KUBA
jst mam tudi podobno “tezavo”. odpravljamo se namrec na kubo enkrt jeseni pa slisim podobne zgodbe. pa se opazam, da so letalske karte za havano kar precej drag (250000???)
a mi kdo lahko potrdi, ce se splaca letet s ksnim nemskim turisticnim charterjem iz munchena v varadero in potem od tam startat turo po kubi? al pa recimo letet v Mexico city (karte so okrog 120000) in skombinirat mehiko in kubo ce je to izvedljivo.
hvala za karkoli.
250000 za letalsko karto do Havane?! Jaz sem dobila karto za 125000sit , se pa da dobit cenejšo karto za Varadero, samo je problem v tem, da so tam samo hoteli in ni možnosti za poceni prenočišča- po mojih informacijah. Tudi sama sem razmišljala o tej možnosti in se mi zdi, da se ne splača, je pa res, da sploh nočem iti v Varadero in se mi zdi škoda časa. 🙂
Ne glede na to, da so res v Varaderu samo hoteli to ni ovira za let do Varadera, ker lahko tam najameš avto, obstaja hotel – vsaj lani je za 10$ na osebo na noč, ob tem pa vozijo avtobusi iz Varadera – mesta do Havane in se ustavijo na letališču. Vožnja stane 10$. Več informacij o avtobusih povezavah, cene dobiš na spodnjem linku:
http://www.viazul.cu/home.htm
Lp
Jst sem bil tam cel marec 2004 in cene za spanje so bile! Varadero hotel (Cass tam ni) 49$ double room z zajtrkom, Havana 25$/sobo (cene se gibljejo tudi do 40$), Vinales 10$/sobo, Santa Clara 15$/sobo, Trinidad (enkrat 15$, drugic 18$/sobo), Santiago(17$/sobo), Baracoa 17$/sobo. Lahko bos placala vec, lahko pa tudi manj. Potrebno se je manj cenkati. Priporocam ti pa, da vzames sobo od ljudi, ki pridejo cakat turiste na avtobusno postajo, ki ponavadi ponujajo nocitev se ceneje. Je pa res, da takrat ne ves kaj dobis, se vedno se pa lahko premislis, kot ce ti nekdo svetuje druzino pri kateri je ze bil. Sam sem napravil isto v Vinalesu, ko so nekateri placevali za sobo od 15$ dalje, jst sem pa sobo vzel pri ljudeh, ki so prisli cakat na postajo.
lp,
DAvid
Tudi jaz sem bil tam marca letos in cene so kar visoke, tako za prevoz kot za spanje. V Havani dobiš sobo za 20 usd sam se moraš cenkat, problem pa je če ne znaš španšičine, tako da jo toplo priporočam: Po drugih mestih pa se cene gibljejo od 10 – 20 usd odvisno od prenočišča in kraja. Rentacar je zelo drag in ga odsvetujem, ker so tudi ceste katastorfalne, saj izven Havane. Najcenejša karta pa je iz Munichna čarter v Varadero cca 100 km od Havane, pol pa na avtobus al pa taxi. Druga varjanta pa iz Benetk do Havane okol 130.000 sit.
Karta iz benet do havane: € 751,30 (oktober)
Link:
http://www.sky-tours.it/
Hvala vsem za odgovore. Mi lahko priporocate kako od cas particulare v Havani in Santa Clari, kjer ste spali in je bila poceni v primerjavi z drugimi sobami? Ne vem kako bo s cenkanjem, ker je moja spanscina zelo slaba (osnove in par besed), znam pa nekaj francoscine in italijanscine- upam, da bo dovolj za osnovno sporazumevanje. LP!
Poglej na http://www.cubateamo.com tam imaš vse inf. Na Kubi ti bo prišla prav samo španščina
Uživaj
Jaz sem bil na Kubi sicer ze pred slabima dvema letoma, tako da za za zdajsnje cene ne vem. Smo imel pa v Havani (po mojem mnenju) precejsnjo sreco pri iskanju sobe, saj smo trije spal v sobi za 25$ skupaj z zajtrkom. Sobe niso nic posebnega, slabe pa tudi ne. Lastnik govori tudi anglesko in francosko. Sicer bos pa kmalu ugotovila, da s sporazumevanjem v spanscini ni velikih tezav. Jaz nisem cisto nic znal, ko sem sel tja, po parih dneh sem se pa ze vse zmenu 🙂
Tuki mas naslov te case v Havani:
Rufino Anel Martin y Pilar Rodriguez Santos
Neptuno 556
med Lealtad in Escobar
Telefon (53 7) 862-4149
Forum je zaprt za komentiranje.