Kuba
To je zelo relativno. Deževna doba je v bistvu takrat, ko je pri nas jesen, oziroma se začne že malo prej. Sama sem bila tam tudi v jesenskem času, pa je bilo – krasno vreme. Tako da je to res čisto relativno.
Deževna doba ne pomeni, da bo non-stop deževalo. Je pa vsak dan kakšen naliv, kar pa ni tako zelo moteče.
Zdravo.
Drugo polovico januarja se odpravljava na Kubo ,letiva iz Benetk preko Madrida v Havano in to je zaenkrat vse kar vem .Na Kubo greva v lastni režiji,kako je z vizo ali je potrbna,naj vzamem samo gotovino-$ ali je možna uporaba plastike,katera mesta nam priporočaš obiskati ,skratka sem na začetku poti in potrbujem čim več informacij.Če imaš kakšen naslov se ga ne bom branil,pa hvala za tvoj nesebični doprinos k turističnem opismenjevanju zainteresiranih,pa LP.
oktan.
upam da se zavedate da bo v kratkem tam revolucija. bi radi ponovili korziko ?
američani vam na kubi en bodo pomagali , kubanci pa še sebi ne morejo. zdaj je varno , a če spremljate zunanjo politiko se politične razmere zelo hitro spreminjajo. najbolj pomagate kubi tako da je ne obiščete , če pa ne jamrat če imate težave
na svetu so naslednje komunistične države :
kuba
kitajska
severna koreja
vietman
povsod drugje je vsaj minimalna demokracija in kolikor toliko varno , no ja v iraku ravno ne ,
tudi na kubi ni prav varno
Vedno znova mi gre na bruhanje ob suverenih izjavah g. lordwalesa o Kubi. Upam, da mu kdo celo ne verjame. Še vedno namreč ni povedal, kolikokrat je bil na Kubi :-)))
Kuba je kar se varnosti tiče varna vsaj toliko kot Slovenija. Pa bi si celo dovolila trditi, da za nianso bolj.
oktan,
Druga polovica januarja je kar dober čas za obisk Kube. Cena letalskih vozovnic, ki se napihne pred božičnimi prazniki, pri večini agencij takrat že pade na svojo normalno raven, klima pa tudi ponovno postane tipična karibska – z obilo sonca in veliko toplote.
Viza je potrebna, toda to ni klasična viza, ki se ureja preko ambasad, temveč se imenuje turistična kartica – pri nekaterih letalskih kartah je že všteta, običajno pa jo je treba kupiti posebej.
Gotovina je zelo primerna, od plastike pa Eurocard ali karkoli drugega, kar ne diši po ZDA (npr. American Express pusti raje kar doma).
Za vsa ostala vprašanja, ki se ti porajajo – glede destinacij in podobnega, pa sem ti resnično na razpolago po mailu, ker je vsega absolutno preveč za pisanje na ta forum. Pa tudi brezplodnim debatam, ki se običajno razvijejo na temo “Kuba”, in dišijo po politiki in ne po popotništvu, se na tak način uspešno izognem.
Lep pozdrav,
Naty.
marymary,
se strinjam s teboj. Ampak kljub temu še nikoli nihče, ki je to želel, ni ostal brez info iz moje strani. Marsikdo me je pred odhodom na Kubo tudi obiskal, se pogovoril… In v moje zadovoljstvo se je oglasil tudi marsikdo potem, po povratku v Slovenijo, da mi je povedal, kako prav so mu prišli moji nasveti in kako lepo se je imel.
Tako da – ko se boš odpravljala na Kubo, ali pa tudi kar tako – z veseljem ti odpišem na mail.
Forum je zaprt za komentiranje.