Kupila bom stanovanje
Najprej dobro razmisli o lokaciji in kvadraturi. Ko boš vedela kaj želiš preglej ponudbo na trgu. Iščeš stanovanje, ki ga boš prenovila po svojem okusu ali si bolj za kompromise? Če najdeš to kar iščeš in si 100%, da je to kar želiš potem bo verjetno treba hitro sprejet odločitev, ker stanovanja v določenem segmentu gredo takoj. Seveda pred tem se preveri vse dokumente, ZK itd.
Nobene agencije ne rabiš. Rabiš dobrega odvetnika. Pa internet. Če na nepremičnine.net ni potem ti tudi agencija ne bo našla :). Je pa kriza s stanovanji. Kar je všečnega na dobri lokaciji ima nenormalne cene, ki dobesedno vsak dan lezejo navzgor. Pa so še vedno hitro prodana. Kar ni hitro prodano je pa en drek. Moraš kar redno spremljat.
Jaz sem predlani stanovanje kupovala prek fizicne osebe, oglas z bolhe (pa tudi prek nepremicninske agencije se je prodajalo tako na bolhi kot nepremicninah.com).
V koncni fazi mi je bilo zal, da nisem kupovala prek agencije z doplacilom, ker mi je prodajalec mesal drek skozi kompleten proces nakupa. Prodajal je sinovo stanovanje in se ob ogledu raznezil, ko je cez prst ocenil, da sem vsaj 15 let mlajsa in ker je mladim treba pomagat, mi je sel na roko, vzel depozit in cez 3 mesece preostanek. Vsaj 3x, ko je bila ze vsa dokumentacija sestavljena pri notarju, ko je ze vzel aro, je zaradi svojih kapric hotel odpovedati prodajo (nazadnje pri notarju, ko je ze prejel placilo in se je podpisovalo kupoprodajno pogodbo – ker ga je zmotilo, da je moj brat v prodajnem zapisniku navajal sanacijo treh ploscic na atriju). Stala, ko je videl mojo osebno in skapiral, da mi ne kupuje mama stanovanja, temvec sama. Bizarno, po tem ga je zmotilo vsako vprasanje, vsaka pripomba, za vsako malenkost je bil pripravljen odpovedati prodajo (kasneje izvedela, da je ze 3 kupce pri notarju na tak nacin odgnal), pa nekje vmes se je vmesala se nepremicninska agencija in zahtevala svoj delez od prodaje (s katero nisem imela absolutno nobenega kontakta, ker sem se obrnila direktno na prodajalca), itd.
Vse dodatne stroske je mozakar meni uturil, tako da ti priporocam, da vzames preko agencije, ne nekoga, ki se obnasa kot da ti dela uslugo, ce ti nekaj proda.
Stanovanje iscem v savinjski regiji. Najraje celje. Pogojno tudi vojnik, žalec, šempeter. Proti štoram, laško…ne.
-
Iscem vecje 1 sobno ali dvosobno stanovanje. Veliko je ponudb stanovanj v hisah, kar me ne zanima. Najraje bi kaksen manjsi blok. Max 5 nadstropij. Stanovanje bi za 4,5 let dala v najem kaksnemu paru ali manjsi druzini. Potem bi se sama preselila vanj in ga takrat renovirala, opremila po svojih zeljah
Pow690, 28.07.2021 ob 22:26
Jaz sem predlani stanovanje kupovala prek fizicne osebe, oglas z bolhe (pa tudi prek nepremicninske agencije se je prodajalo tako na bolhi kot nepremicninah.com).
V koncni fazi mi je bilo zal, da nisem kupovala prek agencije z doplacilom, ker mi je prodajalec mesal drek skozi kompleten proces nakupa. Prodajal je sinovo stanovanje in se ob ogledu raznezil, ko je cez prst ocenil, da sem vsaj 15 let mlajsa in ker je mladim treba pomagat, mi je sel na roko, vzel depozit in cez 3 mesece preostanek. Vsaj 3x, ko je bila ze vsa dokumentacija sestavljena pri notarju, ko je ze vzel aro, je zaradi svojih kapric hotel odpovedati prodajo (nazadnje pri notarju, ko je ze prejel placilo in se je podpisovalo kupoprodajno pogodbo – ker ga je zmotilo, da je moj brat v prodajnem zapisniku navajal sanacijo treh ploscic na atriju). Stala, ko je videl mojo osebno in skapiral, da mi ne kupuje mama stanovanja, temvec sama. Bizarno, po tem ga je zmotilo vsako vprasanje, vsaka pripomba, za vsako malenkost je bil pripravljen odpovedati prodajo (kasneje izvedela, da je ze 3 kupce pri notarju na tak nacin odgnal), pa nekje vmes se je vmesala se nepremicninska agencija in zahtevala svoj delez od prodaje (s katero nisem imela absolutno nobenega kontakta, ker sem se obrnila direktno na prodajalca), itd.
Vse dodatne stroske je mozakar meni uturil, tako da ti priporocam, da vzames preko agencije, ne nekoga, ki se obnasa kot da ti dela uslugo, ce ti nekaj proda.
stroške se dogovorita stranki pri notarju/odvetniku in so 10x manjši kot provizija agencije.
Avtorica, če na nepremičnine.net nič ne najdeš, ti tudi agencija ne bo pomagala, ker se one v glavnem opirajo na … nepremičnine.net. Redko katera se trudi kaj izven tega oziroma vse svoje oglase itak nalepi tam. Če pa želiš mogoče kak konkretnejši namig, nam boš pa morala povedati, KJE kupuješ. Imaš pa tudi na FB nekaj skupin z oglasi, sicer bolj za najem/oddajo, ampak mogoče se pa kak prodajalec raje oglasi direktno kupcu, ne da bi sam dal oglas na net. Midva z možem oddajava izključno na tak način – da se oglasiva interesentom, ki dajo oglas, ker se nama ne ljubi špilat telefonske centrale za budale (samo enkrat sva oddala oglas, to ne moreš verjet, kaj vse tlači našo zemljo in troši kisik za brez veze).
Forum je zaprt za komentiranje.