Najdi forum

kuhano vino

Ima katera kak recept za RES DOBRO KUHANO VINO!
Že par sezon se nekaj mučmo, pa ni tak kot bi si ga želeli.
Kot ga napr. dobimo v gostilni.
Vem da je dober najcenejši vin (Namizno dobro vino)
Če mi zna katera točno povedat razmerja in kolk žlic sladkorja.

Hvala za odgovore!
Lep sončen dan.

Ponavadi je razmerje pol vode pol vina. Za 2 dcl mešanice 1 žlica sladkorja (ali žlička). Pa ne pozabit začimbe za kuhano vino. Lahko jih kupiš že v filter vrečki, sicer pa dodaš cimet (skorja), klinčki, piment,…

Lp, Ela S

Tisto…dober je že najcenejš vin….ni ravno ta pravo….slabo vino ne more kuhano biti dobro!

Jaz sem pa počasi ugotovila, da je nekatera hrana in pijača v gostilni boljša, ker:
– ne vidim, koliko sladkorja so dodali,
– ne vidim, s koliko maščobe je to narejeno, pečeno,
– ker je postreženo, ko si (običajno) lačen.

Za čaj vem, da ga doma niti v sanjah ne bi toliko sladkala, tista gosto sladka aromatična reč kot čaj v planinski koči pa je taaaaaakooooo dobra.

Za kuhano vino velja sladkor (kar veliko, recimo 2 zvrhani žlici na 1/2 litra, naprej poskušaj), cimet v skorji, klinčki, rezina limone. Da ne povem, koliko je kuhano vino sladkala naša sladkosnedna babica…

LP Mimi

Načeloma vino ne bi smelo zavreti, ker baje potem greni.

Pri nas uporabljamo belo suho vino tam do kake 500 sit, na zadnje Vrtovčan letošnjega letnika in je bilo super. Poleg začimb in sladkorja dodamo na koncu še malce ruma – najbolje belega.

p, m

Ravno sem kupila revijo Nova (Božična kuhinja)in sta notri dva recepta za kuhano vino in sicer:
1. Za 8 kozarcev po 200ml potrebujete 1 neškropljeno pomarančo, sok dveh pomaranč, 1 l rdečega vina,100ml ruma, 2 zvezdnata janeža 1 cimetovo paličico in 100g sladkorja.
Pomarančne rezine, sok,vino, rum, začimbe in sladkor segrejte in pazite, da ne zavre. Nato vino precedite, nalijte v kozarce in okrasite.

2.0,7l belega vina
4 žlice sladkorja
2 klinčka
40 ml belega ruma
4 rezine neškropljene limone ali pomaranče

Vino s klinčki in sladkorjem pogrejte, vendar pazite, da ne bo zavrelo. Mešajte, da se sladkor raztopi, ob koncu pa primešajte rum.
Vino nalijte v steklene kozarce in limonine rezine zarežite do polovice in na rob vsakega kozarca nataknite po eno.

Jaz grem rada v božični Celovec, kjer celo mesto diši po vinu. Res je bilo to nekaj najboljšega. Zmeraj sem se čudila kako morejo skuhat tako dobro vino pri nas po gostilnah pa nikoli nikdar ne dobiš kaj takega.
Ko sem letos skuhala cviček (boljše vino), sem ugotovila, da je vse v kvaliteti vina……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close