Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupujemo hišo , nore cene v Ljubljani

Kupujemo hišo , nore cene v Ljubljani

Odvisno od lokacije. Ce je na Rakovi jelši je 50.000 preveč, če je v Rozni dolini ali Podutik od 500.000
[/quote]

Podutik in Rakova jelša nista omenjeni rob centra.

Menjat je treba, če ni bilo menjano pred kratkim nič, torej v roku 5-10 ih let: vodovodno napeljavo, preverit električno napeljavo, verjetno zamenjat/preverit ogrevalni sistem ( če niste ravno pred kakšnim letom tega naredili), preverit stvabno pohištvo ( zunananja vrata in okna – koliko tesni sploh še plin, če j e že v oknih – menjava obvezno predno se vseliš, če je starejše od 15 let); pa zamenjat podne v notranjosti ( preproge, pobrusit ali zamenjat parket, določene ploščice), ipd. Pa jasno – streha in strešniki- če je to staro 40 let in nič še menjano zna bit kriza…….Pa kopalnice – zagotovo zamenjat, če je starejše od 20 let….. To je lahko tudi do 50.000 EUR investicije.

Lokacija: pomembno, ali je v spalnem naselju, veliko odtehta, če ulica ni prometna, ( tprej slepa, mirna ulica), na drugi strani pa vsa infrastruktura dosegljiva tudi peš ali s kolesom; pošta, vrtec, šola, trgvoine, zdravstveni, lekarna, postajališča, ipd.ipd…. Pa da zraven ni kakšen industrijski objekt.

Pa okolica, koliko je velika parcela, na kateri hiša stoji – da sosedu dobesedno ne gledaš v “krožnik”; ker je hiša toliko na mejo postavljena 🙂

Od vseg tega je odvisna cena: realno: nekje do 250.000 EUR, če je na parceli nekje 100m2, zemlja 1.kategorije in ni bilo nič investiranega zadnjih 10 let, da je potrebno preverjat statiko, obnovo, menjat streho, ipd…..

Pa nekje med 340-400.000 EUR , če je zaeva z inštalacijami prenovljena, pa prideš not ” s kovčki” in vso opremo, praktično novo nerabljeno kuhinjo, ipd ipd…..

Menjat je treba, če ni bilo menjano pred kratkim nič, torej v roku 5-10 ih let: vodovodno napeljavo, preverit električno napeljavo, verjetno zamenjat/preverit ogrevalni sistem ( če niste ravno pred kakšnim letom tega naredili), preverit stvabno pohištvo ( zunananja vrata in okna – koliko tesni sploh še plin, če j e že v oknih – menjava obvezno predno se vseliš, če je starejše od 15 let); pa zamenjat podne v notranjosti ( preproge, pobrusit ali zamenjat parket, določene ploščice), ipd. Pa jasno – streha in strešniki- če je to staro 40 let in nič še menjano zna bit kriza…….Pa kopalnice – zagotovo zamenjat, če je starejše od 20 let….. To je lahko tudi do 50.000 EUR investicije.

Lokacija: pomembno, ali je v spalnem naselju, veliko odtehta, če ulica ni prometna, ( tprej slepa, mirna ulica), na drugi strani pa vsa infrastruktura dosegljiva tudi peš ali s kolesom; pošta, vrtec, šola, trgvoine, zdravstveni, lekarna, postajališča, ipd.ipd…. Pa da zraven ni kakšen industrijski objekt.

Pa okolica, koliko je velika parcela, na kateri hiša stoji – da sosedu dobesedno ne gledaš v “krožnik”; ker je hiša toliko na mejo postavljena 🙂

Od vseg tega je odvisna cena: realno: nekje do 250.000 EUR, če je na parceli nekje 100m2, zemlja 1.kategorije in ni bilo nič investiranega zadnjih 10 let, da je potrebno preverjat statiko, obnovo, menjat streho, ipd…..

Pa nekje med 340-400.000 EUR , če je zaeva z inštalacijami prenovljena, pa prideš not ” s kovčki” in vso opremo, praktično novo nerabljeno kuhinjo, ipd ipd…..
[/quote]

toliko je samo zemlja vredna, če je normalna mikrolokacija, kar pa avtor vprašanja ne pove…..

toliko je samo zemlja vredna, če je normalna mikrolokacija, kar pa avtor vprašanja ne pove…..
[/quote]

Hja – lahko je “vredna” po oceni in želji lastnika :D, samo aodvisno pa je, ali želi prodat, al pa prodajat :D. Vem za primer Trnovo, Lj – ko je nekdo prodajal bajto za pol milijona – na najbolj prometnem kriišču Trnovega, nikakva lokacija, polovico bajte, pa jo je na koncu prodal za 320.000 EUR. Pa lastni primer: šla hiša takoj, v enem tednu za 360.000 EUR – ker je bila cena realno nastavljena že od začetka, na top lokaciji, mirna ulica, parcela 400m2. Ne glede na to, da je Trnovo lokacija in zemlja 1. kategorije 😀

Kupi parcelo, naredi svojo hiško, te pride še najceneje. Tako smo naredili mi.

Jaz bi emocije dala na stran in gledala kaj se dobi največ za neki denar. Npr
35.000 EUR. Potem pa gledaš, ali Lj, ali malo izven, ampak spet ne dlje kot 15 km. Meni je tudi pomembno kako imajo sosedje urejeno, ker ene ulice v Lj so obup, ni pločnika, asfalt nagrizen, ozke ulice, da se avti ne srečajo. Grem pa raje ven.

[/quote]

Hja no – v Lj center so parcele vredne zasebnosti bivanja in za postavit gor hišo nekje 100m2 bivalne po 300.000 EUR. Torej – da postaviš skelet hiše rabiš pa potem še vsaj 100-150.000 EUR ( ali pa montažno). Pogovarjamo se o Lj Center :). Pa parcel tudi kar ni takih top v Lj, a veš…. Ja, na obrobju Barja, Iga, to že – ko popolavlja vsepovsod…. Ne pa sam center, da imaš vse na dosegu nog ali kolesa potem. Da se vsedeš na kolo, pa si v 10ih minutah s kolesom lahko ali v Živalskem vrtu pod Rožnikom, ali pa na drugi strani v Stari Ljubljani 🙂

[/quote]
V Ljubljani ni parcel, so samo še take vmes med hišami, ki jih starši dajo otrokom.

Zemlja 1.kategorije, normalna mikrolokacija, ni industrijske cone, vsa infrastruktura bližje od 500m, hiša sproti renovirana po potrebi, vsako nadstropje je samostojna enota stanovanj s svojimi števci in lastnimi vhodi, vsi papirij in lastništvo urejeno. Ograjena parcela in urejeni izvoz. V bližini ni blokov, gostinskih obratov, so pa parki, peš dosegljivih nekaj srednjih šol in par fakultet.

Če ni ta lokacija Rožna, Trnovo, Podutik, Tacen, ipd – pozabite o ceni nad 350.000 EUR. Če boste hoteli prodat, ne pa prodajat par let 🙂

Če ni ta lokacija Rožna, Trnovo, Podutik, Tacen, ipd – pozabite o ceni nad 350.000 EUR. Če boste hoteli prodat, ne pa prodajat par let 🙂
[/quote]

Od kdaj sta Podutik in Tacen elitni lokaciji? Peš ne greš iz Tacna v center!

Od kdaj sta Podutik in Tacen elitni lokaciji? Peš ne greš iz Tacna v center!
[/quote]

… stik z naravo in več na voljo sprehajlanih rekreacijskih površin v primeru Podutika in Tacna…..

[/quote]

Tocno tako.
Kar koli starega kupis samo popravljas. Na koncu te pride drazje kot ce zastavis na novo.
Pri novi hisi imas tako kot si zelis in kot si zamislis. Ves TOCNO kaj imas za svoj denar ter kako je narejeno.
Raje 20km iz Ljubljane kot “macka v zaklju” ….

Pred leti je bil sodelavec prej iz Gorenje vasi ( cez Lucine in Horjul) v pisarni, kot jaz iz Dravelj na Vicu….

Torej rob centra (in 500m do AC!), pa nobenih lokalov. Rakova :). Kjer seveda oglašujejo da je trnovo :).
Cena bo pa še vedno visoka, ker se kar nekaj novega gradi tam in niso nizke cene, niti ne stojijo (vrstne hiše predvsem) po 10 let naprodaj. Tisti ki sanja o 50k bo še dolgo sanjal. Garaža v trnovem je 25-30k :). Drugače parcele trnovo/rožna tam cca 10-15minut do centra hoje so blizu miljona za 800-1000kvadratov. In zelo redko kakšna pride na trg. Nove vrstne hiške v trnovem tudi blizu miljona. Odvisno res od mikrolokacije ampak sem zihr da 400k+, če ne zaradi drugega zaradi parcele, se da zelo hitro dobit. Verjetno več.

Hja – lahko je “vredna” po oceni in želji lastnika :D, samo aodvisno pa je, ali želi prodat, al pa prodajat :D. Vem za primer Trnovo, Lj – ko je nekdo prodajal bajto za pol milijona – na najbolj prometnem kriišču Trnovega, nikakva lokacija, polovico bajte, pa jo je na koncu prodal za 320.000 EUR. Pa lastni primer: šla hiša takoj, v enem tednu za 360.000 EUR – ker je bila cena realno nastavljena že od začetka, na top lokaciji, mirna ulica, parcela 400m2. Ne glede na to, da je Trnovo lokacija in zemlja 1. kategorije 😀
[/quote]

Najbolj prometno krizisce? Vse si povedal…..

meni se zdijo te cene nore, kot da denar raste na drevesu in ga dvakrat letno oberes. Pa tudi kaj vse se prodaja za take denarje. Grde, zanemarjene hiše, v katere se zadnjih 40 let ni nič vlagalo. Majhne parcele, ozke ulice, da se
iti srečati ne moreš..Grem raje malo ven, pa dobim kaj solidnega za ta denar, vsak normalno parcelo. Sodelavka je kupila novo skeletno hišo v Grosuplju, zelo lepa parcela , da vidiš celo mesto pod sabo, za 290.000 EUR , 4.PGF. top nakup.

Najbolj prometno krizisce? Vse si povedal…..
[/quote]

Kaj sem vse povedala? Ja, tisti, ki jo je prodajal na najbolj prometnem križišču, je bilo pol te hiše v prodaji; lokacija pa res na najblj prometnem delu Trnovega, na vpadnico na obvoznico, : na eni strani na koncu trnovskih blokov, na drugi strani križišča pa tisti dolgi blok na Barjanski proti obvoznici….. 🙂

Moja ex. pa v mirni ulici; blizu kopališča Kolezija, pa nikakor ne ob Mencigarjevi ulici in Gradaščici 🙂

Če bi bilo vsaj Grosuplje, pa še tam je za Ljubljančana kot kakšno prašno mestece iz westerna.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Relativno poceni ste jo dali, v bližini (govorim o LJ) se prodaja vrstna hiša (sicer končna), ene 80 m2 + klet, s srednje veliko zemlje. letnik nkje 1960 potresno ne ravno varna, srednje ohranjena, vsa infrasktuktura okrog, za 250.000, še pred oddajo oglasa so bili 3 interesenti, bidejal, da resni. No, bomo videli izplen.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Zame … proti gorenjski.
Juzno ni sans. Kolega je kupil . Se predno je dokoncal se je dodobra spoznal z okolisani. Predvsem etnicnimi 😉
[/quote]

Pri škrtih Gorenjcih etnični ne ‘preživijo’ (z izjemo Sintov, ki so kar delovni ljudje) dalj časa.

Če bi bilo vsaj Grosuplje, pa še tam je za Ljubljančana kot kakšno prašno mestece iz westerna.
[/quote]
Taki ki tako pljuvate, ponavadi živite v največjih sekretih. Bi rada videla tvojo vilo. Ma ste LJubljancani res odurni in oholi. A ceste imate pa take, da moraš paziti kam zapelješ da ne nasedes

Relativno poceni ste jo dali, v bližini (govorim o LJ) se prodaja vrstna hiša (sicer končna), ene 80 m2 + klet, s srednje veliko zemlje. letnik nkje 1960 potresno ne ravno varna, srednje ohranjena, vsa infrasktuktura okrog, za 250.000, še pred oddajo oglasa so bili 3 interesenti, bidejal, da resni. No, bomo videli izplen.
[/quote]

Lej, preberi svoje: SE PRODAJA si zapisal :P. Za koliko se bo pa PRODALA, je pa vprašanje, kajne? vsak lahko nastavi za 100 jurjev višjo ceno, reala pa je, za koliko jo bo končno prodal in spustil, ko bo dojel po enem letu ali dveh, da pretirava 🙂 LP od ene, 30 let živela v Lj, pa ni šans da grem nazaj 🙂

Napisal sem radij 500m vsa infrastruktura (več vrtcev, OŠ, SŠ, fakultete, ZDji, trgovine, banke, pošte, različni busi), peš od hiše do Name je 20min, obvoznica je par km stran, sosednja ulica. Ni Rakova jelša.

Tudi 3 leta nazaj iskali nekaj v ljubljani, s kolesom do centra, ker oba tam delava. Na koncu smo kupili vrstno hišo v murglah, 120m2 z atrijem, staro 40 let za 300k. Za obnovo je šlo cca 50k za notranjost da smo se vselili, zdaj obnavljamo še zunanjost. Nam je super, mir, zelenje, center 15min s kolesom, urejeno, obvoznica tudi blizu, nobene visoke zgradbe ni in ne bo v bližini… sem bila najprej skeptična, a zdaj sem zelo zadovoljna.

Mi smo bili na istem. Ogledali smo si ogromno hiš po LJ, pa smo bili pri vseh razočarani. Cena navita, dobiš pa staro hišo in malo parcelo, da ti sosed gleda v lonce. Je že bolje blok, imaš več zasebnosti. Potem smo kupili skoraj novo hišo v Brezovici pri Ljubljani, smo zelo zadovoljni. Lepa parcela, urbano okolje, lepa ulica.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close