Najdi forum

Zanima me kako je z najemom avtomobila na Kubi.
Koliko stane najem, koliko stane gorivo?
Kako je z vozniškim izpitom?
Ali je varno prespati v avtu?
Kako je z zavarovanjem avtomobila v primeru nesreče…

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Miša

Res ni nihše najel avta na Kubi?

na kubi je vveč agencij, najbolj znane so
transtur
micar
habanaautos

vse agencije so na državni ravni (v vseh večjih mestih) ter v državni lasti. ena agencija ima isto ceno za najem avta če ga najameš v varaderu, havani ali kateremkoli drugem mestu

cena najema je različna glede na visoko sezono (dec, jan, jul, avg) in nizko sezono
cena najema pade, če najemaš za več dni (7, 14, 30 dni)
npr. majhen avto (daihatsu cuore, atos) stane:
45 usd do 7 dni
35 usd do 15 dni
25 usd za več kot 30 dni
v ceno je vedno vključeno zavarovanje. zavarovan si proti vsemu razen proti kraji radia. v tem smislu plačaš gotovinski depozit v vrednosti 200 konvert. pezosov (220 usd) ki ti jih vrnejo po zaključenem najemu, če je z avtom vse ok, torej če ti niso vkradli radia in če si prijavila vse možne poškodbe. če npr ti zakriviš nesrečo in razbiješ karkoli na avtu, TEGA ZAVAROVANJE NE POKRIVA, TOREJ PLAČAŠ TI. ZAVAROVAN SI LE V PRIMERU DA TI NISI KRIV (TOREJ KASKO NA KUBI NE OBSTAJA)

Za daljše ture po kubi priporočam džipa (cena bo cca 60 usd za krajši najem)

v avtu NI VARNO SPATI, in je tudi z zakonom prepovedano (isto kot kampiranje ali spanje na klopici v spalni vreči)

1 liter bencina stane 1,05 konvert. pezosov. Tankaš lahko le ESPECIAL, in nikakor ne REGULAR, kar je bencin ki ga tankajo kubanci v njihove oldtimerje ter ni primeren za nove avte.

slovenska vozniška je ok, lahko pa ti ne odobrijo najema če si mlajši od 21 let (pri nekaterih agencijah)

če ti denar ni problem, priporočam agencijo ki ni toliko znana, imenuje se VILLA GABIOTA, zraven kina Yara na 23 aveniji v havani. Ponujajo Peugeote in džipe, razmerje med ceno in tistim kar dobiš je najbolj ugodno ravno pri tej agenciji. Manjši peugeot za dva tedna zaračunajo 44 usd, vendar se z manjšim pogajanjem lahko zmeniš, da ti za ta denar dajo džipa.

Dodatnega voznika vsi zaračunajo, kolikor mi je znano cca 3 ali 5 usd po dnevu, v Villa gabiota pa ga zaračunajo le 5 usd za ves čas trajanja najema.

pri najemu avta imej v mislih da na dan ko ga boš hotela najeti najbrž ne bo nobenega poceni, torej boš morala rezervirati in počakati kak dan ali dva.

mislim da sem ti kar izčrpno napisal, drugače pa mi piši na cubaslovenia@yahoo.com če imaš še kakšno vprašanje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close