kupljena pražena čebula
tudi za hitro pripravo zrezkov v čebulni omaki – ko je meso res mehko in ni potrebno, da se kuha 2 uri – ta ocvrta čebula se tudi lepo razpusti in lepo zgosti omako.
Dobra je tudi za pod jajca na oko
Dodam tudi v zabelo, ko delam npr. strošji fižol s krompirjem, pa čebulo namesto ocvirkov.
dobra je tudi za v pražen krompir, če nimam pri roki ravno sveže mlade čebulice ali francoske rdeče ali šalotke.
Ni pa vsaka taka pražena čebula dobra – meni ni dobra od Gea, niti znamke Karakter, pa razne madžarske znamke ala kotany gourment, ker mi je premastna in preveč soljena. Zeo dobra in nepreslana je Gusto rostzwiebel iz Hofra ( ker je pražena na palminem olju, kiprenese visoke temperature, ne tvori se strupen plin akrolein, kot pri praženju npr. v navadnih repičnih ali sončničnih oljih) ali pa iz Leclerca ( francoska znamka -francozi so znani tudi po dobri čebuli).
Uporabljam za take primere, ko niso potrebne večje količine. Npr. eno žličko v juho, eno žličko v kislo zelje, veliko žlico za pražen krompir… Potem pa manj solim in ne dodajam maščobe, ker je dovolj že v čebuli. Za pražen krompir jo prej namočim z nekaj žlicami vode ali juhe. Za golaže in omake vzamem svežo čebulo.
PV, 29.11.2013 ob 08:31
Jaz imam včasih čudne finte s prehranjevanjem 🙂 , in že pripravljeno ocvrto čebulo (kupim v Hofru) včasih grickam kot npr. čips (ja, vem, neumno :), vendar seveda v zelo majhnih količinah . Pri kuhanju jo uporabljam, ker moji hčeri sveža čebula smrdi in potem noče jesti (tudi ona ima finte 🙂
Odlična je za grickat??
Forum je zaprt za komentiranje.