Kuhanje krompirja
O to pa ni res, ni tako enostavno … to s kuhanjem jajčk… če hočeš v mehko kuhan jajček, ga je treba tudi prej oprati.:)[/quote]
Ne v tem primeru ga pa ni treba 🙂 🙂
Osnovna predpostavka je nepravilna, da voda ne more imeti več kot 100 st; če je pod pritiskom in tudi v navadnem pokritem loncu je, ima več in stvar se prej skuha. Da pa iz drugih razlogov ni smiselno imeti ploščo na full, je sicer res. Ampak tvoja bolj razume fiziko kot ti ali pa intuicija 🙂 🙂
Jaz operem, ker mam domače japke in domač krompir pa miške lezejo po kleti 🙂 🙂
V mariboru se ne vleče. Je eno najtrših slovenskih narečij. No sej jaz nisem ravno iz centra 🙂 🙂
Aja mene ne bi nič motlo, če bi sama kuhala, ker rada kuham. Pa to zdaj ni reklama 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] O to pa ni res, ni tako enostavno … to s kuhanjem jajčk… če hočeš v mehko kuhan jajček, ga je treba tudi prej oprati.:)[/quote]
Ne v tem primeru ga pa ni treba 🙂 🙂
Osnovna predpostavka je nepravilna, da voda ne more imeti več kot 100 st; če je pod pritiskom in tudi v navadnem pokritem loncu je, ima več in stvar se prej skuha. Da pa iz drugih razlogov ni smiselno imeti ploščo na full, je sicer res. Ampak tvoja bolj razume fiziko kot ti ali pa intuicija 🙂 🙂
Jaz operem, ker mam domače japke in domač krompir pa miške lezejo po kleti 🙂 🙂
V mariboru se ne vleče. Je eno najtrših slovenskih narečij. No sej jaz nisem ravno iz centra 🙂 🙂
Aja mene ne bi nič motlo, če bi sama kuhala, ker rada kuham. Pa to zdaj ni reklama 🙂 :)[/quote]
Jasno ,saj se temperatura vrelišča poveča, če je večji pritisk, če greš v gore, je precej pod 100 C, v vesolju pa takoj zavre, a ne, ker je vakum. Nisem jaz tako neumen, kot izgledam, videz vara, ali si to Robiju razlagala? 🙂
Sicer pa zdaj vem vse o tebi, da rojena Mariborčanka s Teznega, da imaš rada domač krompir in jabolke ter pečeno jagnje na žaru, manjka mi še samo številka čevljev, da vidimo, katera ima večje ,ti ali Bibitka? 😀
Katenjka
Se čuti, da se malo šmarnice pretaka po tvoji krvi, verjetno po očetu? Ali po kom imaš to “divjo” kri? 😀
Katenjka
Jaz sem Ptujsko polje. Drugače pa zelo malo industrijsko obdelane hrane pojem. Lani je babica poškropila ptujsko redečo čebulo s koprivami namočenimi v vodo, tako rekoč bio zelenjava, ker se gleda v tej smeri za domačo porabo, da ni nič škropljeno, kolikor se pač da, npr. pri vinski trti si tega ne moreš privoščiti. Drugače pa imam rdeči vinček iz brajd, to se pa ne rabi škropiti, pa še zdravo je. Jaz sem živ dokaz, ker dobesedno pokam od zdravja. Lahko prideš na kak kozarček, saj sem Bibitko že tudi povabil, samo je baje njen ne pusti, ker se boji, da bi jo lahko kak Štajerc sprepalamudil in vcepil krivo prepričanje, da žemlja ni bel kruh. 😀
Sicer pa lahko malo fiziko obrajtama, npr. gravitacijski privlak teles, med nama bo takrat precej večji, če boš bližje, ker pada s kvadratom razdalje, samo 10 na minus koliko že? Ali pa če se zrediš, da povečaš maso, saj si verjetno suha zaradi pomanjkanja živalskih maščob.
Bibita_Melita
Pa to ravno, ni v domeni žensk, da razmišljate o tako zapletenih stvareh, kot je kuhanje jajčk. 🙂
Bibita_Melita
Zmasiral stopala, kaj pa drugega??? Večja stopala, večji užitek pri masaži. Kompletno pa te itak zmasira tvoj doma vsak večer? Ali samo 1x na teden? :))))
To že, če je pod pritiskom. Ampak jaz nimam ekonom loncev, prav tako pa krompirja ne kuhamo na luni ali Triglavu…:)
Vsa debata z žensko je temeljila na tem, da je ona trdila, da se bo hrana prej skuhala, če bo ogenj na ful in lonec brez pokrova.
Šele jaz sem jo naučil uporabljati pokrovke in to, da je treba dati ogenj na minimum, ko voda zavre.
Ker, če zvišaš temperaturo, bo voda bolj vrela, a bo je hkrati več izhlapelo, ne bo pa se hrana prej skuhala.
Kar pomeni, da je kuhanje na višjih temperaturah same plošče, le potrata energije.
Temperatura plošče mora biti takšna, da voda čisto malo vre.
Aja Robi, prej nisi napisal, da je bil issue lonec brez pokrova. Drugače pa medtem ko kipi, je krompir v pari, ki ima več kot 100 st in se spet skuha prej 🙂 🙂
No ampak žal je vseeno imela narobe tako kot si zdaj pojasnil, ti pa prav. Se pač zgodi no.
matjazko, a misliš da mam rastlinske maščobe ali kaj 🙂 🙂
deci domačega pa raje z naših goric, hvala hvala…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.