kadarkoli tudi pokličete če vam karkoli ni ustrezalo in se tako rešijo problemi.

No, generalno se oljčno prej zgosti kot pa sončnično, mene je pred časom šokiral Rio mare tuna, olje se je zgostilo v belo snov, to je pravo oljčno olje , če ne bi videl bi rekel farbajte vi koga drugega  da je tam not kvalitetno olje..

No ja sicer palmovo se tudi prej zgosti kot sončnično,  ampak palmovo ni bilo.

Ne vem čemu tezava, saj je vendar ZPS objavil test oljčnih olj in med njimi so oceno odlično prejela tudi olja na policah naših trgovin.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close