Kupujemo hišo , nore cene v Ljubljani
Jaz vam povem, da ni samo Ljubljana z norimi cenami. Innsbruck, mesto nič posebnega, ok upravno središče Tirol, ampak nič special. Pod milijon in pol ne dobiš bajte.
https://www.immobilienscout24.at/regional/tirol/innsbruck-stadt/haus-kaufen
Midva sva gledala mesto in bližnja okolica, ma kaki ni variante. Precenjeno vse. Nama so rekli na agenciji, da če nama ni panike, nej greva nekam v hribe. In sva potem iskala v Zillertalu nekaj. No tu se je pa že našlo za bolj spodobno ceno. Je pa res, da tukaj greš na banko, rečeš najdu sem bajto in to je to. Ne rabiš nič. Čez dve uri lahko nosiš stvari notr. Ne rabiš niti evra pologa dat. Enostavno zrihtano v pol ure na banki vse. Saj pravim, čez dve uri lahko že v bajti kavo piješ.
Nisem brala komentarjev – menim, da so najvplivnejši faktorji, kdo ste “mi”, kakšna je okolica in koliko imate za vložiti.
Npr. Če imate otroke vrtec/OŠ, je pomembno kako daleč je šola, avtobus, prometnost cest. Če so gimnazijci, se vam morda, niti ne splača prodati stanovanja, ker bo kmalu prazen, če imajo že izpit za avto, morate vračunati tudi takšne stvari, primestni avtobusi so tudi precejšen strošek…
Tudi kaj boste uporabljali, kje imate službo, koliko npr. Vrtnarite, da se vam splača vrt.
Vse je drago, če je samo kič za na Facebook.
Lp
Mi smo isto gledali, imeli smo večje trosobno stanovanje, ki smo ga želeli prodati in zamenjati s hišo, vrstno ali samostojno. V Ljubljani ne najdeš nič lepega, kar je solidno, je noro drago, čeprav sem tudi doživela , da smo našli za nižjo ceno lepše kot tisto, kar je imelo višjo ceno. Nimaš kaj kupiti, dobesedno nič pametnega se ne prodaja. Parcele majhne, ulice ozke, hiše nevzdrževane. Smo raje v stanovanju v bloku kot da kaj takega kupimo. Potem pa smo kupili skoraj novo hišo dvojček 160 m2 v Grosuplju. Imamo vrt, v redu sosede, stena je ločena, tako da se zvok ne prenaša, zelo smo zadovoljni. Vsa infrastruktura v mestu, mestni avtobus pa vozi na 15 minut v LJ. Nikoli več ne bi šla v Ljubljano, tu nam je tako všeč. Ljudje sproščeni, nihče ne zajebava, službo je partner našel v Grosuplju, jaz sem samostojna podjetnica, delam od doma.
Moj brat je pri 40 prodal stanovanje v Šiški, kupil parcelo v Domžalah in zidal do 45 leta. Ogroooomnoooo bajto na miniaturni parceli. Čez par let so šli otroci na svoje, nazaj v Lj. Ostala sta sama v ogromnem zidovju. Zdaj ga bosta prodala in šla nazaj v stanovanje v Lj. Hiša se bo drago prodajala, ker je praktično nova, parcela je bila draga, blizu je Lj, pod ceno je ne bo dal. Lihkar je odplačal kredite, zdaj bo na novo gagnil, ker so stanovanja v LJ draga. Če mene vprašaš, je samo vrgel stran skoraj 20 let življenja, zdaj bo pa itak prišel nazaj v stanovanje. Otroci so odraščali in so ves čas pogrešali LJ, so šli takoj, ko so lahko. On je delal, zidal, odplačeval kredit, pri 60 bo z veliko sreče spet imel dvosobno stanovanje. Da ne govorim, da je za 20 km dolgo pot porabil zjutraj eno uro, prej pa je s kolesom prišel v 10 minutah. Pa dva avta imata z ženo, kar je dodaten strošek. Imela sta polna usta lepe narave, meni se zdi, da imata samo polno dela. Pa nikoli nista pred 17 uro doma. Pa še hiše so stisnjene ena k drugi, nimaš kje avta parkirat.
To je res, v vseh velikih mestih/prestolnicah so nepremičnine precenjene in največkrat neprenovljene, stare, razsute. Narod, ki ima tam nepremičnino, cilja samo na lokacijo in da bo zaradi tega cena višja kot bi bila za isto kvadraturo, vse prenovljeno… nekje 20 km izven mesta. In zaradi tega so vse te nepremičnine stare, razpadajoče… recimo London je taka klasika. Cena (tudi najem) v nebo, dobiš pa 60 kv razsute bajturine, vse staro, vlaga…Ampak je pa Balham, Hampstead Heath ali Highgate.. za kar se plača.
Relativno poceni ste jo dali, v bližini (govorim o LJ) se prodaja vrstna hiša (sicer končna), ene 80 m2 + klet, s srednje veliko zemlje. letnik nkje 1960 potresno ne ravno varna, srednje ohranjena, vsa infrasktuktura okrog, za 250.000, še pred oddajo oglasa so bili 3 interesenti, bidejal, da resni. No, bomo videli izplen.
[/quote]
Si se zmotil v površini – ali je res tako; hiša 80m2 (to najbrž samo bivalna površina) + še 80m2 kleti?
Jaz sicer ne bi nikoli kupil hiše ne v Ljubljani, ne v okolici. Vem pa, da je bilo svoje čase moderno kupovat tam okrog ivančne gorice pa višnje gore. A to je še popularno?
Si se zmotil v površini – ali je res tako; hiša 80m2 (to najbrž samo bivalna površina) + še 80m2 kleti?
[/quote]
Mislil sem tako – bivalne (pritličje in nadstropje) je skupaj 80 m2, potem je pa še klet, v kateri je tudi garaža (cca 40 m2 vse skupaj). Torej cela hiša s kletjo vred 120 m2.
Vse lepo in prav, samo ti samo ene stvari ne razumeš: zemlja za gradnjo v mestu, sploh pa v prestolnici, glavnem mestu je ocenjena na ceno 1. kategorije….Na tvojem, pa celo mojem pecirku pa morda 2. ali 3. kategorije…. To je bistvena razlika, kar viša in daje neko ceno. Zato so razlike v ceni. kaj gor postaviš, ni važno, pa če je šajni glosi, al pa podrtija. Zemlja v prestolnici pač ima ceno.. Ker jo je manj, ker je ni dovolj, parcel za gradnjo primanjkuje… V mestih, glavnih mestih, kjer so večinoma tudi dobro plačane službe, pa višji standard.
[/quote]
Uf, to se pa motiš, najvišji standard imajo gorenjske občine – Cerklje, Železniki, Gorenja vas itd. Še Kranj je pred Ljubljano. In to leta in leta zapored. Povprečno ima torej človek v LJ slabši standard. Večinoma pa je Ljubljana plus za tisto peščico res bogatih, oni si standard pač kupijo (od zdravstva naprej) – pa še to ne moreš kupiti vsega (npr. čistega zraka). Drekači z Mona najbrž ne spadajo med to peščico. In pa nekdo si mora pogledati pojem elitno, ki ga aplicira na večinski del nečesa (v tem primeru Ljubljane). Lahko ti je Ljubljana alfa in omega, ampak elitnost se nanaša le na najboljše sfere nečesa. Tako da Ljubljana znotraj obvoznice ni elitna.
Kar se tiče cen, so pač odraz povpraševanja in ponudbe, zato niti ne vem, kaj naj bi napihnjenost označevala. Je pa res, da na omenjeno vpliva tudi državna politika, ki je bila dolga leta centralistično usmerjena.
To je res, v vseh velikih mestih/prestolnicah so nepremičnine precenjene in največkrat neprenovljene, stare, razsute. Narod, ki ima tam nepremičnino, cilja samo na lokacijo in da bo zaradi tega cena višja kot bi bila za isto kvadraturo, vse prenovljeno… nekje 20 km izven mesta. In zaradi tega so vse te nepremičnine stare, razpadajoče… recimo London je taka klasika. Cena (tudi najem) v nebo, dobiš pa 60 kv razsute bajturine, vse staro, vlaga…Ampak je pa Balham, Hampstead Heath ali Highgate.. za kar se plača.
[/quote]
Točno tako je. Večina hiš v mestih je neprenovljenih, stara okna, razsuta fasada. A cene pa do neba, ker prodajajo lokacijo. Nikjer v okolici ni tako grdih zapuščenih hiš kot so v mestu.
Je pa Kranj tudi zelo drag, nasploh je Gorenjska zelo draga. kolegica se je iz Ljubljane preselila v Kranjsko Goro in je rekla, kako je Ljubljana poceni, napram KG. Tako da..Meni sicer Ljubljana ni nič kaj posebnega, živim 15 km izven, zjutraj ni gužve, ker smo ob avtocesti, hitro pridemo , pa kupili smo novogradnjo, kar prinaša številne bivalne ugodnosti. Jaz v tistih vlažnih hišah ne bi živela, pa če je to sam strogi center Ljubljane.
Eni so pa počeni na Ljubljano, sedaj bo kolegica kupila v Koseških oknih stanovanje in bo zanj plačala celo premoženje. Meni neumnost, za skoraj 400.000 eur dobiš že lepo hišo. Ampak glej, sto ljudi sto čudi.
Hahaha imaš prav 2 milijona za tole: https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/tacen-odlicna-lokacija-vecja-parcela-hisa_6136001/
Odlična lokacija 10/10 hiša
Forum je zaprt za komentiranje.