kurje oko pri 4-letniku
Pozdravljeni!
Mogoče to ni pravi forum za težavo, ki jo bom opisal, vendar je pa najbolj obiskan in saj veste več glav več ve. In sicer imam težavo s kurjim očesom, ki ga je štiriletni sin dobil na nogi. Pojavila se je v kratkem času in sicer na blazinici tik za prsti. Bili smo v lekarni, kjer pa so povedali, da mazilo (konkretno smo se pogovarjali o kukol-u) še ni primerno za 4-letnika, saj ima prenežno kožo. Svetovali so pedikerja. Vem pa da so imele babice včasih cel kup domačih pripravkov, s katerimi so rešile omenjeno težavo. Skratka če ima kdo kakšno idejo kako na najbolj neboleč način odstraniti to kurjo oko, ga lepo prosim za nasvet. Hvala!
Smo imeli enako težavo. Hčerki (6 let) sta se na blazinici palca naredili 2 kurji očesi (no, tako smo mislili). Zadeva je zgledala kot kurje oko in bolela kot kurje oko. Smo mazali pa ni nič pomagalo. Potem sem jo peljala k pedikerju, ki je povedal, da zadeva sploh ni kurje oko ampak bradavica. Zdaj hodiva k dermatologu in je že skoraj izginilo.
Tudi naša je imela pri 6-letih po mojem mnenju neka, kar je na začetku zgledalo kot kurje oko, kasneje pa kot bradavica – zdravica je predlagala odstranitev z zdravstvenem domu. Ker pa je to baje precej boleče (sestra, ki to dela nam je odsvetovala) in se potem tudi odsvetuje kopanje (bilo je poletje) smo poskusili z domačimi zdravili. Vsak dan smo mazali s karvavim mlečkom (http://sl.wikipedia.org/wiki/Krvavi_mle{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dnik) in po kakšnem mesecu je odpadla.
Se splača poskusit, ker je popolnoma neboleče, samo vztrajati je treba.
Lep dan!
Očka2,tudi moj sin je imel eneke težave,vsak večer sem na kosmič vate kanila nekaj kapljic vinskega kisa-(za solato) in mu ta kosmič prilepila na to mesto!
Zjutraj sem ta kosmič odstranila-čez dan se je to mesto sušilo in tako ponavljala dokler se niso črne korenine,opazili jih boste že po dveh,treh nasosih same odluščile!
Po tej odluščitvi sem iz preventive še nekaj dni postopek ponovila!
Pri mojem sinu je bilo takšno zdravljenje uspešno in kar je bilo najpomembnejše neboleče!
Potrebna je vztrajnost,saj je odvisno od tega kako daleč se je stvar razvila!
Želim vam uspešno zdravljenje!
L.p.Vida
Forum je zaprt za komentiranje.