KUBA obvezno!
Res carski argument. Torej po tvojem naj ne bi hodili v države, katerih jezikov ne obvladamo. Žal oblvadam le nekaj evropskih jezikov, pa so bile kljub temu arabske države prekrasno doživetje. Ti se samo drži svoje Kube in mogoče še angleško govorečih držav, ker pač te jezike obvladaš 🙂 ja, drugače se ni mogoče znajti, ne? Pa daj raje preberi, kaj sem sploh napisala v svojih postih. Lp
Ne vem kako je v ostalih delih sveta (sem ga pac premalo vedel), vem da za je Cuba ena takih destinacij kjer je dozivetje potovanja precej odvisno od tega ali znas vsaj osnove spsnscine (ali italijanscine) ali pa nic od tega. Zanima kako j ena Cubi shajato popolnoma brez znanja omenjenih jezikov. Mogoce v Varaderu…
Prav tako se lahko zmenis za caso particular in v restavraciji in na ulici, magari z rokami… Samo cisto drugace jo podozivis v stiku z domacini, ki pa resnici na ljubo ne znajo bogve kako tuje jezike…
Bom pa letos ocitno tako ekperimetiral v Maroku, saj ne znam besedice francosko…
Lp
Andrej
vse se da z beležko in svinčnikom pa z malo smisla za risanje . naprimer : tri poteze za nekaj kar bi bil prasec na ražnju , nož in krogec na tistem delu kjer naj bi bilo stegno . a ni vse jasno in razumljivo . če nisi siguren da vedo da si narisal prasca pa še majhen krogec z dvema pikicama pa malo zarenkaš zdraven . seveda pa takrat ko renkaš in cmakaš ne smeš s prstom kazati na gostitelja ker lahko to razume malo narobe
Pa še nekaj mojih o Kubi!
Kuba je draga!
Znanje španščine ni ravno obvezno (jaz je nisem znal nič, pa kar nekaj naučil v treh tednih), ampak več kot samo priporočljivo! Razen hinterosov in putan nima nihče pojma o angleščini! Čista nula!
Kuba je fascinantna – sproščenost, prijaznost, žur, … sex!
Ampak to zadnje ni nič kubansko posebnega! To je povsod, kjer je Slovenec/Slovenka v očeh domačina čisto nič drugega kot hodeči $! Pa naj se še tako čudno sliši in mi tega ne čutimo – mi smo bogati!
V čem je torej Kuba drugačna!?
Tam so bele, malo manj rjave, rjave, malo bolj rjave, črne.
Tam so črni… (a ne, drage Slovenke, samo črni!)
Sem iz kar nekaj (črnih) ust slišal, da Slovenke so pa definitivno najbolše – ‘takih prasic v postelji ni!’ (pa brez zamere, to ni na mojem zeljniku zraslo, to so besede ‘vaših’ počitniških trofej)!
Pa še nekaj v opozorilo: na Kubi je OGROMNO Aidsa!!! Ampak prikritega, ker vsakega, ki ga odkrijejo takoj odvlečejo v geto – za vedno! Uradno ga ni več!
Pa da ne bo izgledalo, da po Kubi pljuvam!
Sploh ne – priporočam jo!
Ampak takoj! Castru sicer napovedujejo 120 let življenja…
Mogoče se je samo treba vprašati, kaj tam kot takšen ali drugačen turist si! Pomagaš tem ljudem ne – denar od turizma gre v Castrovo denarnico in denarnice podjetnih Italijanov (največ – nekaj tudi Francozom, Kanadčanom…).
Za tistih nekaj $, ki ti jih izpulijo pa neverjetno tvegajo!
Ob nepravem času na nepravem mestu lahko domačina/domačinko v družbi mene/tebe (turista) stane eno leto aresta (ali tudi kaj drugega)!
Lep pozdrav vsem!
Tudi jaz sem obiskala Kubo. Doma sem že en mesec, in ni dneva, da ne bi nekajkrat pomislila na to deželo in ljudi. Še preden sem šla tja, sem slišala in prebrala, da se ljudje vračajo nazaj. Zdaj vem zakaj. Tudi jaz se vrnem nazaj, pač finance pravijo naslednje leto, okoli februarja 2006.
Šele!!!
Komur ni bila všeč Kuba, se ne bo vrnil. Mogoče je pričakoval več, saj se toliko govori o Kubi in kako je lepo je bilo tam. Res pa je, da moraš imeti nekaj več denarja s sabo. Vendar vsi govorite na tem forumu – o Kubi – samo o denarju. Pa saj ga potrebuješ tudi tu ali pa kje drugod po svetu. Če se človek spravi na potovanje, naj to že vnaprej preračuna. Ali pa naj ne gre in naj zato ne govori slabo čez deželo, kakršno tudi v sanjah ne srečaš.
Kdor še ni bil tam, Kubo je potrebno videti in doživeti. Ne pričakuj raja, in ga boš doživel!
Nataša
Ker se sam nameravam odpravljat marca-aprila leta 2007, me zanima kakso je stanje.
Vidim da ze en cas doben ni napisal nic v to temo, predvidevam pa da se verjetno kdo obiskuje to dezelo, bi prosil za odgovor.
Predvsem me zanima ali so se ljudje kaj spremenili in koliko so se povisale cene..
LP,
Danijel
Forum je zaprt za komentiranje.