Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kurjenje na pelete, pomoč prosim

Kurjenje na pelete, pomoč prosim

Prvič v življenju kurim na pelete in me zanima par stvari. Prvo, kje kupiti A1 pelete in to po vrečah, ker nimam kam dat 1 tone peletov. Torej da grem in kupim dve vreći naenkrat.

Potem pa še: po dobrem mesecu kurjenja sedaj okolica peči smrdi po sajah, ko grem mimo. Vse sem očistila, dimnike dol pobrala, ostrgala, dala nazaj. Pepel itak posesam ven enkrat tedensko. Pa še vedno smrdi po sajah. Kaj lahko naredim?

Hvala

peleti ne smrdijo! mi kurimo nanje že 15let . si že vse naredila, kar si lahko.  poglej spoje  iz peči raufnka cevi – da so spoji lepo spojeni da ni lufta vmes.

Petrol.

Odgovor na objavo uporabnika
Gia_Gia, 13.12.2023 ob 09:43

peleti ne smrdijo! mi kurimo nanje že 15let . si že vse naredila, kar si lahko.  poglej spoje  iz peči raufnka cevi – da so spoji lepo spojeni da ni lufta vmes.

Hvala za odgovor, mogoče sem pa imela slabe pelete, pa zato smrdi. Upam, da nisem zje*ala peči. Bom šla na petrol po pelete.

Malajka, 13.12.2023 ob 09:46

Petrol.

Oooo full ti hvala

Ali imajo na petrolu po Sloveniji na voljo nakup posameznih vreč 15kg ?

Pelete dobiš skoraj v vsaki tehnični trgovini.Obi,bauhavs,Merkur….

Anonimno 4948, 13.12.2023 ob 10:00

Pelete dobiš skoraj v vsaki tehnični trgovini.Obi,bauhavs,Merkur….

Kupila sem v obiju, ampak zdaj bi rada te A1 premium kvalitete.

Peči so zelo občutljive na spremenljivo kvaliteto peletov, najbolje je kupiti zalogo, poklicati mojstra da vsako sezono nastavi peč na izbrane pelete, v nasprotnem se zgodi kar se je avtorici, pač ne gori kot bi moralo.

Aja še to ,če koga zanima naj pusti tu kontakt,prodajam peletirko za izdelavo peletov, če imate žaganje  je to idealna rešitev  za samooskrbo s peleti, sam ne dobim več žagovine.

Remi540, 13.12.2023 ob 09:39

Prvič v življenju kurim na pelete in me zanima par stvari. Prvo, kje kupiti A1 pelete in to po vrečah, ker nimam kam dat 1 tone peletov. Torej da grem in kupim dve vreći naenkrat.

Potem pa še: po dobrem mesecu kurjenja sedaj okolica peči smrdi po sajah, ko grem mimo. Vse sem očistila, dimnike dol pobrala, ostrgala, dala nazaj. Pepel itak posesam ven enkrat tedensko. Pa še vedno smrdi po sajah. Kaj lahko naredim?

Hvala

Kake dimnike si dol pobrala? Pa kako spet nazaj gor? Kako si jih neprodušno spojila?

khmmm, 13.12.2023 ob 10:20

Kake dimnike si dol pobrala? Pa kako spet nazaj gor? Kako si jih neprodušno spojila?

Dimne cevi, ki gredo od peči v luknjo v zidu, kjer je dimnik. Spojila sem nazaj, kot je bilo prej.

Remi540, 13.12.2023 ob 10:23

Dimne cevi, ki gredo od peči v luknjo v zidu, kjer je dimnik. Spojila sem nazaj, kot je bilo prej.

Kaj pa sam dimnik?

Pa peč, ne samo posesati pepela, tudi ostalo je občasno je treba sčistiti s kako krtačo za peči.

khmmm, 13.12.2023 ob 10:32

Kaj pa sam dimnik?

Pa peč, ne samo posesati pepela, tudi ostalo je občasno je treba sčistiti s kako krtačo za peči.

Dimnik mi je dimnikar očistil. Drugo pa ne vem, kaj lahko še očistim, nič ni več za odpret pri sami peči…

Na Petrolu nimajo posameznih 15 kg vreč. Lahko samo naročim paleto, to je 66 vreč. Kar mi je absolutno preveč, saj pokurim dve vreči na mesec, kurilna sezona pa traja 5 mesecev. Ali kdo ve, kje se lahko kupi pelete Forest Premium A1 po posameznih vrečah? Pa da ni na Štajerskem kje, ker sem na primorskem. Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close