Najdi forum

Kuskus

Živjo!

Iščem recept za pripravo kuskusa. Malce sem probala poiskat, pa nisem našla. Če ima katera kaj shranjenega ali mi lahko napiše? Zelenjava pa ta zadeva. Sem pa v Merc. videla dve vrsti. Imam tistega, kjer so kamele gor 🙂
Kuham si po 3MD dieti in mi že paše malo spremembe.
Hvala za pomoč in lep dan,

Tanja

Na tej strani

je iskalnik receptov in označiš pri mlevskih izdelkih kus-kus “vrže” ven kar precej receptov in mogoče je med njimi kakšen “uporaben”.

Uspešno pripravo jedi!

lp, maja

Ncinov priprave je veliko.
Najraje kuhanemu po navodilih dodam na zaru popeceno ( ali v pecici ali na plosci) papriko, bucke, cebulo, jajcevce …Ce zelenjava ni na olju narejena, dodam malce ol. olja in zlico ali dve paradiznikove omake. Lp

Sicer sem zdaj dala v iskanje “koskus” za dve leti nazaj in je zadetkov se in se; lahko samo izbiras:))) Lp

Ojoj. Sedaj pa ne vem ali je kuskus in ne koskus. Lahko da gre tudi za tiskarskega škrata… bom poiskala.

Najlepša hvala.

Joj, Tanja! Tiskarski skrat 🙁 Kuskus, seveda Lp

Je kuskus ali kus-kus. Babi se je vrinil tiskarski škrat.

Tole je “moj” (sem ga od nekje dobila:), ne izumila) recept za solato, ki jo vsi obožujejo. Za poleti je ravno prava.

OSVEŽILNA KUSKUSOVA SOLATA

Ssetavine:
25 dag kuskusa
2 žl. oljčnega olja
4 dcl vode za kuhanje
15 dag pora
20dag svežih kumar
15 dag rdeče paprike
10 dag svežega korenja
2 žl. majanoze (lahko zamenjaš z mešanico kisle smetane zmešane z senfom)
2 dcl jogurta
1 dcl belega vina
1 dcl kisle smetane
sol
bazilika
črni poper
peteršilj
žl. grobo mletega česna

Priprava:
Kuskus skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali 2 žlici olja. Ko zavre, ga odkrijemo in odstavimo. Počakamo tri minute, odlijemo in stresemo v drugo posodo, da se ohladi.

Por narežemo na kolobarje, kumare in papriko na kocke, korenje pa na rezance.

Zelenjavo posolimo, prelijemo z vinom, jogurtom, kislo smetano in majonezo ter dobro premešamo. Dodamo peteršilj, baziliko in česen. Vse skupaj stresemo h kuskusu. Narahlo premešamo in ponudimo na solatnem listu.

No, očitno je tale “moj” recept priletel iz Drogine strani:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close