Kvalitetna sedežna garnitura
Meni pa Schillig deluje preveč sterilno, hladno, neudobno. Meni mora biti sedežna udobna za počivanje, ležanje, za sedenje pravzaprav najmanj. Izogibam se raznim elektronskim in mehanskim počivalni delom (naslon za noge, ki se dvigne), ker je to nepraktično in na dolgi rok še prehitro pokvarljivo. Meni je fina velika površina, npr. Polipol ima ene take:
Seveda pa je vse odvisno od prostora. Če ga nimaš veliko, potem pač poskusiš izkoristiti vsak cm.
Ena Maja, 19.02.2022 ob 16:16
No, da še jaz prispevam.
V zadnjih 5 letih sem morala kupit tri sedežne (eno za doma, dve za na vikend)
Prva sem kupila pri Žaklju (model Toskana). Gre za L model, dražji material tkanine. Cena cca 1900. Sem z njo tako zadovoljna, da sem potem še drugi dve tam vzela (model Mark in Mark Lux).
Če bi spet rabila, drugje ne bi časa izgubljala.
V
Tudi mi imamo Zakljevo in se kar strinjam. Priporocam.
Da ne govorim, da so se popolnoma prilagodili, imamo malo specificno dnevno in je res v nulo. Pa zelo pohiteli, ker smo se selili, tako da poleg kvalitete se pohvale, kar zadeva odnosa in sodelovanja ob narocilu.
Tudi mi imamo dve sedežni od Žaklja in od prvega dne, ko je sežna prišla, ena ni bila to, kar smo naročili. Po nekaj letih v novi hiši, kjer midva praktično na kavču ne sediva, ker TV gledava skorajda ne, druženja so pa za kuhinjsko mizo, otrok pogleda risanko, nikoli hrane na kavču itd., je sedežna iz dnevne prva stvar, ki gre iz hiše. Ko gledam film, se vedno presedam, ker me vse boli, kupili smo nek strašen rang tkanine, in pri zgoraj opisani rabi je v štirih letih zmuckana. Da vseh kolobocij z dobavo niti ne omenjam.
Žakelj – nikoli več!
Boranijja, 21.02.2022 ob 09:35
Hvala, pozabila na tole:) Danes grem pogledat v Žaklja. Mogoče tudi Natuzzi in še nekaj tam v bližini.
Cena se tudi ne sliši prav visoka.
Škoda časa za oboje.
Natuzzi je šoder, ki ga v Sloveniji ne vem zakaj uspejo drago prodajati kot nekaj oh on sploh. Malo guglaj (mednarodne) ocene.
velika površina za ležanje, 21.02.2022 ob 09:54
Meni pa Schillig deluje preveč sterilno, hladno, neudobno. Meni mora biti sedežna udobna za počivanje, ležanje, za sedenje pravzaprav najmanj. Izogibam se raznim elektronskim in mehanskim počivalni delom (naslon za noge, ki se dvigne), ker je to nepraktično in na dolgi rok še prehitro pokvarljivo. Meni je fina velika površina, npr. Polipol ima ene take:
Seveda pa je vse odvisno od prostora. Če ga nimaš veliko, potem pač poskusiš izkoristiti vsak cm.
Ojoj jaz pa ravno nagibalnik obožujem. Imamo 17 let starega Natuzzija z nagibalnim sistemom. V uporabi je stalno in dela brezhibno. Ne vem zakaj ste tako nastrojen proti Natuzziju. Mi imamo samo dobre izkušnje.
anonimus815, 22.02.2022 ob 08:27
Ojoj jaz pa ravno nagibalnik obožujem. Imamo 17 let starega Natuzzija z nagibalnim sistemom. V uporabi je stalno in dela brezhibno. Ne vem zakaj ste tako nastrojen proti Natuzziju. Mi imamo samo dobre izkušnje.
Jaz ga pa ne maram – imeli oboje – ročno in električno varianto. Ma ni vredno in je nepraktično (pri ročnem moraš z nogami potiskati dol, pri električnem pa je zamudno – v glavnem no go). Imam rajši podaljšan del, kjer lahko ležim, se obračam in tudi vstanem brez težav. Ta nagibalni del je nadležen in na koncu ga nihče ni več uporabljal.
Jaz sem dala delat kavč, el. izvlek na 90 cm, tkanina. Imam ga 5 let, odličen. Mislim, da je šlarafija. Cena 1500 eur. Če bom še kdaj kupovala, bom šla tudi tja nazaj. Aja, tapetništvo Eržen, Šk. Loka. Profesionalen, zna svetovati, do dneva se drži dogovora, v stanovanje so pripeljali oni, sestavili, preizkusili delovanje izvleka.
Heh… nekaterim se zdi, da je kvaliteta absolutno pogojena s ceno… he, he…
Ni več. Je samo image, kvaliteta pa variira. Včasih je, včasih ni – vidi se jo pa kvečjemu po nosilcih, zglobih in materialih vzmetenja, pa pritrditvi nog oz podstavkov in vzglavnikov.
Zato – par izkušenj: Ikeini najenostavnejši kavči – dvosedi – Klipan, nam OK delujejo že 11 let. V uporabi vsak dan vsaj par ur. Ko se umaže, ga enostavno preoblečeš in daš oprat.
Drug, modernejši kavč oz sedežna (L oblike, z izvlečno posteljo in predalom), ki se prodaja v Nemčiji za cca 3500 – je kolega našel proizvajalca v Bosni, ki jih proda včasih tudi na svoje – za 700 Eur. Super roba. Itd.
Me veseli, da se je tema razvila!:) Dobro je prejeti različne predloge in imeti nek pregled nad stvarmi in tudi bolj butičnimi izvajalci oziroma tapetniki, ki jih seveda ne morem poznati.
Testirala Žaklja, skoraj vse je bilo pretrdo, morda en ali dva modela malo boljša, a so bili neki drugi vseeno boljši, zato glede na ceno ne bi vzela pri njih. Nato sem uspela skočiti do Milaksa, ki sem ga slučajno našla na drugem forumu, poleg drugih predlaganih tapetnikov, ki so pa dlje iz Lj. Čeprav imajo razstavljenih le nekaj modelov, so bili tisti meni prav fajn udobni. Pa še en ali dva Polipola iz pohištvenih salonov.
Do M Toma se mi zdi rahlo potratno voziti iz Lj, da na koncu ugotovim, da so mi pretrde, kot recimo v Žaklju. Žal nisem uspela v Štruklja, ki je blizu Žaklja v BTCju, ker sem raje hitela do Milaksa. A glede na to, da mi noben od teh ni vizualno tako atraktiven, da bi bila pripravljena trenutno dati več od postavljenega budgeta, se mi zdi udobna varianta za neko sprejemljivo ceno boljša, ker ob celotni prenovi čez nekaj let bo najbrž vse ponovno zamenjano.
Estetsko nobena od teh ni kakšen presežek, kvečjemu nasprotno. A dejansko je večina ogledanega v nekih podobnih okvirjih in torej dejansko z mojimi očmi hude izbire niti ni. Rolf Benz in ostali minimalizem mi ne sede, niti ne bi pasal v prostor, kot tudi žal v tem trenutku ne bi pasal kak drug, bolj poseben oziroma bogatejši dizajn. Tako da tisto pride na vrsto čez nekaj časa:)
Drugače pa moram reči, da je res od celotne ponudbe zelo malo sedežnih, za katere je možno reči, da so udobne v vseh pogledih – torej tako sedež kot predvsem naslonjalo, večina se jih kar pogreza. Pa do nekih drugih večjih pohištvenih salonov kot do manjših tapetnikov niti nisem šla! Na splošno pa mislim, da je takšnih, ki so mi res OK po udobju (dizajn pustimo zdaj ob strani), je morda od 1 do 5 % vseh preskušenih. Zelo malo.
meni je zakon, 22.02.2022 ob 12:11
Nisem ravno “meter in čevap”, imam 180 cm in ja, Shillig sedežna je zakon – če je nisi preizkusila, ne moreš vedeti. Po stilu pa podobna tej tvoji prilepljeni znamki, a dosti bolj funkcionalna in estetska-tudi taboure/miza:

za uno avtorico – velika površina za ležanje; sedežna ni nič hladna – je comfy, prijetna, naslonjala gredo s pomikom naprej nazaj, razteljivo, sestavlji v taburejem v posteljo 180×220… ni da ni.
nir, 22.02.2022 ob 12:21
Funkcionalna meni ni, ker to,d a moraš tabure dodat, da imaš za silo ležišče, ni enako tistemu vgradnemu sistemu. Glede estetike pa – saj je čisto ok, lepa, samo meni vseeno deluje na pogled (res pa ne vem kakšna je v resnici) trda.
Ste pa nekateri res smešnio; pa kako lahko komentirate, če ni ste gor niti sedeli, ne ležali, no 🙂 Ravno prav mehka, da se ne ugrezneš, ravno prav “firm” da odlično tudi prespiš kot na postelji. kaj komentirate nekaj, če pa nimate izkušnje, no 🙂
meni je zakon, 22.02.2022 ob 12:26
Ste pa nekateri res smešnio; pa kako lahko komentirate, če ni ste gor niti sedeli, ne ležali, no 🙂 Ravno prav mehka, da se ne ugrezneš, ravno prav “firm” da odlično tudi prespiš kot na postelji. kaj komentirate nekaj, če pa nimate izkušnje, no 🙂
in še to: a 180×220 je zate ” za silo” ležišče? 🙂 Imaš svojo običajno posteljo morda tako veliko, da bi vedel/a za primerjavo? 🙂
je pa ta sedežna v dnevnem prostoru, ki meri 49 m2; – prav lepo sede v prostor – nič utesnjeno, niti glomazno.
meni je zakon, 22.02.2022 ob 12:28
in še to: a 180×220 je zate ” za silo” ležišče? 🙂 Imaš svojo običajno posteljo morda tako veliko, da bi vedel/a za primerjavo? 🙂
je pa ta sedežna v dnevnem prostoru, ki meri 49 m2; – prav lepo sede v prostor – nič utesnjeno, niti glomazno.
A resno ti primerjaš tole ležišče s posteljo? Mimogrede, imam posteljo 180×210 (za več žal ni prostora, sicer bi bilo 200×220 – ja, imam velikana pri hiši). Pa tabure se premakne, vmes so luknje in ne, niti približno ni to udobno, obvezno potrebuješ nadvložek. Še za vsakdanje poležavanje to ni, pa če si še tako sveto prepričana. Ja, če imaš samo noge gor, potem gre, za kaj drugega pa je neudobno. O trdoti pa dovoli, da imamo vsak svoje mnenje – nekateri ne potrebujemo trdega ne sedišča ne ležišča, ampak imamo rajši mehkejše variante.
Super, da si zadovoljna z njo, dovoli pa tudi mnenje drugih, ki nam pač taka sedežna ni funkcionalna. Ker imamo očitno druge potrebe in pričakovanja, ki jih ta tvoja sedežna pač ne zadovolji.
nir, 22.02.2022 ob 12:37
A resno ti primerjaš tole ležišče s posteljo? Mimogrede, imam posteljo 180×210 (za več žal ni prostora, sicer bi bilo 200×220 – ja, imam velikana pri hiši). Pa tabure se premakne, vmes so luknje in ne, niti približno ni to udobno, obvezno potrebuješ nadvložek. Še za vsakdanje poležavanje to ni, pa če si še tako sveto prepričana. Ja, če imaš samo noge gor, potem gre, za kaj drugega pa je neudobno. O trdoti pa dovoli, da imamo vsak svoje mnenje – nekateri ne potrebujemo trdega ne sedišča ne ležišča, ampak imamo rajši mehkejše variante.
Super, da si zadovoljna z njo, dovoli pa tudi mnenje drugih, ki nam pač taka sedežna ni funkcionalna. Ker imamo očitno druge potrebe in pričakovanja, ki jih ta tvoja sedežna pač ne zadovolji.
trooooollllll…….
sanjam837, 22.02.2022 ob 15:52
Jaz bi pa tako:

Jaz pa ne, ker težko iz sredine dol plezaš. Če se zvečer parkiraš in si tam 2h je ok, če pa v1 h 15krat vstaneš, pa ni ok.
Še vedno so vsaj meni najbolj udobni elegantni ,mehki trosedi, dvosedi s počivalniki.
Če trosed raztegneš, se stiskata 2 starša in 3-je majhni otroci komot ali 2 starša in večji otrok. Potem paše že večjima dvema biti na drugemu enosedu ali enemu dodatnemu počivalniku/ležalniku. Je pa res tudi, ko so otroci nad 15, so redko vsi ob večerih s starši na sedežni.
Mene je pa skoraj sram povedati…a naša sedežna ima čez 15 let, bila takrat ena dražjih, se pa še danes na njej sedi udobno, vzmetenje še vedno, ni trda, mnogokrat kdo na njej tudi zaspi (zadrema popoldne), otroci so jo imeli skoraj za tobogan, pa še vedno deluje enako udobno, ni posedena. Bi imela kopijo, ker je res kvalitetna. Samo berem, da je proizvajalec šel v stečaj, to je bila Nova O. Proizvodnja bi naj bila v Slovenj Gradcu. Slučajno kdo ve, če njeni potomci še delajo enako kvaliteto in pod kakšnim imenom??
Forum je zaprt za komentiranje.