Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuh.oddaja v kateri sem to videla?

Kuh.oddaja v kateri sem to videla?

Nedolgo nazaj sem v eni kuharski oddaji na naših programih videla recept za zavitek iz listnatega testa, notri so dali mascarpone in suhe marelice, pa se ne morem spomnit kje je to bilo. Želela bi namreč bolj natančen recept.

To je naredil Damjan. Včeraj sem preverila in je res enkratno!

Evo moj, malo prirejen recept:

Vlečeno testo (35 dg moke, 1 jajce, 2 žici olja, 1 mala žl. kisa, 1 dcl vode (pa še malo) zgneteš, narediš hlebček, ga premažeš z oljem in pustiš pol ure da počivat v zaprti posodi) razvaljaš na tanko in ga premažeš z nadevom.

Nadev:

Mascarpone, vanili, narezane suhe marelice, sladkor.

Zaviješ in spečeš v pečici. Ko je pečeno preliješ z mareličnim sokom in pustiš. Jaz sem prelila z 1 dcl oba zavitka in ostanek (kar je steklo dol) popivnala z papir. brisačo in še malo zapekla.

Dobre tek – to je najboljši zavitek ever!

Za tiste brez okusa ja!

Za tiste brez okusa ja![/quote]

No, potem pa pogumno navrži recept za zavitek še za tiste, ki imate boljši okus?

O hvala!
Pa ne spomnim se ali je razmazal po celem testu ali je bolj v klobaso na enem mestu dal nadev?

O hvala!
Pa ne spomnim se ali je razmazal po celem testu ali je bolj v klobaso na enem mestu dal nadev?[/quote]

On je res dal bolj na eno mesto, ker je imale testo razvaljano bolj na ozko, jaz pa sem dala kar čez celo testno in zavila.

Sigurno bom probala. Hvala Waya za recept.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close