kuhano vino
Dekleta, lep pozdrav !
Zadnja dva vikenda sem prvič kuhala kuhano vino. Prvi vikend sem ga kuhala kar tako po občutku in je bil ves voden, brez prave arome, ta vikend pa sem ga kuhala po nekem receptu in je bil tak, kot bi pila sirup (gost in neznansko sladek). Me je cel dan od tega bolela glava ( pa ne od prevelike količine).
Povejte mi, kako ve naredite kuhano vino.
Lep dan, Karmen.
Mi smo ponavadi kuhali vino tudi bolj po občutku. Ponavadi smo mešali vino z vodo 1:1 (po mojem okusu) ali pa 2:1 za tiste, ki so ga bolj vajeni 🙂 Sladkor po okusu, rajši manj, saj si potem lahko vsak sam dosladka in mešanica začimb za kuhano vino, ki se prodaja v filter vrečki kot čaj, ali pa cimet in klinčke in morda malo limonine lupinice. Kakšnega posebnega recepta za kuhano vino nismo nikoli iskali.
Lep dan!¨
Vladka
Zavrem vodo, sladkor in začimbe, kuham 2-3 minute, prilijem vino in segrevam toliko časa, da skoraj (!) zavre. Odstavim in pustim še nekaj minut stati; lahko se po malem dogreva, ne sme pa zavreti. Tako pravijo; ne vem, zakaj, se pa tega držim.
Količine? Po občutku, po okusu… približno 1/2 l vode, 7-10 klinčkov, za noževo konico cimeta (ali majhen košček cele skorje), žlica sladkorja in košček limonine lupine. Skuhaš, priliješ 1/2 l vina, poskusiš in po potrebi dosladkaš, ker je vino različno kislo.
Lep pozdrav!
MOj recept z 1 litrom vina!
– 1/2l vode, v katero dodaš 4 rezine limone, 3 cimetove skorje in 2 žlici klinčkov zavreš.
– dodaš liter vina (belo ali rdečo(je ful boljši)) ter samo pogreješ. NE SME ZAVRET!! Še nasvet pri nakupu vina. kupi najcenejšega. Sem probala z Merlotom in namiznim rdečim, pa je blo namizno dosti boljše. Isto je pri belem vinu!
Na zdravje!
Tadeja
Forum je zaprt za komentiranje.