Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje v mikrovalovki

kuhanje v mikrovalovki

Pozdravljene!
Ker smo v službi dobili mikrovalovno pečico (direttore nas je 3 boge reve lačne toplega uslišal), sedaj pa mi ideje burijo duha, kaj za hudiča naj si skuham, da bom jedla toplo malico. V bistvu niti ni to tak problem kot to, da nas zanima, kako določene stvari dejansko skuhati (in ne le pogreti).
Recimo krompir: v olupkih, z vodo?
Trdo kuhano jajce? Se to da?
Pečenje in kuhanje hrenovk?
Riž? Z vodo ali brez?

Rada bi kakšen nasvet za kuhanje, pečenje v mikrovalovni. Bo prišel prav tudi doma 😀

Hvala!

Hej, Marusa!
Saj ti ne morem pomagati, ker naprave nimam, ampak tvoj post je tako simpaticno napisan, da me je nasmejal.

1. Kaj zdaj in kako naprej, da bodo lacna usta sita?

2. Direttore nas je 3 boge reve lacne toplega uslisal!

Dajmo punce, SOS, da ne bo direttore bentil, da pecica ne sluzi namenu.

:)))) Babi

Ta moment nimam časa, vendar ti bomo morali bolj obširno pomagati. Za mikrovalovko imamo recepte v posebni (obsežni) datoteki oz. več datotekah, ki krožijo po internetu. Piši mi na mail, napiši svojega, da tole izmenjamo.
Drugače samo na hitro. Tudi mene je razočaralo, da se jajc v MVP ne more kuhati. Pritisk v notranjosti in tole, menda je huda packarija, ko jih raznese. Drugače vse podobno kot na štedilniku, seveda z vodo, samo manj.
Se slišimo, sedaj ne morem.
Pozdav, Mimi

Pozdravljena
Res se celih jajc v mikrovalovki ne sme kuhati , jih pa lahko umešate z različnimi dodatki.

En recept za obilno malico:
150 g hamburške slanine
2 čebuli (100g)
50 g masla
500 g krompirja
6 jajc
125 g kisle smetane
sol, drobnjak, peteršilj

Slanino narežite na majhne koščke, sesekljajte čebulo, krompir narežite na majhne kocke. Dajte v nizko, z maslom namazano ognjevarno stekleno ali porcelansko posodo. Dobro premešajte in pokroto kuhajte cca 15 min. na 800 W. Vmes večkrat previdno premešajte. Posolite in dodajte s smetano vmešana jajca. Pokrijte in na 700 W pustite cca 5 min., da se zgosti. Pred serviranjem potresite s peteršiljem in drobnjakom.

Dober tek

Hrenovke en par jaz dam na krožnik, pečico na 750 W in 45 sekund. To je za te male jatine ali šparove, če so večje, pa podaljšaj čas za 5 sek. Nikakor ne več, ker bojo neužitne. Jaz krompir in riž kuham v mikrovalovki, seveda z vodo ampak, tam imam pa vse avtomatsko. Morala bi vedeti kakšno pečico imaš, če ima pečica šesti čut. Da se skuhat cel krompir brez vode zavit v papirnate servetke, vendar ne vem točno časa. Če imaš funkcijo CRISP, se dajo čudovito hrustljavo zapeči kakšni kosi piščanca, polpeti, tudi pica. Lahko paniraš puranje zrezke, vendar ne z jajcem, moko, drobtinami, ampak z zmletimi koruznimi kosmiči. Te daš na krožnik. pokriješ s papirnatim prtičkom,…. Poglej malo na kulinariki, ali pa pojdi v knjižnico po knjigo Marinke Pečjak- Kuhanje v MVP. Če te kaj bolj podrobno zanima, še vprašaj. Lp

Zivjo!
če mi zaupaš e-mail naslov ti lahko tudi jaz pošljem recepte. Drugače je mikrovalovka dejansko najbolj uporabna za pogrevanje hrane (vsaj mi jo za to največ uporabljamo). Lahko si pogreješ panin, ali pa raztopiš sir na kruhu z raznoraznimi dodatki, da boste lahko rekli direktorju, da jo res uporabljate. recimo kos kruha, sir, pomidori, bazilika (zdaj je veliko sveže)in olivno olje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close