kuhano vino
Jaz sem pa počasi ugotovila, da je nekatera hrana in pijača v gostilni boljša, ker:
– ne vidim, koliko sladkorja so dodali,
– ne vidim, s koliko maščobe je to narejeno, pečeno,
– ker je postreženo, ko si (običajno) lačen.
Za čaj vem, da ga doma niti v sanjah ne bi toliko sladkala, tista gosto sladka aromatična reč kot čaj v planinski koči pa je taaaaaakooooo dobra.
Za kuhano vino velja sladkor (kar veliko, recimo 2 zvrhani žlici na 1/2 litra, naprej poskušaj), cimet v skorji, klinčki, rezina limone. Da ne povem, koliko je kuhano vino sladkala naša sladkosnedna babica…
LP Mimi
Ravno sem kupila revijo Nova (Božična kuhinja)in sta notri dva recepta za kuhano vino in sicer:
1. Za 8 kozarcev po 200ml potrebujete 1 neškropljeno pomarančo, sok dveh pomaranč, 1 l rdečega vina,100ml ruma, 2 zvezdnata janeža 1 cimetovo paličico in 100g sladkorja.
Pomarančne rezine, sok,vino, rum, začimbe in sladkor segrejte in pazite, da ne zavre. Nato vino precedite, nalijte v kozarce in okrasite.
2.0,7l belega vina
4 žlice sladkorja
2 klinčka
40 ml belega ruma
4 rezine neškropljene limone ali pomaranče
Vino s klinčki in sladkorjem pogrejte, vendar pazite, da ne bo zavrelo. Mešajte, da se sladkor raztopi, ob koncu pa primešajte rum.
Vino nalijte v steklene kozarce in limonine rezine zarežite do polovice in na rob vsakega kozarca nataknite po eno.
Forum je zaprt za komentiranje.