Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kumare na zos

kumare na zos

Lep pozdrav!

Kot majhna sem jedla kumare na zos – drugega imena ne poznam. Poleg je bil pire krompir. Iščem recept, vendar ni uspeha, ker niti natančnega imena jedi ne poznam.
Mi zna kdo pomagati?

Kaj pa si dala v iskalnik? Kumare? Poizkusi še enkrat, govora je bilo o kmečkih kumarah, v postu z naslovom “bučni cvetovi” je JOŽE opisal postopek.

lp

….kumare naribaj, posoli in malce pusti, da spustijo vodo…..nato ožete kumare popraži na sesekljanem česnu, malček zalij in kuhaj…..dodaš lahko tudi malo kumine in kopra…….proti koncu kuhanja vmešaj kislo smetano z malo moke……in to bi bilo to….lp.

Zos je pa omaka.

Pri nas doma smo vedno jedli krompirjev zos, v katerega smo na koncu vmešali drobno naribane kumare. Njami, ga bom verjetno tudi jaz skuhala.

NAŠLA!!!!! Jupi!!!!!!!

Hvala! Kresnica, po tvojih napotkih sem našla recept, samo da ga ni pisal Jože, ampak Karel. Ni važno, grem h kumaram! 🙂

Zana.n, hvala ti za napisan postopek! Danes bom delala na Karlov način (svetlo prežganje), ker sem tako jedla včasih, naslednjič poskusim pa tvojo varianto!

Alena, za kropirjev zos pa prvič slišim. Nam boš zaupala, kako se naredi in s čim se je?

Priprava krompirjevega zosa je naslednja: Krompir olupim, narežem na kocke in dam kuhati v osoljeno vodo. Posebej naredim prežganje. Ko je krompir kuhan, ga zmečkam, kot za pire (vode ne smeš odlivati, ne sme pa je biti preveč) dodam mleto papriko, malo paradižnikove omake, malo vegete (ni pa potrebno, če je ne uporabljaš) in prežganje in premešam, da se zgosti. V tak zos lahko potem naribaš tudi kumare, ni pa nujno. Zraven postrežem z domačimi trganci, lahko z zabeljenii široki rezanci, zabeljenim stročjim fižolom, hrenovkami, kuhano govedino……. Mi imamo najraje domače trgance.
Ta jed je že od mojega otroštva (uh, kako daleč) na jedilniku vsaj enkrat v štirinajstih dneh, navadno v ponedeljkih, ko lahko zraven postrežem kuhano govedino iz juhe (mož ima rajši meso kot testenine).

Lep pozdrav.

alena,
lepa hvala za recept!! bom poskusila naredit ob prvi priliki. hvala!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close