Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuna belica na podstrehi

kuna belica na podstrehi

Več ljudi več ve!

Imamo problem s kuno belico. Še ko je bila hiša novogradnja, smo opazili sledi prebivalca, ki se je vselil v hišo že debelo leto pred nami. V jeseni pri naši selitvi je bil mir, letos spomladi pa je spet prišla. Najprej je popucala večino gnezd vrabcev na strehi, ampak sedaj dela pa tak hrup, da ne da spati. najhuje je zjutraj od 4 do 6, ko se vrne z nočnega lova. Ker je za sabo puščala blatne sledi, smo videli, kje prihaja. Zaprli smo že vse možne prehode, ampak nas še vedno prelisiči oz. prekuni in najde nov prehod. Če ne bomo uspeli najdet vseh lukenj, ne vem več, kaj naj naredim. Ena in zadnja možnost je past, ki jo izdajo z odločbo potem pa jo spustimo nekje drugje na prostost.

Zanima me, kakšne imate izkušnje, če ji naštimamo radio. Ste uspeli? kaj pa odganjalec z visokimi zoprnimi piski?

Če je samo ena, bodite veseli. Pri nas je imela še mlade in to je bila potem veselica. Pa kupi dreka, smrad, neprespane noči … Ne želi si vedeti, kako smo se je znebili, ampak ni šlo drugače. Se je ni dalo odgnati, oziroma če je že šla, je šla samo za tisto noč, potem pa se je vrnila.

poznam to: ropotanje, skakanje, cviljenje
prvo in drugo leto tudi nisem nič spala, potem smo se jih navadili, ravno menjamo streho in bomo zaprli vse luknje, upam da odidejo, ker je pa res posrano in poscano

je pa ropotanje in veselica na podstrešju bolj čez zimo, tam nekje od jeseni do spomladi ko so nizke temperature, čez poletje predvidevam da spijo zunaj

Ko sem iskala nekaj drugega, sem slučajno videla tole Odganjalnik kun za notranjo uporabo na http://www.conrad.si/. Seveda pa pojma nimam, kako deluje oz. če je učinkovit.

pri nas je deloval radio – je pa res, da smo ga imeli vklopljenega 24 ur na dan, celih 14 dni – potem je videla, da mislimo resno in je šla. Vprašanje je samo, kaj te moti bolj – zelo glasen radio ali kuna. Mogoče greste pa lahko za tisti čas na dopust ….

Mi smo imeli pa podlasico v dnevni sobi, in ker smo mislili, da ima gnezdo v kavču, smo preselili TV v drug prostor, sobo zaprli, odprli balkonska vrata… in čakali. No, gnezda ni bilo, ker se je preselila sama, na srečo imamo poleg hiše še star skedenj, in je šla tja. Je bilo pa fajn, ker je pridno lovila miške in podgane, a je žal pri nas ostala samo tisto sezono. So pa potem namesto nje k nam hodili ježki. 🙂

Poskusite na kuni prijazen način.

če je samo eno okno odprto pride noter, saj gre po fasadi ko za šalo. sedaj jo boste morda našli še laže, saj je češnje in pol so njeni iztrebki koščice.

nam je sicer pustila ptičja gnezd apri miru, ma tudi najbrž ni mogla do njih, so jo prej steklena volna in osja gnezda zmotila. je najprej vsa gnezda razdrla 8še sreča) in pokončala vse ose ki niso ušle, pol pa kot zgleda padla v skladiščeno steklen volno, ki jo je najbrž pikala v smrček in tačke, pa je še tam nardila razsulo. sicer pa od lani postala bolj kulturna (hahah…), njene iztrebke še vidimo, ma je ni za slišat.

Bi dali radio kar na podstreho, čim bližje njenemu apartmaju.

Drek spi poleti kje drugje!!! Če je ona, bodo sedaj maja junija še mladiči. Pa največji hec, da trkam po strehi, obojih, pa se ne da nič motit.

Sem se pogovarjala z lovcem. Poleti se je ne sme streljat, šele od novembra dalje. Pa še to, da stanovanjska hiša z dvoriščem ni lovišče!!!!!
Da se preko inšpektorja, ki menda z odločbo odredi past in kraj izpusta.

Res so nadležno glasne, po par ur nisem spala več dni. Imela je tudi dva mladička. Tašča je nekam dala smrad za kune, kupila mislim da je v Merkurju. Hkrati pa smo jih neko noč čakali, da pridejo na nižjo streho i n takrat jih je mož slikal z bliskavico, Mama kuna je čist popenila, kar pihala je proti možu. IN cvilila ko prava zaščitniška mama. Skratka, pio tem jih ni bilo več. vem pa ne ali jih je pregnal smrad ali so bile tako preplašene ob bliskanja.

imamo kuno vzunaj lesena utica- dimnica dela take rove da mamo zelenico čist polno rovov, kr vgreza se zanima me ali pozimi gredo, kajti ne pes in ne radio ji ne pomagata

pri nas smo jo tud mel na podstrešju. pa smo jo ujeli s pastjo, ki jo ujame živo, potem smo jo pa udomačil, tako da se je privadila na dnevno življenje, pa moram še to povedat, da je to prav prijazna živalca, miši pa podgan pa polovi več kot vsak maček.

Ker pri izdelavi strehe niso zaprli vseh odprtin ki vodijo na podstrešje, so se že pred desetletjem, ko sem dal od hiše psa, ki je sicer lajal vse noči, naselile na podstrešje kune. Katastrofa,uničile so mi vso termo izolacijo, ki je totalno prepojena z odpadki(seč in blato). Ker imam strop v izvedbi gips plošče in ni pohoden, moram odstraniti strešino, da bi odstranil in zamenjal toplotno izolacijo. Stroški so ogromni.
Da bi jih odgnal sem probal nekoliko metod brez uspeha, na primer radio, ki je igral 10 dni ponoči in podnevi z vso jakostjo. Prav toliko časa sem pustil goreti luč. Rezultat je bil smešen. Kuna je kakala okoli radia, žena pa je zaradi preglasnega radijskega zvoka zgubila voljo prebivati s kuno in radijskim truščem v hiši. Moje izkušnje so 1.da je potrebno fizično zamašiti vse eventualne odprtine, ki služijo kuni za dohod na podstrešje.2. da je potrebno kuno ujeti in odstraniti.
Zdaj pa prosim za pomoč.Nekdo je zapisal, da mu je dal lovec past za kuno.Lepo ga prosim, da mi opiše kako past izgleda, oziroma kako je izdelan mehanizem, ki sproži zapiranje obeh vratc? 2. drugi je napisal, da je dobil past na posodo, kar razumem, da jo posoja neka ustanova, katera ustanova je to ?
Moji problemi s kuno me zalo obremenjujejo, posebno ker sem starejši. Lepo prosim da mi kdo na te dve vprašanji odgovori.
Hvala lepa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close