Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kupiti nov ali star avto??

Kupiti nov ali star avto??

Kako vi gledate na to dilemo – nov avto je le nov, veš, da ni z njim nič narobe, da ni bil mogoče zaleten, diši po novem,…, po drugi strani pa kupiti za isti denar recimo 1-2 leti star avto, kjer si lahko umisliš boljšega, ne veš pa, zakaj nekdo sploh prodaja le npr. 1 leto star avto – ali je kaj narobe z njim,…, hkrati pa si lahko pomirjen?, saj je še v garanciji…

Kaj menite?

Rešitev: kupiti tak avto od kakega znanca 🙂 da veš, da ni mel nobene prometne in da ga prodaja recimo zaradi finančne stiske.

No, tudi novi avtomobili crkujejo, to ni nobena garancija, tudi pri novih so že ugotovili, da je lak kje debelejši in podobne finte (poškodbe pri prevozu ali kaj podobnega).
Skratka plusi inu minusi.

Če govorimo o avtu starem 1 ali 2 leti je v končni fazi vseeno, saj je tudi ta avto še v garanciji. Vzameš nekoga sabo, ki se vsaj malo spozna na avtomobile, preveriš, da so servisi delani takrat ko je treba in to je to. Če pa govorimo o 5 ali celo 10 let starem avtu se gremo pa po principu videno kupljeno in če je avto zjahan do amena ne moreš nič več ko ga 1x kupiš.

Avtosaloni prodajajo tudi zaletene in nato poklepane avte. Moj tast ga je kupil, pa se je potem skregal in so ga vzeli nazaj, on pa je potem pri istih kupil drug avto.

Tudi pri novem avtu ni nobene garancije, da je z njim vse v redu. 🙂

Meni osebno je za nov avto škoda denarja, saj v trenutku, ko ga odpelješ iz salona, izgubi na vrednosti. Pa še midva na svoje avte ne paziva prav preveč, ok, redni servisi pri ta velikem avtu že, pri ta malem, ki je samo za po mestu, pa po potrebi. Pralnico vidita v povprečju 1x na leto, prask pa itak nihče ne šteje. 🙂
Tako da zame nov avto absoultno ni. 🙂

Izbereš avto, kateri bi in potem takega kupiš starega 1-3 leta, z denarjem, ki ti ostane, greš pa januarja na dopust v južne kraje. Mi nikoli ne kupujemo nov avto, vedno star 1-3 leta.

Vedno kupi rabljen avto 1-3 leta pri trgovcu, ki ima renoome in ni sp. (nakup pri fizični osebi je stavr psihologije in glej spodaj) Tam te nategnejo in nič jim ne moreš! Večja firma in potem izbiraš, Bodi tečna in natančna. Četudi ti ga prej prodajo, ker je pač avto tako super – ne skrbi- jih je na tone. Poznavalec avtov ve povedati ,kje so finte na kaj paziš. Zdrav motor, in karoserija, znaki obrabe itd . Tega je na netu najti (društva avto itd. Vedi, da trgovec te nategne da še sam ne veš. Ne verjemi nič razen kar se sama prepričaš. Ko avto plačaš, te itak ne poznajo več. Teži do zadnjega.

Dva naša prijatelja sta imela slabe izkušnje z rabljenimi avti. Mi smo potem raje vzeli novega.

Pred petimi leti sem jaz navijala za rabljenga, zdaj pa mož. Ampak zmagal je nov avto. Resnikoli ne veš,kaj dobiš…

Ja, tudi nov avto ima lahko težave. Ampak ima pa zato pred sabo še dolgo garancijo. Tako da o tem nima smisla izgubljati besed.

Star avto je bolj kot loterija. Lahko zadeneš sedmico, ali pa si imel samo stroške z nakupom. Poznam dva, ki sta kupila rabljen avto pri enem največjih uradnih prodajalcev v Slo. Za en avto so po dveh letih uporabe na tehničnem pregledu ugotovili da je ukraden v italiji in ga lastniku zaplenili. Drugi avto so prodajali kot da ima 30.000km in ni bil nikoli karamboliran. Ko je tip pri enem od serviserjev preveril serijsko številko je ugotovil, da je bil avto nazadnej na servisu pri prevoženih 120.000km in da je bil zaradi karambola že krepko popravljan. Povsod lahko najdeš lopove. Poznam tudi človeka, ki je kupil “odlično ohranjen” avto od svojega sorodnika. Bil je odlično ohranjen samo zaunaj. Znotraj pa je imel motor počen blok in kot se je izkazalo pozneje, ga je prejšnji lastnik prav zaradi tega tudi prodajal. Pa poznam primer ko so avto kupili od starega strica, misleč da je odlično ohranjen. V resnici pa starček nikoli ni opravil nobenega rednega servisa in je bil zato avto zmahan do kraja. Zato jaz osebno nikoli ne kupujem starega avtomobila. Raje novega, ki ga potem vozim več let. S tem se popolnoma izniči hiter padec cene, o katerem toliko govorijo. V resnici pa se pojavi samo, če želiš avto takoj prodati naprej.

se podpišem pod tole, midva enako

Kupila sem pred sedmimi leti eno leto star avto, še danes ga imam in ga ne prodam za nič. Avto dela tipitop, skoraj nobenih dodatnih stroškov nisem imela. Nič ni bilo z njim narobe, fant ga je prodal, ker je dobil v službi službeno vozilo. če bom kdaj menjala bom kupila enako.

Z možem sva kupila enako pred pol leta eno leto star avto, družinski, ki je bil zaradi dejjstva da je star eno leto in prevoženih 12000km cenejši 7.000€. Avto je bombastik.

predlagam da kupiš eno leto star avto.

Najbolj se splača kupiti eno do dve leti star avto…

Jaz kupujem 4-5 let stare avte…. sedaj imam že četrtega in nikoli nobenih večjih problemov. Redni servisi (pri prijateljih), kak akumulator, avspuh, kakšne bremze….. nič kaj takega. Prodam po cca 5 letih in kupim drugega. Za razliko grem raje na potovanja. ….letos grem na Tajsko ;).
Pač imam srečo ;)…. poznam pa ljudi, ki so prav zato kupili nove, da ne bi imeli probleme s popravili… pa so imeli smolo in stroške.

Malo sreče, malo je odvisno od voznika, redni servisi…. it,

Poznam eno, ki kupuje nove avtomobile in jih menja na 4-5 let, ko se začnejo menjati potrošni materiali. Sama pravi, da je potem treba avto servisirati in da je to drago, zato ga proda in kupi novega. Razmišljam o njeni logiki in mi ni jasna, ker za razliko v ceni ima servise za 10 let!

Tudi jaz se odločam, nov ali star…

Situacija pa je taka;
3 leta star cena ccca 6.000 €
nov, cena sicer 11.500 €, z vsemi popusti pa 8.100 €

Potem je star precenjen, poišči cenejšega.

Ker vzamem avto na puf, vzamem novega in nimam skrbi, da mi še kaj zataji v tem času, ko ga odplačujem. Ga pa ne menjam vsakih nekaj let, ampak dalj časa.

New Report

Close