Kure po vrtovih
Zanima me če si omisliš okrasne kokoške na vrtu, ali se to smatra pod hišne ljubljenčke ? 3-4 komade ,majhne in petelinčka.
Ali ima kdo tako? Vse kar jih poznam imajo samo tiste rjave kure za jajca in svinjarijo. V sklopu kmetije..
Jaz bi pa majhen lep kokosnjak na kolesih, in bi ga prestavljala, da mi ne bi čisto trave unicile. Če kakšn jajček znesejo ok, drugače pa za okras.
Saj to me zanima, tisti ki imajo več kur, mi govorijo da moraš imet prijavljeno rejo kokoši.
Jaz bi pa tiste majckene okrasne različne, čupaste, v hlačkah, res tako za brezveze za okras… tam 4 kom sicer še lepši so petelinčki, pa baje da če.jih je več potem se klofajo med sabo.
To mi ravno ne bi bilo ok ?
Ja prostora bi imeli dovolj, bi jim pa vseeno nastimala tunel mrezo zaradi varnosti . Od napadov iz zraka do ostalih kopenskih napadalcev .
Ne vem če me razumeš kaj me zanima. ( ne razumem čemu nastrojenost)
Kokoši naj bi bile definirane pod rejne živali. Vsaj tako jih imajo vsi kar jih poznam. In imajo MID stevilke ker imajo kmetijo. Zato sprašujem. Pri nas je pa hiša in večji vrt 2000m ograjen in urejen Izpadi da tudi okrasne kokoši serjejo in da kopenski predatorji kopljejo je ?. Normalno da bo poskrbljeno da bodo živali na varnem zato bo kokosnjak . Ponoči grejo notri. In se zapre.
Zanima me status,.če kdo ve.
Psi in mački so čipirani in spadajo pod domače živali
Kokoške pa pod.
Seveda imaš lahko, le dobro skrbi zanje. Sem sama zbirala lepe pasemske kokoške, res so bile za okras! V enem obdobju pa sem imela celo samo sedem petelinčkov, sicer svilenke, ki so čisto lepo živeli skupaj. Nikoli niso bili ograjeni, le zvečer sem jih pospremila v kurnik. Še vedno imam nekaj belokapk, scrkljanih kot mucki.
Okejjjj ?? hvala vama za odgovor. Sprašujem namreč z razlogom ker je v bližini ( 100m zračne linije) en sosed… sicer nismo v nobenem sporu, ampak ob kikirikanju bi pa znal kaj srat…iz preteklih izkušenj drugih ko so ga motili, psi, osel ki se je oglašal nekje v daljavi, otroci ? itd itd. Rad ordinira po inšpekcijah na “grobo” povedano.
@bakibaki
svilenke so bolj mirni, če se ne motim? In ja hvala za razumevanje vsi me jemljejo kot da sem z lune ko omenim da bi imela kokoške za okras in ne za pridelavo jajc v smidlu kaj češ futrat za par jajc na mesec ?. Boljše da ne omenim da ježem tudi mačje brikete kupujem ?.
Petelinčke bi imela ker so mi zares lepi, samo se pa bojim da ni ok? A je možnost za to če so iz istega legla? Sicer opuščam idejo ker ,en nasvet je bil da so lahko če le imajo dovolj kokoši in dovolj prostora.
Pri nas bodo morali biti pokriti, zaradi varnosti. In tako da jih prestavljam tudi zaradi trave..
Svilenke morajo imet tudi prašno kopel?
Forum je zaprt za komentiranje.