Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kupim majhen avto azijskega izvora

Kupim majhen avto azijskega izvora

Kupujem majhen avto azijskega izvora.
Pogoj: prvi razred za registracijo, tj. motor do 1.3 l.
Zaželjeno: trije sedeži zadaj, pet vrat. (Če sploh obstaja kaj podobnega :-))
Cena: do 500.000 SIT.

Tukaj sem že enkrat spraševala nekaj podobnega.
Tudi če nimate takega avta naprodaj, me zanima kakšen predlog konkretnega modela, znamke. Evropski avti so mi predragi.
Trenutno vozim Subaru Justy, ki pa je prestar in pregnil, novejših pa na trgu žal ni (jasno, če pa šiba ko šus).

Kakšne konkretne ponudbe pa bom tudi na mailu vesela.
Sem pa iz LJ.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

kia pride

Nissan Micra. Ampak ti stari imajo motor 1.0 (ker pred leti za tako prostornino ni bilo carine ali kako že). Imajo pa pet vrat, po mojem so tudi registrirane za pet ljudi. Kakovost je pa na ravni. Kia pride začne hitro gniti, tako da bi bila kmalu na istem kot zdaj, samo da bi se vozila z bistveno gršim avtom:)
Drugače je pa tu seveda še mazdica 121, pa še s platneno streho, ampak so žal redke, pa še cena je razmeroma visoka. Ima pa aja, pardon, štiri vrata, ker je pač limuzinica.
Evo iz Salomona: micra letnik 98, 130.000 km, dva airbaga, centralno zaklepanje, cena 659.000 sitov. Jaz ti svetujem, da greš preverit h Krulcu v Moravče, na Nissanov servis, če ima kakšno primerno mikrico.

Kupi Suzukija Swift!!!!!!!

Ja, gobica, sem našla micro – ne konkretne za kupit, ampak kot možno izbiro. Je prav simpatična. Če je motor 1.0 me prav nič ne moti. To je drugi avto pri hiši, moj, uporabljam ga pa za vožnjo otrok v vrtec in v službo – vse v Ljubljani. Če povem, da pokurim cca 1 tank bencina mesečno, je najbrž bolj jasno. Zato iščem avto, ki je star (kasko mi je predrag), z majhno prostornino (cenejša registracija) in majhen (V Ljubljani je avto treba včasih kam stlačit :-)) Azijci pa so mi cenovno bolj simpatični kot evropejci (mislim, da dobm bolj fajn avto za isti denar), pa še z mojim sem zadovoljna. Če ne bi bil gnil (kar mu niti ne zamerim, saj je vedno zunaj, pa 1989 letnik je) sploh ne bi imela pripomb. Že tretje leto delam tehnične brez servisov, kar je najbrž kar lep podatek za tak “emšo”.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

No, jaz potem vsekakor še naprej navijam za mikrico, ker je poleg tega tudi na pogled čisto simpatična, pa tudi kakšnih bistvenih težav ne bi smela imeti s temi avti, tudi ponudba je dokaj pestra. Ti svetujem Krulca v Moravčah, ker boš pri njem najbrž dobila res OK avto.
Justy je legenda, glede na tehnične lastnosti bi pa jaz imela pri nakupu rabljene pomislek, ker so najbrž tudi razmeroma zdelane (štirikolesni pogon, kar pomeni, da pride povsod in bi jo lastnik lahko kar hudo gnal…).

Maja tudi jaz sem imel jutija za prvi avto. Bil je 1986 letnik pa je do svoje “smrti” delal praktično brez vzdrževanja. Če bi kupoval tako majhen avto bi jaz raje počakal da bi našel spet enega justija .Ker se vozi po mestu v bistvu ne rabiš 4wd,tko da bolj ohranjenga ne bi smel bit proble dobit.
lp

Micra definitivno. Bolj hvaležen avto za tako uporabo težko najdeš. Bolj kot ne neuničljiva, konkurenca je kvečjemu še … hmmm … pravzaprav težko kaj podobnega najdeš …

Nekoliko novejši naslednik tvojega JUSTI-ja je bil »oblečen« v karoserijo SUZUKI-ja SWIFT, so pa pri nas bolj redki primerki.
Sicer pa so ti pred menoj našteli kar lepo izbiro »azijcev«, tako da si boš lahko izbrala »svojega«.
Dober nakup in srečno vožnjo!

LP, Škorpjon

Suzuki maruti.
Majhen in poceni. (do 200k)

Zdravo
A si ze pomislila na Daevoo Matiz?
To je avto, ki naj bi nadomestil Fiat 500 (sedanje Fiat 600). Pa je bil za Italiane predrag, in so ga dali v izdelavo Korejcem. Avto je vsecen. Res, pa da ga nisem vozil. Ima 5 vrat.

New Report

Close