Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuža Cavapoo

Kuža Cavapoo

Odgovor na objavo uporabnika
Članica, 07.05.2024 ob 14:15

Butara, 07.05.2024 ob 11:57

Članica, 07.05.2024 ob 08:37

Nimaš pojma, 06.05.2024 ob 21:29

Članica, 06.05.2024 ob 16:35

Vem za bolezni kavalirja, zato sem gledala tega. Posrečeno križanje, upam, da bolj zdravo, kot kavalirji. Cena pa nenormalna.

Saj ni problem, plačati neko ceno, če bi vedela, da imajo starši vzrejno, da so vsaj pogledamo iz strani veterinarja in, da jih ne izkoriščajo 2x letno za kotitev!

Po tem zapisu vidim da pojma nimaš!

Sploh veš zakaj pes ne dobi vzrejnega? KER JE NEKAJ NAROBE Z NJIM!!!!

In ne mi o rodovniških brez rodovnika! Zakaj nima rodovnika? KER STARŠA NISTA BILA PRIMERNA ZA PARJENJE!!!

Imaš vsaj 800€ letno za veterinarja? Vprašaj lastnike kavalirjev koliko jih stanejo vse bolezni ki jih imajo kavalirji?! Počasi jih bodo morali prepovedati pariti, ker so take pasje pokveke.

Glede česa nimam pojma? Verjemi, da nisem tako zelena.

Pes z rodovnikom lahko opravi vzrejno dovoljenje, če ga lastnik želi pariti. Na vzrejnem mora opraviti določene preiskave, ki so obvezne za njegovo pasmo.

Če ima pes rodovnik ( ki ga mimogrede dobi avtomatsko, če sta oba starša rodovniška in imata oba vzrejno dovoljenje), še ni nujno, da je z njim vse ok in da bo tudi on dobil vzrejno dovoljenje.

Zato sem napisala, da bi plačala za cavapooja tako visok znesek, če bi bili papirji staršev urejeni, se pravi oba z rodovnikom in oba vzrejno dovoljenje, čeprav iz tega pride mešanec, ampak sta bila oba starša pregledana za najbolj pogoste dedne bolezni! In, da lastnik ne izkorišča psice za Štefan je, ampak ima eno leglo na leto, kot je to dovoljeno za rodovnikom vzrejo psov.

Cavapoo ni FCI priznana pasma! Torej karkoli rodovniškega odpade, ker pasma ni priznana.

Pa saj sem napisala, da je mešanec!!!

Ma brez veze, en odgovor sem dobila, da so crkljivčki. Vse ostalo pa kar nekaj…

Prebereš samo kar ti ustreza. So ti napisali kakšne težave so s kavalirji. Crkljiv je lahko tudi pit bull, ker je vzgoja odvisna od lastnika. Če nimaš znanja dela s psi, je lahko še tako ljubek kavaliček pravi bevskač, ki laja na vse kar gre mimo.

Nimaš pojma, 06.05.2024 ob 21:29

Po tem zapisu vidim da pojma nimaš!

Sploh veš zakaj pes ne dobi vzrejnega? KER JE NEKAJ NAROBE Z NJIM!!!!

In ne mi o rodovniških brez rodovnika! Zakaj nima rodovnika? KER STARŠA NISTA BILA PRIMERNA ZA PARJENJE!!!

Imaš vsaj 800€ letno za veterinarja? Vprašaj lastnike kavalirjev koliko jih stanejo vse bolezni ki jih imajo kavalirji?! Počasi jih bodo morali prepovedati pariti, ker so take pasje pokveke.

Glede česa nimam pojma? Verjemi, da nisem tako zelena.

Pes z rodovnikom lahko opravi vzrejno dovoljenje, če ga lastnik želi pariti. Na vzrejnem mora opraviti določene preiskave, ki so obvezne za njegovo pasmo.

Če ima pes rodovnik ( ki ga mimogrede dobi avtomatsko, če sta oba starša rodovniška in imata oba vzrejno dovoljenje), še ni nujno, da je z njim vse ok in da bo tudi on dobil vzrejno dovoljenje.

Zato sem napisala, da bi plačala za cavapooja tako visok znesek, če bi bili papirji staršev urejeni, se pravi oba z rodovnikom in oba vzrejno dovoljenje, čeprav iz tega pride mešanec, ampak sta bila oba starša pregledana za najbolj pogoste dedne bolezni! In, da lastnik ne izkorišča psice za Štefan je, ampak ima eno leglo na leto, kot je to dovoljeno za rodovnikom vzrejo psov.

Vzrejni pregled in vzrejno dovoljenje ti bolj malo pomagata, če potem pariš “kar nekaj”. Ker je treba potem najti tudi ustrezen par, da ti kaj drugega spet ven ne useka. Zato se dostikrat tudi svetuje, katerega/kakšnega samca npr. izbrati. Če mešaš dve pasmi potem, je vse brezveze. In verjemi, da tile, ki parijo sosedovega “kao” pudlja z neko kavalirko nimajo niti približno ne volje še manj pa toliko znanja o genetiki, da bi jim bilo karkoli verjeti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close