Kupujemo avto – ajej
No, pa smo se tudi mi spravili kupovat rabljen avto. Smo štiričlanska družina. Cena – okoli milijona. Vožnje bi bilo po dvajset, trideset kilometrov na dan, enkrat na leto na morje. Klasika pač. Najprej smo imeli ugledano Škodo Fabio, zdaj nam najbolj diši Ford Focus. Problem je v tem, da se v tem cenovnem rangu sicer dobi avtomobile okoli 100.000 km. Skrbi me, da bo naš prvi strošek ‘veliki’ servis, o katerem se govori. Oprostite mi, ampak glede avtomobilov sem popoln laik. Kdaj se ta servis dela in koliko stane?
pri fordu – bencinski motor, je veliki servis pri 150000 km oz. 10 let.
menjava olja, filtrov, svečk, jermenov (če je potrebno še servis zavor, menjava vodne črpalke in še kaj). Pričakuješ lahko strošek okoli 100 tisočakov.
kilometri naj te ne skrbijo 100tisoč v 5-6 letih ni veliko. važno je, da je avto redno servisiran, da ni bil zaleten in da so kilometri realni. Nekateri prodajalci ti dajo za rabljen avto tudi garancijo.
težko je karkoli reči na daleč! Izgleda sicer v redu. Če prodajalec ne komplicira glede pregleda pri kakšnem mehaniku in če lahko kontaktiraš prejšnjega lastnika in servis, kjer je bil avto servisiran – potem velja razmisliti.
Sicer je nakup rabljenega vedno loterija – bolje, da ti pred nosom odpeljejo 2 dobra avta, kot da kupiš enega slabega. Sam sem sicer kupil že 5 avtomobilov , vendar samo enega novega (s tem je bilo tudi največ sitnosti).