Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kupljena pražena čebula

kupljena pražena čebula

V trgovina vidim, da se da kupiti že praženo čebulo. Kako se potem uporabi? Ker recepti sse navadno začnejo “na maščobi prepraži čebulo”. Kako pa to narediš, ko je v bistvu zelo suha?

Jo uporabljate drugače , vam je všeč? Za katere jedi, a prav za vse lepo nadomesti svežo spraženo čebulo?

uporabljam jo zgolj in samo za v kruh

Jaz imam včasih čudne finte s prehranjevanjem 🙂 , in že pripravljeno ocvrto čebulo (kupim v Hofru) včasih grickam kot npr. čips (ja, vem, neumno :), vendar seveda v zelo majhnih količinah . Pri kuhanju jo uporabljam, ker moji hčeri sveža čebula smrdi in potem noče jesti (tudi ona ima finte 🙂

tudi za hitro pripravo zrezkov v čebulni omaki – ko je meso res mehko in ni potrebno, da se kuha 2 uri – ta ocvrta čebula se tudi lepo razpusti in lepo zgosti omako.

Dobra je tudi za pod jajca na oko

Dodam tudi v zabelo, ko delam npr. strošji fižol s krompirjem, pa čebulo namesto ocvirkov.

dobra je tudi za v pražen krompir, če nimam pri roki ravno sveže mlade čebulice ali francoske rdeče ali šalotke.

Ni pa vsaka taka pražena čebula dobra – meni ni dobra od Gea, niti znamke Karakter, pa razne madžarske znamke ala kotany gourment, ker mi je premastna in preveč soljena. Zeo dobra in nepreslana je Gusto rostzwiebel iz Hofra ( ker je pražena na palminem olju, kiprenese visoke temperature, ne tvori se strupen plin akrolein, kot pri praženju npr. v navadnih repičnih ali sončničnih oljih) ali pa iz Leclerca ( francoska znamka -francozi so znani tudi po dobri čebuli).

Uporabljam za take primere, ko niso potrebne večje količine. Npr. eno žličko v juho, eno žličko v kislo zelje, veliko žlico za pražen krompir… Potem pa manj solim in ne dodajam maščobe, ker je dovolj že v čebuli. Za pražen krompir jo prej namočim z nekaj žlicami vode ali juhe. Za golaže in omake vzamem svežo čebulo.

Nobena sveža pražena čebula ne da takega okusa kot ta kupljena. Se splača. Jaz jo uporabljam povsod. Enostavno, hitro, dobro pa ne smrdi. Hahahaha.

naredi svoje:-)))

Novodobne kuharce. Niti čebule ne znajo več spražit. Bog nam pomagaj kam gre ta svet. Babice se v grobu obračajo.

Stara tema, sem jo pa 1x kupila in vrgla stran.

Super je, kupujem jo že deset let. Včasih kupim zmrznjeno, narezano. Prihrani veliko časa.

Lu865

ker čebulo je pa res težko in umetnost popražit, ane? to zna moja 7 letna hčerka.

Novodobne mestne gospodinje ne znajo kaj skuhati. Kupujejo vnaprej pripravljeno hrano in jo  pogrevajo v mikrovalovkah.

Ja, jo uporabljam. Pred kuhanjem jedi na žlico, kjer se pričakuje omaka jo uporabim tako, da jo za nekaj minut  namočim v radensko in potem kuham kot običajno in za omako ne rabim ne moke, smetane…..

Uf, ste mi naredili skomine. Pred leti smo na morju hodili na hot dog in so po majonezi in ketchapu posuli to suho praženo čebulo. Njama 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
irina28, 09.10.2023 ob 15:57

Lu865

ker čebulo je pa res težko in umetnost popražit, ane? to zna moja 7 letna hčerka.

Ni je umetnost prepražiti, je pa ta kupljena čisto drugačna kot doma pražena. Taka suha je, hrustljava.

Pražena čebula je super. Za omake, golaž, pražen krompir, švedski hot dog…. kadar se mudi, se je treba znajti .  Svet gre naprej, babice bi to razumele.

Jaz jo dam v hot dog, mi je njami. Nisem pa vedela, da se še drugače uporabi. Ker pri.neni pol 2 leti traja, ker hot dog jem glih 1x na 5 let. 😀

Evo, deset let je ze na trgu, jaz pa sele zdaj slisim zanjo. Ne bi je uporabila za nic na svetu. Prazenje gre hitro in vem, na cem cebulo preprazim. Tiste, ki jo uporabljate, ste kdaj prebrale, na cem jo prazijo?

Pri meni ne gre toliko za znati ali ne. Ampak ko pražim čebulo mi potem hiša smrdi še 3 dni. In pač zato raje uporabim to kupleno.

Kako lahko reces, da hisa po prazenju smrdi ? To so opojne vonjave, enako kot sveze pecen kruh ali pravkar skuhana enoloncnica. Vsaj ves, da se v hisi kuha in dobro je.

Kupljena pražena čebula… vedno pri roki za grickanje. Kot čips – kot je že nekdo prej omenil. Zelo dobra zadeva!

Pa za v kruh tudi!

Najboljši hoteli uporabljajo : praženo, ali tudi zmrznjeno,  sesekljano čebulo in tudi tako papriko, jajca v prahu, instant divjacinsko omako, krem juhe ….zmrznjen pomfri,

Ene babe so zahojene, živijo kot pred sto leti. Ne sprejemajo nobene novosti..Lepo je da kuhate in si čimbolj olajšate delo. Iz službe pridem ob pol petih in si želim nekaj skuhati, res na hitro.

PV, 29.11.2013 ob 08:31

Jaz imam včasih čudne finte s prehranjevanjem 🙂 , in že pripravljeno ocvrto čebulo (kupim v Hofru) včasih grickam kot npr. čips (ja, vem, neumno :), vendar seveda v zelo majhnih količinah . Pri kuhanju jo uporabljam, ker moji hčeri sveža čebula smrdi in potem noče jesti (tudi ona ima finte 🙂

Odlična je za grickat??

Anonimno411, 09.10.2023 ob 16:02

Novodobne mestne gospodinje ne znajo kaj skuhati. Kupujejo vnaprej pripravljeno hrano in jo  pogrevajo v mikrovalovkah.

Butl!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close