Kuhinjska posoda
Ker se na temle forumu oglašate dobre kuharice, kuharice pa potrebujejo tudi dobro posodo, da lahko kaj dobrega skuhajo, bi vas na tem mestu vprašala, kakšno znamko kuhinjske posode mi priporočate da kupim.
Ker sem kuharica začetnica, bo vska nasvet v tej smeri dobrodošel.
Pa mogoče še kaj o cenah…
Hvala vsem za trud.
Poročam, ko bom kaj dobrega skuhala.
Večino moje posode je Fissler. Cene so sicer kar visoke. Npr.18cm posoda iz nerjavečega jekla s pokrovom, je pri nas cca 12.000. Dosti ugodneje je v primeru, da v Avstriji uspete uloviti kakšno akcijo. Po kvaliteti je najboljša od vsega kar sem imela do sedaj.
Sicer pa ima tudi WF dobro posodo, nože in jedilni pribor.
Lep pozdrav
Andreja
Hej!
Dolgo nazaj sem pocasi kupovala in dokupovala L’agostina posodo v Italiji in kasneje tudi pri nas;predvsem sem pazila na to,kaj mi bo prislo res v postev. Imam vec manjsih posod,ki so v mojem gospodinjstvu najbolj uporabne.So vecne,nekatere stare vec kot 40 let.Tudi posodo na pritisk (z vsemi dodatki) imam.
Kasneje so prisle AMC,ki so verjetno enkratne,toda veliko stvari je v kompletu,ki jih prijateljica sploh ne uporablja.
Dokupila sem se nekaj WMF,zlasti za zar uporabo;naoljim samo zrezek ali se tega ne.Tudi zelenjavo delam v tem.Sem zelo zadovoljna.
Mislim,da je zelo pomembno,da se odlocimo predvsem po pameti,kaj bomo res uporabljale. Vsak kos posode je imel kar visoko ceno;toda splacalo se je,ker je vse v uporabi in prakticno neunicljivo. Lp Babi
Se pridružujem mnenju Babi. Tudi jaz imam že dosti let Lagostina posodo in sem z njo še vedno zadovoljna, za nekatere stvari je sploh nenadomestljiva ( vsaj meni). Sem pa pred nekaj leti dobila dve ponvi SSK in sem tudi z njimi izredno zadovoljna, da sem si potem dokupila še kozico, pa še kaj razmišljam. Je pa to pošteno drago, obstojnost pa ima precej manjšo od Lagostine. Znotraj ima kot neko teflonsko prevleko. ki se z leti obrabi. Sicer tako posodo za manjše doplačilo zamenjajo, a je še vedno draga.
Precej omenjate WMF posodo, pa me zanima kakšna je ta?
Hej!
WMF je zelo kvalitetna posoda. Ze v sedemsetih sem jo v Ljubljani pozeljivo gledala.Zdaj jo imajo pri Mullerju.So razlicne; iz nerjavecega zeleza in tudi drugacne.
Moja ponev spominja na gizo,je debela, tezka, grafitne barve,zunaj in znotraj,zunanje dno pa zelo debelo- svetlo.Rocaj lepo oblikovan in prenese kar nekaj temperature. Je pa prevlecena s titaniumom in po treh letih niti praske.Mislim,da je podobna tvoji SSK.Lp
Forum je zaprt za komentiranje.