Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupiti el. napravo z garancijo za 51€ ali nerabljeno za 40€

Kupiti el. napravo z garancijo za 51€ ali nerabljeno za 40€

Če imate na voljo dve enaki električni napravi. Ena je iz trgovine, torej garancija pa vse. Cena 51. Druga je privat nakup, nove, še v škatli, ampak brez računa, garancije, torej tudi ni jasno koliko časa ima oseba zadevo že doma. Je pa 40€.

Se splača malce prišparati ali je bolje dati malce več pa je garancija? Pri tistem privat nakupu se seveda postavlja vprašanje zakaj nekdo novo reč prodaja naprej, če je res vse ok.

Lahko je bilo darilo, pa se ne rabi.

Sam raje vzamem za 51€ pa pokvarjeno, če je v garanciji kot 40€ za novo a brez garancije.

Pač premalo razlike, da bi reskiral. Mogoče če bi bilo brez računa samo 30-35€.

Jp, premalo razlike v ceni. Jaz bi uno iz trgovine s papirji.

Bom verjetno tudi jaz novo.

Mi je čudno, ker ta oseba prodaja več novih reči. Ok, eno neuporabo darilo…

Pa, lahko, da je res neuporabno darilo, ki pa tej osebi stoji doma že par let.

AJa, nova zadeva je 50€ in je pošiljanje zastonj. Tista od privat osebe je pa 30€, ampak stroški pošiljanja in pa garancije, da bo izdelek res poslan, nanesejo dodatnih 10€.

Odgovor na objavo uporabnika
h. jobert, 12.11.2021 ob 10:41

Jp, premalo razlike v ceni. Jaz bi uno iz trgovine s papirji.

Podpis. Ni vredno tveganja.

Odgovor na objavo uporabnika
MIHAc534, 12.11.2021 ob 10:38

Lahko je bilo darilo, pa se ne rabi.

Sam raje vzamem za 51€ pa pokvarjeno, če je v garanciji kot 40€ za novo a brez garancije.

Pač premalo razlike, da bi reskiral. Mogoče če bi bilo brez računa samo 30-35€.

Enako kot pravi Miha – premajhna razlika v ceni.

SPloh pa takole neuradno kupujem samo od znancev ali ljudi za katere točno vem kje živijo, ker zadeva je lahko tudi ukradena ali je kaj drugega narobe. In če kupuješ ukradeno robo si hitro lahko sokriv.

Ja, bom kar na Amazon naročila. Je res bolj ziher.

Res je, ko vidim, da en cel kup nove robe prodaja pa ni to trgovina, sem malce v dvomih.

Pri elektricnih aparatih je polovico cene vredna garancija. 75% cene novega aparata bi plačala za še neuporabljen aparat, če ima pri trgovcu podaljšano garancijo veljavno vsaj v polovičnem času garancije proizvajalca. S tem se pogajam pri nakupih rabljenih stvari, enostavno povem svoj pogoj in take it or leave it. In kupim kar nekaj stvari iz druge roke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close