Kuža lula v stanovanju
Pozdravljeni,
Pred manj kot enim tednom smo dobili psa. Saj vem, da je še nekoliko premajhen ampak kako ga navaditi da se ne lula v hiši zato ker če ga ne navadimo zdaj ga potem ko bo odrasel ne bomo mogli. Vsaki dve uri gre ven in danes sem celo videla da se je polulal na travo in sem mislila da se bo privadi a ko sva prišla v stanovanje se je po manj kot 10 minutah spet polulal. Nevem kaj naj naredim. Vsi ki jih poznam in imajo psa v stanovanju pravijo da se je navadil na wc zunaj. Prosim vas za pomoč. Če kdo ima oz. je imel podobne težave naj mi prosim pove kaj ukreniti. Hvala in
Lp
čisto resno me zanima, zakaj tega ne počnejo? (ok pustimo to, da potegne vodo). Saj mačka, ki je menda bolj butasta žival, se to komot navadi? Meni je enostavno gnusno, da psi povsod ščijejo in serjejo po pločnikih. tudi če lastnik pobere drek, nekaj sigurno ostane gor in pri tej količini psov so mesta že prava gnojišča.
čisto resno me zanima, zakaj tega ne počnejo? (ok pustimo to, da potegne vodo). Saj mačka, ki je menda bolj butasta žival, se to komot navadi? Meni je enostavno gnusno, da psi povsod ščijejo in serjejo po pločnikih. tudi če lastnik pobere drek, nekaj sigurno ostane gor in pri tej količini psov so mesta že prava gnojišča.
[/quote]
Tvoj problem, ne naš.
Psa moras nauciti, kje se lula, on sam tega ne bo dojel. Na pasjih forumih in straneh o psih si preberi, kako ta proces poteka. Priporocam ti, da si nabavis podloge (kuza je star 8-9 tednov) in ga navadis lulanja na podloge. Ko zacne lulati kjerkoli v hisi, ga dvignes brez besed in posadis na podlogo. Kasneje bos podlogo prestavila na travo ven. Pri nas je to delovalo tudi v bloku.
Druga zadeva je lulanje za sreco. Moras namrec ugotoviti, ce ni morda lulanju v stanovanju vzrok nek trenutek ali dogodek, ki psa vznemiri. Lahko je prihod druzinskega clana iz ene sobe v drugo. To obnasanje naj bi so okrog 10-12 meseca nehalo. Pri vecjih vznemirjenjih se lahko to dogaja tudi kasneje v odrasli dobi psa.
Sprehodi naj bodo tudi dovolj dolgi, da bo imel ccas se posteno nalulati, vseeno pa pazi v vrocih dneh, da nisi v najhujsi vrocini z njim na asfaltu, ker mu sicer lahko fajn ozge blazinice na tackah.
Naša je bila stara že 10 mesecev, ko je “zakapirala”, da se ne sme polulati v stanovanju – do takrat sem pa brisala kot nora tiste ploščice v predsobi, pa je vseeno smrdelo. Ni pomagal noben trik, niti to, da sem jo vodila ven tudi sredi noči. Potem ji je pa kar enkrat “preskočilo” – letos je bila stara 10 let in niti enkrat se ni več zgodila “nesreča”. Zmeraj “pove”, če bi rada ven. Tako da – s pasjimi mladiči je križ. Ne vem, če se bom še enkrat podala v to, ko se bo moja sedanja “družabnica” poslovila. Je pa kuža res pravi “družabnik”, predvsem za starejše.
Ma ti si motena do kraja. Upam, da si te še danes en golob poserje za vrat.
[/quote]
Golob ni hišna žival. On lahko serje kjer hoče.
Tvoj, kao, hišni pes je pa tvoj, zato naj serje in ščije po tvoji bajti.
kaj ti ni jasno?
[/quote]
Meni je že jasno, da si ti en velik sovražnik živali, tebi pa ni jasno, da se ti bo golob vsak hip na gobec posral in potem se boš lahko onim nad oblaki pritožil, bedak!
Tako mali kuža ne more tako hitro poštekati kje in kdaj se lahko polula, saj njegova pipca še ne drži vode. Mislim pa da bo v enem mesecu teh nesreč vse manj.
Načeloma jih odvajamo oz privajamo da to opravijo zunaj na ta na{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}in, da po vsakem obroku gremo ven za vsaj 15 min ter ob vsakem bujenju. Če vam to predstavlja problem odnesite psa nazaj. Pes je kot otrok skrb zanj je velika, ravno tako iz socializacijo je kar nekaj dela. Ampak se splača. Pri dveh najstnikih in možu se me kuža najbolj razveseli ko pridem domov.
Golob ni hišna žival. On lahko serje kjer hoče.
Tvoj, kao, hišni pes je pa tvoj, zato naj serje in ščije po tvoji bajti.
kaj ti ni jasno?
[/quote]
Meni je že jasno, da si ti en velik sovražnik živali, tebi pa ni jasno, da se ti bo golob vsak hip na gobec posral in potem se boš lahko onim nad oblaki pritožil, bedak!
[/quote]
Zakaj naj bi bil jaz sovražnik živali?
Sem pa sovražnik takih pesjanarskih gnojev kot si ti, ker si nabaviš psa, srat in scat ga vlačiš pa ven na sosedovo in na ulico. Če hočeš imet psa imej še njegov drek in njegovo scavnico.
A ti tudi hodiš srat in scat na sosedov vrt ali na pločnik?
[/quote]
Sem pa sovražnik takih pesjanarskih gnojev kot si ti, ker si nabaviš psa, srat in scat ga vlačiš pa ven na sosedovo in na ulico. Če hočeš imet psa imej še njegov drek in njegovo scavnico.
[/quote]
Nisi samo sovražnik živali, si tudi sovražnik ljudi. Ne pravijo zaman, da tisti, ki ne mara živali, tudi ljudi ne mara. Si tipičen primerek prostaškega, primitivnega, žaljivega človeka, ki očitno v življenju ni dosegel ničesar in je besen na ves svet.
Če te že zanimam jaz, ti povem, da si se s svojim izpadom spravil na napačno osebo. JA, imam psa, ki pa še ni stopil na ulico, na sosedov vrt pa niti ne bi mogel, ker smo toliko kultivirani, če veš kaj to pomeni, da imamo svoje hiše in vrtove ograjene. In ja, moj pes lula in kaka na MOJEM vrtu, ki sem ga drago plačala, vse njegove kakce poberem in jih vržem v SVOJO kanto za smeti, ki jo tudi drago plačujem.
TI, ki se tako prostaško, primitivno, žaljivo ter nesramno izražaš, če si moški, me ne boš prepričal, da se še nikoli nisi poscal na ulici ob kakšno drevo. Takim primitivcem ko si ti, je to mala malica. Če si ženska s takim izražanjem, pa še toliko slabše.
Ubogi tisti, ki so prisiljeni živeti s teboj. Upam, da sam gniješ v kakšni najemniški luknji.
[/quote]
Nisi samo sovražnik živali, si tudi sovražnik ljudi. Ne pravijo zaman, da tisti, ki ne mara živali, tudi ljudi ne mara. Si tipičen primerek prostaškega, primitivnega, žaljivega človeka, ki očitno v življenju ni dosegel ničesar in je besen na ves svet.
Če te že zanimam jaz, ti povem, da si se s svojim izpadom spravil na napačno osebo. JA, imam psa, ki pa še ni stopil na ulico, na sosedov vrt pa niti ne bi mogel, ker smo toliko kultivirani, če veš kaj to pomeni, da imamo svoje hiše in vrtove ograjene. In ja, moj pes lula in kaka na MOJEM vrtu, ki sem ga drago plačala, vse njegove kakce poberem in jih vržem v SVOJO kanto za smeti, ki jo tudi drago plačujem.
TI, ki se tako prostaško, primitivno, žaljivo ter nesramno izražaš, če si moški, me ne boš prepričal, da se še nikoli nisi poscal na ulici ob kakšno drevo. Takim primitivcem ko si ti, je to mala malica. Če si ženska s takim izražanjem, pa še toliko slabše.
Ubogi tisti, ki so prisiljeni živeti s teboj. Upam, da sam gniješ v kakšni najemniški luknji.
[/quote]
Kar tiho bodi.
Ti, ki se žvališ s psom in spiš s psom v isti postelji, mi pa že ne boš očitala kakšen sem jaz.
Imaš družinskega člana, ki laja, potem pa drugim pridigaš o morali.
Normalni ljudje imajo za družinske člane ljudi.
In ni res da kdor ne mara psov, ne mara ljudi. Ravno obratno je. Kdor ne mara ljudi, se zateka po razumevanje k psu.
Tudi Hitler, Stalin, Tito…..so imeli pse. Tile našteti zločinski “ljubitelji” psov so živi dokaz o ljubezni do soljudi, ki imajo radi pse.
[/quote]
Kar tiho bodi.
Ti, ki se žvališ s psom in spiš s psom v isti postelji, mi pa že ne boš očitala kakšen sem jaz.
In ni res da kdor ne mara psov, ne mara ljudi. Ravno obratno je. Kdor ne mara ljudi, se zateka po razumevanje k psu.
Tudi Hitler, Stalin, Tito…..so imeli pse. Tile našteti zločinski “ljubitelji” psov so živi dokaz o ljubezni do soljudi, ki imajo radi pse.
[/quote]
Ha ha ha, kako v svoji ihti sekaš na prazno. Imam psa, priznam svoj greh, vendar ne spi v moji postelji, v NAJINI postelji spiva moj mož in jaz. Dva otroka spita pa vsak v svoji sobi. Aja, še en greh, ki ga priznam, psa obravnavamo kot družinskega člana :-))) Zdaj se pa razpoči.
Aja, še to, BOLJ spoznavam ljudi, RAJE imam živali!!!! Ti pa v jok pa na drevo….ne bo škode 😛
Dober vzreditelj mladička na lulanje zunaj navaja že v leglu in ravno spomladanska in poletna legla so za to idealna, ker jih lahko kmalu spuščajo ven. Ponavadi sicer kuža ob oddaji novim lastnikom še ne lula samo zunaj, ampak tudi na podlogo, ampak z vztrajnostjo in potrpežljivostjo se ga da precej hitro navadit. Kot so ti že svetovali, na pasjih forumih je ogromno nasvetov kako se to dela. Mi je pa grozno kako se eni lotite nabave psa, ne da bi si prej prebrali vsaj osnove. In kakšne vzreditelje si to izbirate, da vam osnov ne razložijo.
Dvomesečni psički sicer še ne morejo dolgo zadrževat urina, tako da moraš tudi s stališča tega bit potrpežljiva. In fino je, če kužka tudi ponoči vsaj enkrat dvigneš in neseš ven lulat – bo prej dojel kako se to dela.
Kar tiho bodi.
[/quote]
Ha ha ha, kako v svoji ihti sekaš na prazno. Imam psa, priznam svoj greh, vendar ne spi v moji postelji, v NAJINI postelji spiva moj mož in jaz. Dva otroka spita pa vsak v svoji sobi. Aja, še en greh, ki ga priznam, psa obravnavamo kot družinskega člana :-))) Zdaj se pa razpoči.
Aja, še to, BOLJ spoznavam ljudi, RAJE imam živali!!!! Ti pa v jok pa na drevo….ne bo škode 😛
[/quote]
Saj vem, da imaš raje živali kot ljudi. Ne rabiš to govort. Ti se z ljudmi pač ne razumeš. Samo pes je tisti, ki te razume in ti njega.
In praviš, da imaš psa za družinskega člana?
A nam zaupaš s kakšno pasmo si zanosila?
Forum je zaprt za komentiranje.