Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuharska knjiga

Kuharska knjiga

Ker nisem vešča v kuhanju me zanima katero kuharsko knjigo mi priporočate? Rada bi takšno, ki ima enostavne recepte za preproste jedi.

Lp Citro

HY CITRO , kratko jedernato -poglej nekaj dni NAZAJ – OGI

Za preproste in okusne recepte za začetek ti priporočam predvsem Sestro Vendelino. In pa mogoče Osnovno kuharijo.

Jaz sem za rojstni dan dobila knjigo Zmeraj sestra Vendelina pa mi je zelo všeč. Notri je tudi kar nekaj osnov za recimo golaž, rižoto, juhe…ipd. pač stvari, ki se izkušenim zdijo samoumevne, mi začetniki pa smo še nekako bosi na tem področju 🙂
Pa tudi fotografije so zraven.

Se strinjam s predhodnicami – Zmeraj sestra Vendelina je lepa in uporabna (tudi jaz sem jo dobila za darilo), Osnovna kuharija je tudi v redu knjiga – od osnovnih pomak za partije, do resnih kosil, palačink…. pa še zabavno je napisana. Teh knjig je na tone, mogoče bi se kar zapodila v knjižnico ali pa v knjigarno in sama malo prelistala – boš videla ali si bolj vizualen tip, ali ti zadoščajo samo recepti brez slike (meni težko, priznam). Po moje se splača kupiti tudi tole ekskluzivno izdajo Slovenske kuharije pri Svetu knjige – tam so recepti od osnov do mojstrskih podvigov ;-)). V redu za začetnika je tudi knjiga, ki jo je v enem prejšnjih postov omenila tan – 500 receptov ali nekaj podobnega (imam kopijo in kdaj pogledam vanjo, je res osnovna).

Ne pozabi pa, da je tudi internet odličen vir recpetov. Sedaj je teh strani in forumov že toliko, da je človek kar zmešan od vsega dobrega ;-)). Jaz sem si nastavila facikel, vse kar se mi zdi potencialno uporabno sprintam in dam notri, ko recept preizkusim ta roma v zvezek s preizkušenimi stvarmi.

Sončen pozdravčič. (ko smo ravno pri hrani, za malico sem zmazala pohane bučke – končno so v naši menzi začeli delati še kaj razen klasičnih šniclov – da se vsaj občutijo menjave letnih časov in temu primerni so jedilniki)

Kar se osnov tiče je meni zakon Ivačič – stara dobra domača kuhinja.
Za bolj moderne stvari pa Osnovna kuharija

Ah ja…danes sem dobila še eno darilo – novico, da imam opravljene vse izpite 🙂
Sedaj bom jaz dala staršem darilo – imenitno kosilo jutri. najbrž bomo šli ven, za vikend bom pa skuhala kaj 🙂
Sem tako vesela, da sem želela veselje deliti tukaj z vami!

lp

Kresnička! Ja to je pa res darilo (se še dobro spomnim občutka) – ČESTITAM.

Lepo praznujte!

d.

Hej, Kresnicka!

Zdaj pa zaris, da je kaj.Te kar vidim. Iskrene cestitke tudi z obale Babi

Spoštovana Citrica.
Pišem Vam kuharica v penziji in avtorica knjige z disketo – Emilija Pavlič iz Kopra. Naslov knjige je “ZA OTROKE KUHAJMO ZDRAVO, za majhne in velike”. Izdala sem jo v samozaložbi že leta 1998. Ni samo za otroke ampak tudi za odrasle, le OTROKOM, MLADOSTNIKOM IN MLADOSTNICAM sem jo posvetila. Predstavljam primorski način prehranjevanja. Poleg receptov sem Vam, mladim in manj mladim staršem napisala tudi jedilnike, da vam bo lažje. Sporočilo knjige je: nič ali le 10 dni staro hrano iz zamrzovalnika, nič jedi iz pločevink in plastike, nič umetnih začimb in nič instant hrane. Le hrano letnega časa in v kraju kjer živimo.
V želji, da bi Vas moji recepti in jedilniki čimbolj razveselili se priporočam za naročilo.
Več inf. dobite na moji spletni strani
http://www.emilijapavlic.com
emilija.pavlic@email.si
Pošljem po povzetju. Cena knjige, diskete in poštnine je 6.000,00 sit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close