Kupovanje po spletu – izguba časa?
Tudi pri spletnem nakupu imaš možnost trikrat kliknit in kupit prvi artikel, ki ti pride pod roke. Če si ga res imela namen tako na hitro kupit.
Druga opcija je, da primerjaš več ponudb in se nato odločiš za najbolj ugodno.
Obe varianti sta hitrejši po spletu, kot če greš v dejansko trgovino. Tako da časa ziher ne izgubljaš, nekje drugje imaš problem.
Sicer zelo redko zaidem v trgovino – razen po hrano, ostalo pa kupujem preko spleta. Zakaj? Ker sem ugotovila, da na ta način privarčujem. Načeloma iščem točno določene izdelke in ko ga najdem vedno preverim vse prodajalce in njihove cene. Tako sem pri enih čevljiv privarčevala 40 eur, kar je veliko, mar ne. Pri podlogi za splano vrečo sem prihranila nadaljnih 30 eur, itd. Vzamem si čas, vse detajlno pregledam in šele potem kupim. Meni je to super.
Odvisno od spletne strani. Sama za Aliekspres nimam živcev – vse natlačeno, vsega too much, nametano kot v nekem nepospravljenem skladišču, meni zelo odbijajoče.
V spletnih trgovinah, ki nimajo dobrih filtrov za iskanje in opisov izdelkov in fotografij ne izgubljam časa.
Včasih pa raje kupim v trgovini s katero imam dobre izkušnje, četudi je npr 20€ dražja od neke xy trgovine.
Meni je pa ravno fizično nakupovanje izguba časa in živcev. Za skoraj vsako stvar je že treba v kak večji šoping center, do katerega imam pol ure vožnje, tam iščem parking, rabim še pol ure, da od parkinga pridem do trgovine, potem pa ali itak ne najdem, kar sem iskala, ali pa za to plačam več, kot bi na spletu. Recimo geox čevlje za otroke lahko v trgovini dobim samo po redni ceni, na spletu pa vedno najdem neko možnost za popust.
V bistvu grem v trgovino samo še takrat, ko je res nujno, da se nekaj sproba. Pa še tisti zrak v šoping centrih, pa gužva … bljeh.
Meni so na teh straneh, Aliexpress, Ebay, glupe cene. Ker imaš glavni artikel in posebej kakšen dodatek. Recimo maska (s filtrom, ki ga vstaviš)… jaz vtipkam maska in da mi razvrsti najceneje proti dražjemu z brezplačno poštnino iz Kitajskem, potem ti pa najde neke bedarije po 20 centov. Ker je v oglasu “maska” na voljo maska za 1,5e ali pa filter za 0,2e. In potem seveda moraš vsako odpreti, da vidiš koliko dejansko stane maska, ker ti vrže nekaj drugega.
Že deset let kupujem na spletu in sem zelo zadovoljen.Kupim zmeraj za dvajset trideset procentov cenej, kot v trgovini.Potrabno je pregledati več ponudnikov, imajo zelo različne cene.Še nikoli nisem dobil napačno stvar,ali pa da bi moral kaj zamenjati da ni bilo prav poslano. Poštnina me tudi pride cenej,kot da bi šel z avtom po stvar.
In ko pridem v trgovino, se mi možgani kar ugasnejo, čist se zmedem, ne vem več, kaj iščem itd. V Mullerju jaz na Rudniku vse nakupim v pritličju levo od blagajn, edino zdaj so bio prehrano prestavili in oberem še te stalaže za stopnicami. Pa še to mi je tu mač.
Belo tehniko že deset let kupujem po spletu, nazadnje sem v živo kupila pralni stroj.
Za darila imaš res ogromno manjših slovenskih ponudnikov. Tudi espeji imajo že svoje trgovine.
Enako recimo če bi iskala lesene igrače, ne vem, koliko Želva še kaj dela in prodaja, glede opreme na dom pa ne vem točno, kaj misliš, pohištvo ali tekstil? Jaz precej zapravim na Svilanitu, je pa žal veliko slo trgovin samo posrednikov tuje robe in imajo samo 30 ali še več višje cene kot v tujini, roba ista, ne vidim smisla, da to podpiram.
Forum je zaprt za komentiranje.