kupovanje po netu po novem – carina, ddv
Živio,
ker nisem noben ekspert za kupovanje po spletu iz tujine, me zanima, kako je zdaj to po novem. Prej do 22 eur načeloma nisi plačal nič. Kako pa je zdaj? Sem gledala cenik carine in mi sploh ni več nič jasno. Lahko prosim kdo kaj pojasni? Pač sem blond. Pa se opravičujem vsem blondinkam.
Hvala.
kar pogosto narocam prek alliexpressa.. vecinoma so prisli paketki k meni brez kakrsnihkoli stroskov carine. enkrat se je zgodilo sem morala doplacat 5€ za stvar vredno 13€.. tako da to da do 22€ ni stroskov, to ocitno ne velja vec?. Vsakic pa dobis mail da je paket obravnavan na carini, tako da sam izberes kaj bos z njim.
PandaBear, 10.08.2021 ob 09:19
Če naročaš preko Aliexpress je potrebo za vsako stvar plačati strošek carine, ki znaša 5€. Se mi je zgodilo, da sem naročila lake v vrednosti 3€ in morala plačati carino 5€. Izgleda to velja za vsako stvar, ne glede na znesek.
Si dobila pred tem mail? Kjer izpolnes npr , cena izdelka, postnina. plus se sliko posljes iz spletne strani oziroma nekaksno dokazilo o ceni in izdelku.
Ja po navadi dobiš mail, da je izdelek prispel. Jaz sem šla sama preverit na spletno stran pošte Slovenije in poiskala po kodi. Ko, sem videla, da se naročeno blago nahaja na pošti, sem šla na portal uvoz-izvoz (prav tako na spletni strani pošte) kjer sem posredovala podatke. Dodala sem tudi sliko izdelka, npr. iz Aliexpressa, kjer je razvidno za kaj se gre, cena in stroški pošiljanja. Kakšen teden za tem, sem šla na pošto po blago, kjer sem plačala 5€ (stroški carine baje).
Forum je zaprt za komentiranje.