Najdi forum

Mene pa zanima kaj o Kubi. Kaksno je tam podnebje julija. Kaksne so cene prenocisc (res tiste minimalne, ker men je vseen, tud ce je bolj po “kavbojsko”), cene hrane, kaj se najbolj splaca videt. Ali so mozni trekingi v notranjosti itd…
hvala

Poleg tega pa pripisite se kaksen namig glede nakupa letal.kart.
Ali pa datum obiska drzave (namesto poletja je verjetno bolj primerna pomlad, ali pac?)

hvala

Poglej si KUBA ZA ZAČETNIKE
http://www.studiomaksima.si/kubaweb/cubaindex.htm

jaz sem bil tam novembra pa je bilo ok, za prenocisce pa vprasaj kaksnega domacina ki ti bo povedal kje lahko poceni spis.racunaj tam okoli 10$ na noc

Glede letalskih kart…jaz sem jih dobila na odklop.com prav ugodno.
Lep pozdrav

ola!
s prijateljico sva bili na kubi konec junija in cel julij, s podnebjem pa je tako, da je takrat zelo vroče in zelo vlažno, tako da se pripravi na švicanje! posebno vlažen je santiago, boljše pa je na severu, kjer je tudi več padavin.
cene prenočišč so ok 15$ skupaj z zajtrkom ( priporočamo hrano v casi).obvezno barantaj!
s sabo vzemi lonely planet in tam vse piše kaj je za videti!
lp

Čaw!

Jaz se bil na Kubi sptembra in oktobra, ko se deževna doba končuje. Takrat ni več tako vlažno, se je pa treba kakšnim hurikanom izogibat, ampak so dovolj zgodaj napovedani, da to ni velik problem. Glede prenočišč je pa tako, da ti Lonely planet ful pomaga. Tam imaš naslove od casas particulare in ti ponavadi tudi piše katere so v redu. V LP so napisane tudi cene, ampak se da vedno zmenit za nižjo ceno. Okvirno (pred enim letom): Havana, Isla de la juventud, Manzanillo 20+ $, drugje 8-15$. Te cene so za dvoposteljno sobo z zajtrkom (0$-2$ doplačila za tretjo osebo – samo zajtrk).
Glede letalskih kart se strinjam z melito – poglej na odklop.com. Še boljše pa se je oglasit pri agenciji Thallata, ker na odklopu karte od njih dobijo.

Lep pozdrav

Koliko pa bi okvirno prislo potovanje na Kubo za 3-4 tedne? Skupaj s kartami, prenočišem, prevozi …

Jaz sem za en mesec Kube zapravil 1200$, pa nisem zelo šparal. Letalska karta je bila okrog 500$, tam imaš pa 700$ za en mesec več kot dovolj. V tem znesku so všteti tudi razni spominki in cigare za več kot 100 $. Mi smo uporabljal lokalne prevoze, občasno tudi (pre)drage avtobuse za turiste, ponavadi pa taxije. Če boš vzel rent-a-car boš verjetno porabil malo več, je pa seveda odvisno od tega, koliko vas gre.

Upam, da ti je to kaj pomagalo, je pa seveda predvsem od tebe odvisno koliko boš zapravil (tvoje želje, sposobnost barantanja…).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close