Kuba – Tropicana
Jaz sem si jo ogledala. Res je izključno za turiste, show pač. Mislim, da se splača. V tej ceni je tudi všteta rožica za žensko, cigara za moškega, pol litra viskija, coca cola in krožnik arašidov. Nastopajo plesalke, v podobnih kostumih kot jih verjetno poznaš iz Brazilije, nastop je dobro naštudiran, prijeten za oko, vzdušje ful vredu. Skratka mislim, da se splača, imaš pa različne sedeže, mislim, da obstaja tudi cenejša karta kot je to na stranskih sedežih, vidljivost pa je čisto OK.
Tropicana je v Santiagu skoraj pol cenejša kot v Havani. Ko sem bila prvič, je bila tam v ceno všteta tudi steklenica ruma na mizo, lani za novo leto (isto velja za Parisien v Havani). Predstava traja skoraj tri ure in morda nisem merodajna, ker mi taki showi ne potegnejo, ampak meni je tipičen turističen kič in tudi dolgčas (dovolj bi mi bilo eno urico, pa bi bila zadovoljna). kratka, če mene vprašaš, škoda denarja. Smo pa na srečo različni. Nasploh mi je pa Kuba všeč.
V Santiagu je gola cena Tropicane okrog 30$, seveda pa ti agencija zraven prišteje še stroške prevoza, organizacije…tako, da potem ponujajo v glavnem ceno 50$. Predstavi v Havani in Santiagu sta identični. Če še nikoli nisi videla tovrstnega showa, je to morda dobra prilika, ampak meni osebno je precej bolj kubansko iti v kakšno Casa de la trova (preverjeno odlične so v Santiagu, Camagueyu in Trinidadu) in tam doživeti glasbo Kubancev za Kubance.
@nina4, kaj so Casa de al trova? Kako jih najdeš ? Imaš kakšno konkretno priporočilo?
Casa de la trova = hiša glasbe, ki jo ima vsako mesto (ni pa to stvar turističnih kompleksov). običajno ima vedno tudi gostinsko ponudbo za pijače, se pa tam zvečer zberejo mestni muzikantje (lahko več nastopajočih, lahko pa cel večer sam ena skupina ali glasbenik) in igrajo različne zvrsti kubanske glasbe od sona do salse. občinstvo so tako domačini kot lahko tudi turisti. plača se vstopnina, ki ni pretirano visoka (nekaj dolarjev), ali je pa zastonj. najdeš jih tako, da bodisi poiščeš naslov v LP, vidiš napis na hiši, vprašaš taksista, receptorja (če spiš v hotelu) ali lastnika case particular (če si privat), vodiča, če si s turistično agencijo…Priporočam pa zagotovo že prej omenjene. Tista v Bayamu se mi zdi pa že zelo skomercializirana.
Forum je zaprt za komentiranje.