kune nam delajo škodo
Glede na to, da spodaj napadate avtorico v temi o pasti za divjad, ki ji dela škodo, se sprašujem, ali še mene doleti ovadba in kazen, ker smo nastavili past za kune, ki nam harajo po parceli, vse uničujejo in so se celo naselile na podstrešje.
Smo že čisto obsedeni od teh kun, ki nam ne dajo miru in začnejo z nočnim upostošenjem, takoj ko se hiša umiri. Razmišljam celo o tem, da bi jim nastavila strup za podgane, ki bi ga seveda lepo okrenclala z mletim mesom. Nekaj bo treba storit konkretnega, ker če ne bomo mi njih, bodo one nas.
Verjetno so to kune belice.
Poleg tega, da se obravnavajo po Zakonu o divjadi in lovstvu http://www.gozd-les.com/slovenski-gozdovi/gozdne-zivali/divjad, mislim, da so celo zaščitene, tako da sama jih lahko samo preganjaš s kakim prižganim radijskim sprejemnikom nekaj dni, kaj več pa ne.
no počakaj sedaj na odziv, po monovskem odzivu bi se morali vi izseliti in jim prepustiti hišo!!!! Kako so vsi pametno ko gre za druge, ko bi se njim delala škoda ne bi bili tako zaščitniški.[/quote]
Tudi mene moti, ko vidim, da se daje prednost živalim pred človekom, ker kakorkoli že, če bi se morala odločat, bi se vedno odločila za ljudi, čeprav živali ne sovražim, ampak obstaja pač neka lestnica vrednot in meni je človek na prvem mestu.
Kar se pa tiče zvokov pa ja, zdaj imamo tri tranzistore po podstrešju nastavljene, ampak ne vem če bo to dovolj učinkovito. Hvala za predlog.
Zelo te razumem. Kuna, ko se naseli na podstrešju, nosi tja tudi ujeto crkovino, ki smrdi po celi hiši, da ni mogoče ne spati ne jesti. Pri moji sestri je bilo tako zelo hudo, saj je skozi ladijski pod v mansardi pritekal krvav sluz, smrad za pobegnit. Pomagaj si s čimerkoli moreš in za božjo voljo ne sprašuj tukaj, saj veš kako bodo pametni vsi tisti, ki o tem nič ne vedo. Ustno se pozanimaj pri kakšnem vikendašu, veliko jih ima izkušnjo in ti bodo svetovali brez da bi brali (se držali) zakonov. Če boš čakala, da se skotijo na podstrešju mladiči, se jih boš pa sploh težko rešila, ker se vedno vračajo.
No, mi imamo kune na podstrešju že kar nekaj let, pa še nismo našli na podstrešju nobene crkovine… res pa je, da nam je lani pokončala ponoči enega piščanca (potem smo jih začeli zapirat in ni bilo več problemov), druge škode nam do zdaj, trkam, še niso naredile.
Se pa ob njihovih nočnih dirkah tolažim, da kjer so kune, ni miši in ostalih podobnih zajedalcev.
No, mi imamo kune na podstrešju že kar nekaj let, pa še nismo našli na podstrešju nobene crkovine… res pa je, da nam je lani pokončala ponoči enega piščanca (potem smo jih začeli zapirat in ni bilo več problemov), druge škode nam do zdaj, trkam, še niso naredile.
Se pa ob njihovih nočnih dirkah tolažim, da kjer so kune, ni miši in ostalih podobnih zajedalcev.[/quote]
pri tebi je itak vse kul, vse super, vse po črki zakona…..in bi bilo čudno če se kune ne bi primerno vedle.
Se pa ob njihovih nočnih dirkah tolažim, da kjer so kune, ni miši in ostalih podobnih zajedalcev.[/quote]
pri tebi je itak vse kul, vse super, vse po črki zakona…..in bi bilo čudno če se kune ne bi primerno vedle.[/quote]
Če bi se primerno vedle, ne bi lani ostali brez piščanca … no ja, pa potem na račun tega tudi piščanci brez svoje nove spalnice :))
In če bi brala vse, kar napišem, bi vedela, da imam tako kot vsi ostali tudi sama kar nekaj problemov, le da jih ne obešam na veliki zvon, tako pa prebereš in si zapomniš le to, kar ti ustreza.
Jaz sem kupila elektronske naprave za odganjanje. Zunaj sem pred hiso postavila Garden protector. Oddaja zvoke in ko gre mimo se sproži fleš. Zdaj imam mir. Moraš pa nastavit takoj konec poletja, jaz sem septembra in imaš do konec maja. Vmes jih ni. Naredijo škodo, ker vso izolacijo uničijo in iztrebke puščajo.
Ja kakšno škodo vam pa delajo kune? O_o
Vse uničujejo…. kaj pa je to vse?
Glede na to, da so to mesojede živali ne vem kaj ti lahko uničijo? Če ti polovijo miši in podgane to ne bi smela bit škoda ali pač?
Res pa je, da znajo bit glasne ponoči, ko kako reč prevrnejo na podstrešju to je pa tudi vsa škoda, ki jo povzročajo – nemir na podstrešju.
Od dveh izberi manjše zlo ali to da ti kdaj poropotajo ali pa to, da ti razni godalci preglodajo, onesnažijo… vse živo.
Predvsem TI si na prvem mestu, a ne?
Egoizem, ošabnost, nadutost…. nekaj bo že, če ne vidiš, da smo ravno ljudje tisti, ki vdiramo v okolje/domove živali brez katerih nebi niti obstajal svet okoli nas, niti mi sami ne….
Forum je zaprt za komentiranje.