Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje 14 dni prikolica

kuhanje 14 dni prikolica

Prosim za kako idejo ali izkušnjo, in sicer me zanima kaj kuhate prikoličarji. Letos gremo prvič v prikolico, opremljena je z notranjo kuhinjo (to bi bolj izrabila za skuhat kako kavo, pogret mleko, ipd) in kuhinjsko omarico s plinom v baldahinu. Na razpolago bom imela tudi pizza pan ponev.
Smo 4 članska družina in nismo izbirčni.

Prosim vse, ki jim ni do preživljanja počitnic v prikolici ali kampu, za obvoz teme. Ni mi potrebno navajati zakaj vi ne greste in ne bi šli v prikolico. Mi smo se tako odločili in tako bo 🙂 Poleg tega naj še dodam, da mi kuhanje na dopustu ne predstavlja nobene muke, tudi zato, ker bomo šli občasno tudi jest ven (vsak drugi ali tretji dan, recimo).

hvaaaaalaaaa!

Ma če imaš pizza ponev, skoraj vse lahko skuhaš oz.spečeš v njej……v prikolici morda le kaj brzinskega….

nekaj bolj na hitro

Mi kuhamo podobne jedi kot doma.

Npr. špageti bolognese, zelenjavna enolončnica + palačinke (te MORAJO biti na dopustu :), zrezki v omaki + krompir, rižota, pečemo pomfri + hrenovke, … skratka, da se kuhati skoraj kot doma…. pa veliko solat.

Jaz tudi neizmerno uživam v kuhanju v campu … mi je lepše kot v super opemljeni kuhinji :))

Lepo se imejte!

– Rižota z zelenjavo (lahko dodaš tudi meso, če ga boš imela),
– sataraš,
– pečen krompir in pečene bučke (ali korenje ali paprika ali kar vam pač paše),
– testenine z omako (to lahko skuhaš vsaj 3x, vsakič z drugo omako – recimo paradižnikovo, tunino, zelenjavno, sirovo ipd),
– ribe.

Vse to lahko narediš tudi v pica panu.

Mi čisto isto kot doma. s tem, da je več zabave, ker vsi skupaj sedemo in čistimo hrano, rešemo, sekljamo in klepetamo… potem je pa fajn za jest.

Pizza-pan je revolucija v počitniški kuhinji.
Za pripravo vsakovrstnih rib (manjše samo očistiš in spečeš cele, večje raje sfiletiraj oziroma naj ti to naredijo kar v ribarnici oziroma na pomolu). Zraven kruh in kakršnakoli solata.
Perutnino, narezano na kose, jagnjetino, teletino, svinjske ali tanke goveje zrezke pečeš, med peko dodaš na kose narezan krompir (ta rabi največ časa), svežo papriko, jajčevce, čebulo, malo česna, vsakih nekaj minut obrneš in malo poliješ z vinom ali pivom, obilno začiniš, malo soliš.
Hobotnica ali večji lignji, kosi krompirja, česen, malo čebule, pečeš počasi na malo olivnega olja in zalivaš z vinom, na koncu poliješ z obilo limoninega soka in potreseš s peteršiljem.
V pizzapanu lahko pripraviš tudi orjaške palačinke ali praženec, djuveć, sataraš, rižote, praktično karkoli, ampak za zgoraj opisane zadeve je pa zakon.

Kje jo lahko dobim?(kupim) Čez en teden gremo-tudi v prikolico. Ponavadi nam kuhanje ne dela težav, kuhamo (pripravili smo si tudi žar zunaj)malo zunaj, malo notri. Ta pizzapan pa deluje res super.

Dobiš jih povsod v trgovinah z malimi gospodinjskimi aparati (Merkurji, Mercatorji in podobno). Svetujem ti čim večjega. Mi imamo sedaj drugega (prvemu smo razbili stekleno pokrovko), je precej težji od prvega in tudi dosti bolj enakomerno greje, kar je najbrž v povezavi.

Kuhanja ne maram preveč, ampak kuhanje na dopustu mi je pa prav v užitek. Celo življenje že kampiramo in ni ga čez tak dopust.
Kaj kuham tam? Špageti, rižote, kak zrezek spečem ali spaniram, pa zraven mlad pečen krompir in malo zelenjave. Tud kak paprikaš na hitro skuham. Pa piščanec v pečici, čevapčiči, ražnjiči…
Če se mi kak dan ne da kuhat, pa tudi samo kaka juha iz vrečke in palačinke, ali pa skuham torteline. Kdaj gremo pa tudi na kako pizzo, sploh če je kak deževen dan, in se mi v dežju ne da posodo prenašat v kampu.

Ni ga čez kuhanje z razgledom na morje, pa vetrček z morja zapiha med lonce…
Jutri se tudi meni začne 3-tedensko morsko uživanje.

Lep dopust vsem!

Jaz ti ga prodam za 10 EUR (nov stane 20). Pusti kontakt če te zanima.

Capricciosa, kje ste ga kupili in od katere firme je? Mi imamo enega starega, pa je že malo zdrajsan in bo sel kmalu v odpis, tako da iščemo novega. Hvala

Pri majhnih otrocih sva zelo zgodaj budna. Tako smo vsi skupaj na trgu ali čakamo barkačo, da pride z lova. Ribe, raki,školjke… V pizzapanu seveda. Zraven en hunt popečene zelenjave in solate. Paradižnik,kumare.

V pizza panu naredim omako s školjk, zraven skuham široke rezance,solata.
Mi na dopustu ne kuhamo tako kot doma,ker imamo zelo radi morske stvari,ki so nam na dopustu “na dohvat ruke”. Vedno,vedno imamo pa v hladilniku narezano lubenico,ki jo pojemo na kile:))))))

N

@Lunanai: prvi je bil Matrix, drugi DeLonghi, prvega smo kupili v Merkurju, drugega pa v Giulii (Trst).

v pizzi ponvi pečem vse, tudi pizzo so nas naučili in speče se odlična,))…najbojse pa so ribe, kalamari, in tako morsko…mmm, pizza ponev je kot nek žar…lahko pa imaš zunaj se kak mali kohar. jaz na morju kuham kot doma, notri v baldahinu imam priročno kuhinjo, stedilnicek z dvema rinkama in pecico, celo mafine pečem, torto, strudel, vse, kruh…čisto odvisno od razpoloženja…celo govejo juho sigurno enkrat skuhamo. Kuhamo pa vsi, to nam je veselje, cela familija, ker od 11 do 15 moraš itak dol iz sonca in takrat uzivamo v kuhi in se tako učita še najstnika, vse skupaj pa je odlično druženje familije. Seveda pa je dan ko se nam ne ljubi, takrat pa poje mala skrinja, kak golaz in slicni da se le pogreje ali pa gremo ven jest.

ne kompliciraj, vazno je, da uzivate dopust in ostalo gre samo od sebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close