Najdi forum

Kupla napačen kabel

Spet rabim eno malo pomoč … namreč .. Rabim povezat računalnik z TV-jem in včeraj sem šla lepo v Merkur in ker se na kable ne spoznam najbolje, sem kar vprašala prodajalko kateri kabel rabim in mi je pač dala … nek kabel …

In ko sem prišla domov sem videla, da kabel na paše na računalnik … :(((( Mal sem prebrskala po tem forumu in sem našla to sliko …

in ugovotila, da imam na računalu priključek B … kabel pa ima priključek A … … Zdi se mi, da v Merkurju niti nimajo tega priključka B, zato me v bistvu zanima, če obstaja kak pretvornik iz enega v drugega in če se da to zadevo naročit kje preko neta … :))))

Hvala za sodelovanje … ;)))) :)))

Se mi zdi, da potrebuješ samo še adapter , dobiš ga pa skoraj v vsaki računalniški trgovini…
Kolikor vidim, imaš Ati-jevo grafično, če si iz gorenjske doma,povej, ti ga lahko šenkam.

Žal nisem z gorenske … sem primorka.

Se pravi … ti imaš adapter za iz SVGA 9 v SVGA 4? Ker ravno včeraj mi je en kolega razlagal, da ne obstaja … :(((

A mogoče veš za kako spletno trgovino ki prodaja te zadeve?

Probaj tule:

Jao … glih kontra ga rabim … in namreč SVHS ženski in činčo moško … :(((((

A sploh obstaja kaj takega? Sem preiskala že en kup spletnih trgovin pa nikjer našla pravega pretvornika … :(((((

Ženski je že na grafični 😉

Ne … na grafični imam uni priključek z devetimi luknjicami (ne vem kako se mu strokovno reče). Za tisto imam že adapter za cinch ženski. Na drugi strani imam kabel ki ima priključek SVHS moški … … Se pravi rabim adapter SVHS ženski in cinch moški (sej te glava boli kolk adapterjev). Sem ga sicer dobila na com-shop-u … sam stane 2000 SIT … tako da se mi verjetno bolj splača it poiskat drugi in tokrat pravi kabel … :((((( Ker adapterja direktnega iz unega priključka ki ga imam na grafični v SVHS ženski … … ga ni … … :((((((((((((((((((((((

Kaj pa če bi probala dobiti S-VHS M/M kabel in SCART adapter (za na TV), ki ima S-VHS prikjuček… Tisti adapter za 2000 SIT je bil verjetno dobesedno pozlačen, zato takšna cena.

Lp, Max

A je to to:

Nisem zihr, da je tisto gor pravilno … zato sem kar poslikala mojo situacijo na računalniku. Torej … glede na sliko … kateri kabel zdej nucam?

Ja, probaj to S-VHS M/M in SCART (S-VHS). Apakak a nisi ti dobila zraven grafične ta adapter (S-VHS/CINCH)? Drugače pa lahko kupiš adapter S-VHS M/CINCH Ž in greš naprej s CINCH kablom v TV. Je pa res, da takšnega adapterja, ki si ga dobila zraven grafične (9 pin), ne boš dobila oziroma težko. Lahko res probaš kupiti že omenjeni adapter, saj je cena zelo nizka…

Lp, Max

Če jaz prav zastopim tvoj problem, potem enostavno ponucaj kar kabel ki ga imaš. S-Video za out signal itak nuca le 4 pine(tista ki sta skupaj sta colour in brightnes, tista ki sta narazen pa sta ozemljitev)

:)))) Super … hvala hvala hvala hmmm. :))) Očitno je bilo vse kompliciranje brezveze, ker je res šla zadeva lepo gor in sedaj dela … še boljše, kot sem mislila. :)) Sem namreč zadevo naštimala tako, da na TV-ju gledam DVD in na računalniku nemoteno delam dalje (Extended monitor). Hihi … Krasno.

Edino kar me še mal moti je, da ima sam priključek zgleda mal slab kontakt ker se mi na trenutke na TV-ju izgubi barva. Ko pa mal premaknem računalnik pa se spet pojavi. Pa je priključek lepo not … tako da ne vem kaj bi bilo.

Vsekakor pa še enkrat in še 100x hvala … :)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close