Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kuhanje na dopustu

kuhanje na dopustu

Kako si poenostavite kuhanje na dopustu? Gremo v apartma z majhnimi otroci in ne bi rada veliko čepela za štedilnikom. Kaj napr. kuhate?

kosilo skuhamo v času jutranje priprave in zajtrkovanja.
Tako da se kuhanje konča po zajtrku:)))

Jaz nikoli ne visim dolgo pred štedilnikom, ker se da večina stvari skuhati v hitrem času. Poskusi z makaroni, špageti na tisoč in en način, uporabljaj namesto riža kus kus, ki je gotov v parih minutah, solate, pice,…oja, se da na hitrico skuhat, samo ne se preveč obremenjevat.

Sem se spomnila še na razne čevapčiče, pleskavice, kuretina je tudi hitro pečena……

Največkrat kupim že pripravljene jedi Mesarije Arvaj (piše, da so iz Britofa pri Kranju). Zelo okusno pripravljeno. Golaž, vampi, bolonjska omaka, pečenko v lastnem soku, zrezki v omakah… Priloge so hitro pripravljene: njoki, makaroni, špageti, lahko tudi samo kruh. Paradižnik v solati, rdeča pesa, že očiščena solata – in je kosilo takšno kot je treba. Imajo tudi zelo dobre hrenovke. Zraven paše okisan krompir z majonezo in veliko čebule.

Testenine na tisoc in en nacin.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Na dopustu razen kave ali župce iz vrečke (mož jih obožuje) ne kuhamo, ker to zame ni dopust.

večinoma že vse nakuham doma in zmrznem pol pa na dopustu odtajam in pogrejem

zrezki v omak , sarme , golaži , filane paprike, polivke za omake
napl kuhana rižota…..

Meni pa tole kompliciranje s kuhanjem ni jasno, res…. A, doma kuhate po 7 ur na dan?

Ma, neki skup vržeš, pa kakšno pico u ta zadno, pa je to to.

Se mi zdi, da ste si vsi kar neki vbili v glavo, da če greš pa na dopust, pol ni varjante, da kuhaš, ker to potem ni dopust.
Če sklepamo po kuhanju, potem moram doma pustit moža, otroke, nič tuširanja, nič česanja, nič lišpanja, nič od nič,…al kako to gre…

Ne komplicirat, pa bo vse ok.

Mi hodimo v kamp in imamo kuhalnik z dvema ploščama, prej ko sva bila sama sva imela le en gorilnik in sva vedno gledala da sva skuhala v enem piskru. Riž, kuskus ali testenine z zelenjavo, mogoče kdaj notri še hrenovke, pa kaka paradižnikova solata. Včasih vzamem juho iz vrečke in notri vržem konzervo zelenjave za francosko, pa je. Sem ter tja gremo tud na pico ali v restavracijo.
Pa ponavadi kuha mož jaz pa pomijem posodo po kosilu 🙂

Na dopustu pocnes tisto kar te veseli in sprosca. Malokomu je pa kuhanje in pomivanje posode v veselje.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Se strinjam *registrirana, samo še vedno trdim, da je problem v glavi.

Če se znaš sprostiti…,lahko uživaš tudi s kuhalnico v roki, če pa ne, ti pa lahko nekdo vse k riti prinese, pa ti bo šlo še vedno vse na živce in lahko najdeš 1001. stvar za jamranje.

Ni tak bav bav….

Ko sva lačna si skuhava, kuhava oba in še uživava zraven, saj kampirava in sta kuhalnik in žar itak zunaj prikolce . . . Največkrat je kakšno meso na žaru in pečen krompir posut s parmezanom – to je že klasika na morju:), pa razne testenine, rižote, zrezki v omaki + pire . . . Sicer pa imaš vsako kosilo kuhano v max. eni uri. Letos ko je še novi član bo sicer malo drugače vse skupaj zgledalo ampak se ne obremenjujem zdaj s tem;)

LP, A.

makaroni-špageti bolognese, solata

piščančji paprikaš, pire, solata

čevapčiči, solata

makaroni po milansko, solata

pečen piščančji file, riž, solata

morska rižota, solata

pleskavica, krompir, solata

makaroni s tuno, solata

Kuhamo tudi zelenjavne juhe, juhe iz vrečke,pečemo bučke, ribe, dušimo zelenjavo…..

Imamo prikolico in kuhamo popoldan, ko vročina mine, če smo močno lačni se skuha juha, kasneje ostalo.

Lakoto premagujemo s sadjem, kakšnimi prigrizki, keksi, pivom:)))

Veliko pečemo na žaru, pripravimo le solato in to je to.

Na dan mi kuhanje vzame 30 minut.

Le pogumno.

Vsak po svoje. Mene kuhanje na dopustu zabava in sprošča. Rada hodim po tržnicah, kupujem in poskušam stvari, ki jih prvič vidim, eksperimentiram z nakupi od ribičev na pomolu in od sadjarjev na obcestnih stojnicah, pa tudi brskam po vinskih policah v supermarketih. Iz vsakega potepa prinesem vsaj eno kuharsko knjigo. Seveda ne kuhamo samo doma, ampak hodimo tudi jest v oštarije, da vidimo, kako se pri kuhi odrežejo domačini in da poskusimo lokalne specialitete.

Jaz pa glih na dopustu rada kuham, ker imam čas, nobenega hitenja in norenja in obveznosti. res pa ne kompliciram, testenine, pečen mladi krompir, solate, čevapčiči, hrenovke, popečeni zrezki, pa juhice.

Zimski dopust se seveda razlikuje od poletnega, tudi pri kuhanju.

Med zimskim dopustom običajno že zjutraj pred smučanjem pripravimo kosilo, vsaj v grobem ali pa kosilo pripravim medtem, ko najmlajši spi popoldansko spanje. Odvisno od vzdušja.
Tako imamo “klasičen” zajtrk okoli 7-8-ih; na smučišču se gre na kakšen prigrizek, kavo, čaj, kakav, kosilo je v apartmaju okoli 16-ih(običajno gre za kosila, ki jih lahko že zjutraj vnaprej pripraviŠ: golaž, zrezki, rižota, pa tudi razne zavitke smo že pekli), nekakšna večerja pa zvečer po želji.

Poletje.
Zajtrk spet okoli 7-ih, okoli 10-11-ih pridemo iz plaže in v miru skuhamo kosilo. Na plaži pa običajno sadna malica.
Na plažo se običajno vrnemo šele okoli 16 ali 17 ure, tako je za pripravo kosila res veliko časa!

Občasno gremo ven na večerje, a trenutno res le občasno zaradi nemirnih majhnih otrok.
Je pa res, da na morju predvsem zvečer veliko pečemo na žaru–predvsem ribe.

Hja, jaz pa zelo rada kuham, pa naj bo to na dopustu ali pa doma. Ja nekatere ste pa res mučenice, ker “morate” na dopustu tudi kuhati. Tiste, ki jih sama poznam in ki so enakega mišljenja kot ve, pa ponavadi KOMPLICIRAJO tam, kjer NI TREBA.
Konec koncev imate pa veliko variant, kjer vam drugi kuhajo, pa ni bistveno dražje od ostalih variant.

Se mi kar smilite…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close