kuba!
cao!
Ja sva dva , plan je pa sledeči: Zaenkrat ti lahko povem samo to da midva priletiva 19.7 v Varadero in glavna skrb je da se pride do konca meseca v Santiago de Cuba kjer je zaden teden julija karneval! Drugače pa seveda HAVANA, Trinidad,Pinares ma kar vse kar bo možno da se vidi pa seveda ne prehitro! Karto pa lahko kupiš na odklopu že za 100000sit za 21 dni za zraven pa še ene 100000-150000 nevem kakšnaj je tvoja mejna nagnjenost trošenja ..-
lep pozdrav
Mi smo skupina štirih, ki gremo to soboto 12.7. prav tako iz Munchna za 4 tedne. Tudi nam je plan biti okoli karnevala v Santiagu, pa se mogoče srečamo.
100000 – 150000 za štiri tedne se mi osebno zdi malo denarja. Cuba ni ravno poceni, ni tudi pretirano draga, vendar je povprečno spanje 10$ na osebo. Pa hrana, prevozi… Sicer ne bom pametoval, ker ne vem kako imata splanirano…
Andrej
cao!
Dobro rečimo, da je 100000 sit res premalo , samo najbolj pomembno je pa ka kako se znanjdeš s tempa imam v mislih predvsem hrana, pijača v restavracijah kjer se plačuje s pesoti, taxi za kubance, ki vozijo po vnaprej določeni trasi in pa pregovarjanje z njimi mogoče kdaj ne greš z viazulom ampak z busom oz. vlakom za domačine …. to so opcije ma če je pir 1$ bomo že preživel se ti ne zdi !
cao za enkrat pa se vidmo na karnevalu!!
janez
10 $ na osebo je preveč za spanje v Kubi!! Če ste skupina štirih še toliko bolj, ker se case particular najemajo po enotni ceni ne glede na število oseb. v havani nas je bilo 6 in smo plačali 40$! ko sva spala 2 sma plačala 20$! in to je bilo samo v havani in varaderu, kjer je ilegalna casa in se ljudje zelo bojijo, zaradio ful stroge policije, ki nonstop nadzira. Drugje po kubi sma plačala max 16$ in min 8$ za dve osebi – to je od 4 do 8$ / osebo!!! Povprečje je bilo ca. 6.5$7 osebo. samo potrebno je handlat – zbijat cene. kolko gre. tolko bolj zdaj ko je nizka sezona in imajo relativno prazne case. jaz sem bil jan/februar, ki je med najdražjimi.
kva je Zupy, spet na Kubo? si se mal nalezel kubamanije heheh…. saj zastopim… ej kam greš v katera mesta?
skratka lepo se imejte
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
Alan
p.s. za vse ki potrebujete informacije o kubi v slovenščini: KUBA ZA ZAČETNIKE http://www.studiomaksima.si/kubaweb/cubaindex.htm
ola!!
Ja se mi pa zdi da si mal zamešov, ker jst grem prvič na kubo , no pa ni panike ja gremo pa havana, trinidad, pa seveda santiago de cuba kjer bo karneval!! ….
kar se bo dal če maš pa kakšen nasvet kjer je največ muzike na prostem in kjer se pleše salsa oz. da je kakšen poseben kraj pa mi sporoč. Drugače pa vem da je cela kuba en poseben place !
cao ! janez
salsa je vsepovsod, glasba je vsepovsod in to po dnevi in ponoči. V havani imaš dve Casa de la musica (ena v centru in druga v miramaru). Policijska akcija Lacra, ki je v teku že od februarja 2003, je povzročila zapiranje mnogih diskotek v marsikaterem mestu. Nekatere diskoteke delajo samo do 1 ponoči. Marsikatero mesto je ponoči prazno in pusto. Najtežja situacija je v Las tunas, Holguin, Cienfuegos. Tako poročajo tisti, ki so se pred kratkim vrnili.
Situacija je normalna edino v Havani in Santiagu. Nikjer drugje ne moreš več pripeljati punce v sobo.
Želim ti dobro zabavo.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
Forum je zaprt za komentiranje.