Najdi forum

KUBA obvezno!

Ola,

letos julija bila na Kubi in vam povem, fantastičen dopust, moj do sedaj najboljši, pa sem že kar nekaj sveta videla..skratka na kratko o Kubi (Varadero -ni prava kuba), dežela preteklosti, socializma, salse, plesa, žive muzike, ruma, seksa, žura, nasmejanih obrazov, prijaznih in lepih ljudi, pa še varna država je….ženska gre z lahkoto sama na potovanje! Le španščina je dobrodošla!! Pa fino je če imaš samski stan…:))
Navdušila me je do take mere, da se marca odpravljam ponovno za en mesec, ker se ti tam dejansko ustavi čas in pozabiš na vse skrbi, ker tam jih ni….!!! sej, je pa za to povratek in vstop v realno Slovenijo toliko bolj boleč!!

čist zmešana…adios
Zaja

Katere kraje si obiskala, kaj se splača videti?
Razmisljam, da bi se januarja tudi jaz odpravila na Kubo za 14 dni ?
Seveda malo polezavanja ostalo pa ogledi zanimivih krajev in ljudi.

Lp MIsa

Živjo,

če imaš možnost pojdi vsaj za 3 tedne, jaz sem bila 14 dni in je definitivno premalo, obiskala sem Hvanao-super, mio mesto, dogajanja veliko, super ljudje in hitro najdeš družbo. Pot sem nadaljevala v Santiago de Cuba, vendar sem se še ustavila v vmesnih vaseh, drugo naj. mesto, malo manj super pa vseeno zelo vredu, nato me je pot zanesla še bolj oz. na čisti jug Baracoa- ZAKON, PRIPOROČAM, luštna vas na jugu, ljudje še bolj odprti in veseli kot na severu, vsi so prijatelji, vsi se poznajo med sabo..res lahko ti rečem, da sem tukaj preživela najlepše dni v mojem lajfu. No potem sem mogla v 3 dneh priti nazaj v Varadero, pa mi tko fajn uspelo s prevozi, das sem si ogledala še Trinidad, nad katerim sem bila razočarana, kajti med množico turističnih glav nisem videla skoraj da nobenega kubanca.
No zadnjo noč v Varaderu-POGREB…to sploh ni Kuba.
Priporočam osnove španščine!!
Pa ne pusti srca dol, kar se ti zna hitro zgodit !!!

lp zaja

Jaz lahko rečem samo da je vse res in če bo vse po sreči se kmalu vračam

Si spoznala kakega črnega breakdancera v Baracoi 😉 Baje pozna že dost Slovenk…. :-))

Ma spoznala jest mal več kot samo enega BD…….ufff..noro..bolj, da se sploh ne spominjam…nam mogla nič delat:)))

Predvidevam da govoriš o tem samo za ženski del populacije, ali pač isto velja tudi za moške?

Povej mi prosim kakšne stroške si imela.
– Letalska karta ( s katero družbo si letela in kje si začela) Kje si rezervirala?
– hrana, nočitve
– prevozi
Skupaj:?

Hvala za odgovor!

Ojla,

v 14 dneh sem porabila 800$, za karto sem dala na last minute 130 tisočakov, letetela sem iz Minhna z letalsko družbo Kondor,
nočitve 15-20$ za dve osebi
zajtrk 3$ na osebo
večerja 7-10$ na osebo

še kaj? kar vprašaj!
lp Zaja

Hehehe, kaj si me vprašal, seveda velja isto za moške……ti povem …na Kubi je raj!!!
lep dan
Zaja

800$ na osebo za 14 dni se mi zdi kar veliko.To je približno 60$ na dan.
V kaksni krajih si se zadrzevala in kaj si si privoščil za ta denar.

Lp Miša

Jaz sem oktobra v malo več kot treh tednih za vse skupaj na Kubi porabila okrog 900 dolarjev (low budget, nič dodatnih stroškov, nekaj malega spominkov), v primerjavi z drugimi državami, v katerih sem bila, se mi je zdela Kuba glede na to kar nudi zelo draga in iskreno povedano nič posebnega. Daleč od raja, predvsem glede razmer v katerih živijo ljudje 🙂 Ljudje so večinoma zelo prijazni, bi pa rekla da ni več te sproščenosti kot prejšnja leta. Če bi se še enkrat odločala bi šla verjetno v kako drugo latinskoameriško državo, ali pa kam v Azijo, čeprav se tudi Kubo splača videt. Sicer pa je to stvar okusa. Aja še to: splača se najet avto, če imate kaj več denarja, mi smo ga imeli tri dni, se pa nisem jaz ukvarjala z rentanjem in tudi nisem nič doplačala tko da ne vem kako je s tem.

btw ne vem kako je zdaj z dolarskimi trgovinami, kakor sem slišala so zaprte tako da se pozanimajte, če jih ni več bo s hrano bolj težko 😉

Živjo!

Tudi jaz sem se oktobra letos potepala po Kubi in še sedaj ne morem priti k sebi… Vse je res, kar si napisala in še več…

Kuba je dežela nasprotij, na eni strani beda, revščina, na drugi strani malo
manj bede, a še vedno. Kuba je droga, ki te zasvoji… So mlade punce, ki si
iščejo boljše življenje v objemu turistov, je raj za pedofile, je salsa in
je rum. Kuba je vse kar si ne moremo predstavljati… preteklost ujeta v
poskus, da bi šli naprej… Je dežela, ki ima brezplačno zdravstvo, pa
ni zdravil, je dežela, ki ne dovoli, da se domačini pogovarjajo s turisti,
ker gredo lahko zaradi tega v zapor. Nimajo interneta – razen prirejenih strani za njih,
imajo dva časopisa z največ osmimi stranmi in tri televizijske programe. Vse
svetovne uspešnice se pojejo v španščini in angleščine ni. Samo I
love you!!! Je polna vedno nasmejanih ljudi, ki nimajo nič, pa ti dajo še
tisto malo, kar imajo… Je življenje, je smrad, je umazanija, je ples… Na
Kubi hočeš nočeš pustiš del svojega srca in tudi jaz sem ga… Kuba te
zasvoji ali pa je nočeš več videti… In nikjer več na svetu ne bom
tolikokrat na dan slišala, da sem lepa, krasna, čudovita, nikjer drugje me
ne bodo tolikokrat na dan ljubili in želeli biti z menoj… seveda, če
odmislim dejstvo, da si to želijo le zaradi denarja, ki ga nimam… Je
dežela lepih, najlepših ljudi, kar sem jih v življenju videla…in mladih
mladih punc, ki iščejo ljubezen. A na Kubi ljubezni ni. To vse je Kuba in se
več…

Ja, zaljubila sem se v Kubo in še se bom vrnila. Iz Havane smo šle v Santa
Claro pogledat spomenike v čast Che-ju, pa v Sancti Spiritus, ki je krasno
mesto. Pa Trinidad, kjer smo jedle najboljšega jastoga na svetu, pa
Cienfuegos – mesto, ki mi bo vedno ostalo v najlepšem spominu… Kjer nisem
pustila koščka svojega srca, ampak mi je dalo eno novo, lepo izkušnjo…

Za Kubo potrebuješ čas, ker ti lahko da mnogo…
Ko si enkrat tu, je sposobnost da dojameš in sprejmeš njihovo življenje
takšno kot je, dar, ki ti pomaga, da jih razumeš. In ko se vrneš domov
spremenjen, začneš cenit tisto, kar si pustil za sabo.

Kuba je beda in Kuba je življenje!!!!!

Hasta luego…

Meta

> Ola,
>
> letos julija bila na Kubi in vam povem, fantastičen dopust, moj
> do sedaj najboljši, pa sem že kar nekaj sveta videla..skratka
> na kratko o Kubi (Varadero -ni prava kuba), dežela preteklosti,
> socializma, salse, plesa, žive muzike, ruma, seksa, žura,
> nasmejanih obrazov, prijaznih in lepih ljudi, pa še varna
> država je….ženska gre z lahkoto sama na potovanje! Le
> španščina je dobrodošla!! Pa fino je če imaš samski stan…:))
> Navdušila me je do take mere, da se marca odpravljam ponovno za
> en mesec, ker se ti tam dejansko ustavi čas in pozabiš na vse
> skrbi, ker tam jih ni….!!! sej, je pa za to povratek in
> vstop v realno Slovenijo toliko bolj boleč!!
>
> čist zmešana…adios
> Zaja
>

Priporočas kaksna prenočišča? Kjer so prijazni lastniki in dobra hrana.

Ojla Miša,

seveda ti lahko dam naslove…..lahko me kontaktiraš na mejl ( zaja@email.si) pa ti podrobneje razložim zadevo…

Hasta pronto!

Zaja

Hej hej amiga,

me veseli in ti popolnoma vrjamem, da si se imela fantastično…in tudi vse je popolnoma res, kar si napisala, še najbolj mi je všeč tvoj stavek, citiram; Kuba te zasvoji ali pa je nočeš več videti˝, točno tako, no mene je zasvojila- big time, hihi glih včeraj govorila s kubancem…jao kva uživajo po svoje!!
In res nazaj prideš drug človek…sploh če si dol dlje časa. Uf komi čakam marec, da se pokubanim :))

Hasta pronto!!

Tina

eh eh, zgleda da nisem le jaz kubamanijak.
skratka, vrnil sem se pred dvemi tedni iz mojega šestega kubanskega potepanja, tokrat sem ostal 45 dni in se vračam začetek februarja. vabljeni tudi ostali kubamanijaki da se mi pridružite, ostal bom dva meseca, torej februar in marec.

ojla,

kubamanijak: kako pa ti najdes cajt in denar za tako pogosta porovanja na Cubo. A zej ze organiziras kaka potovanja tja, da ti tako znese?
Sicer te pa morm pohvalit za enega najboljsih virov informacij na bivsi spletni strani Kuba za zacetnike, ki je tudi nam koristila pri prvem potovanju tja lani.

Lp

Andrej

zanimivo vprasanje, precej intimno, bi rekel.
no,saj nimam kaj tajiti, zadeva je zelo preprosta:
cajta imam napretek, glede na to da sem nezaposlen (šmrc, šmrc, šmrc)
zahvaljujoč hiši na enem jadranskem otoku, mi priteka (priplava) nekaj denarja od oddajanja turistom (VABLJENI, HEHE)
poleg tega sem imel še kar uspešno podjetje v ljubljani, ob zapiranju pa sem dal nekaj denarja na stran za črne dneve (ki nikako da pridejo ajajaja jejeje ihihihihi)

poleg tega na kubi kot pravi Camajan (ne bi se zdaj spuščal v razlago termina, vendar ajmo to prevest kot “Poznavalec”) živim precej poceni. Prenočišča ne plačujem, dostikrat se prehranjujem “por la calle” pa tudi imam nekaj prijateljic, ki imajo vsaka po nekaj sestričn in prijateljic, tako da pravzaprav imam bore malo stroškov pa veliko užitkov.

Potovanj po kubi do sedaj nisem organiziral, bi pa zeloo rad, pod pogojem da se zbere taprava družba. (vabljeni).
O mojem poznavanju kubanskih razmer in vsakdanjika lahko pričajo drugi bralci, ki so z menoj preživeli nekaj (upam) prijetnih dnevov v Havani.

kar se tiče spletne strani KUBA ZA ZAČETNIKE, se obnavlja ter mislim da bo zopet spet aktivna in s še več informacij.

Un saludo rivolucionario a todos los enamorados de Cuba, y hasta la victoria siempre! Venceremos, companeros!

Tu imaš nekaj naslovov…

V Havani ti toplo priporočam Eliane. Njen naslov je:

ELIANA Y HERBERT LOPEZ MORALES
Neptuno 919, entre Soledad y Aramburu,
La Habana (Centro)

Eliana je ful prijazna, pomaga ti pri vsem kar jo prosiš in te ne bo okoli prinesla. Res je super in prijazna. Stanovanje je tudi blizu vsega… od Malecona, pa Univerze…, če ne pa vzameš taxi in greš malo naokoli.
Ima dve sobi, obe imata zaseben vhod – dobiš ključ. Ena ima zraven še kuhinjo, obe imata svojo kopalnico. Eliane živi v zgornjem nadstropju in uporablja svoj vhod.

Dala mi je naslov Case v Cienfuegosu, kjer sicer nismo živele, ker je imela gospa polno, vendar smo bile pri njih vsak dan, kolikor smo bile v tem mestu. Imajo skupni vhod, ne dobiš ključa, vendar vstanejo in ti odprejo kadarkoli prideš domov. Tu ti tudi kuhajo, imaš pa svojo veliko sobo (2 zakonski postelji, z lastno kopalnico). Naslov je:

SRA. LUCY ALPÍZAR RIVERO
En el mismo centro de la ciudad
Ave. 56 No. 3905 (altos) e/ 39 y 41
Cienfuegos, Cuba
Tel.: (053) (432) 516267

Lucy nas je zato, ker je imela zasedeno poslala eno ulico stran k ISABEL, ki jo toplo priporočam. Naslov sem žal nekam založila. Ima trei sobe, lepe, čiste, dobiš svoj ključ. Gospa ti tudi skuha in to zeloooo dobro… ima pa še malega psa jazbečarja Carlos-a, ki je zelo simpatičen in navezan na gospodarico. Res jo priporočam.

V Trinidadu smo želele spat na naslovu:

FIDEL DEVORAH RODRIGUEZ Y GLADYS RODRIGUEZ ROMERO
Vicente suyama no. 9, entre Piro Guinart y Pablo P. Giron
Trinidad

Pa je imela gospa zasedeno… pet minut pred nami sta prišla dva Slovenca!! No, gospa je bila zelo prijazna, nam je razkazala Caso, ki je zelo lepa in ima na vrhu teraso z najlepšim pogledom na Trinidad. Poslala nas je v drugo Caso, k njenim sorodnikom. Spet nimam naslova, je pa kar nekaj ulic stran. Imele smo lasten vhod, ključ, ogromno sobo, s še večjo kuhinjo in jedilnico, veliko kopalnico plus sobo za sušenje perila. Zraven je bila še dnevna soba in krasna terasa, na kateri smo jedle najboljšega jastoga na svetu. Gospa je namreč odlična kuharica. Lastniki živijo spodaj in imajo lasten vhod. Priporočam, zelo!

V Sancti Spiritus-u smo naletele na zelo vztrajnega jineteros-a, a smo se ga spretno znebile. Želele smo spati pri:

RAFAEL QUINONES »EL GUAJIRO«
Maximo Gomez No. 9 Altos (Al lado de Parque Serafin Sanchez)
Sancti Spiritus

Stanovanj sicer nismo videle, vendar nas je prijazna gospodarica peljala drugam, ker je imela že vse polno.
Tam kjer smo bivale je bilo zelo lepo. Lepe, velike sobe, za katere pa ne dobiš ključa, ampak uslužbenka po imenu Maida čaka in ti odpre kadarkoli prideš. Gazdarica je sicer stara, čemerna gospa, ki bi te obrala do zadnjega centa, je pa zato Marta zelo zelo prijazna in nam je en večer celo večerjo naredila zastonj. Naslov je:

Ostal »Don Antonio«
Maida Serrano Rojas
Honorato #7
Entre Independiente y Llano
Sancti Spiritus, Cuba

In res ga priporočam.

Upam, da ti bo to kaj koristilo, pa uživaj… še zame…

Hasta luego…

…moram rečt, da je tudi meni stran Kuba za začetnike zelo pomagala in sem dobila iz tam veliko koristnih informacij, ki so mi zelo pomagale na mojem potepanju po Kubi…
… upam, da bo kmalu obnovljena…

Čist sem zasvojena s Kubo in ljudje, ki tam niso bili, me sploh ne razumejo… in upam, da bom šla kmalu nazaj… čeprav imam takooooo maloooooo dopusta!!!

Hvala ti za koristne informacjie.Se že veselim Kube in odštevam dneve do 7.1.

Lep pozdrav Miša

p.s. Mogoče veš, če so na Kubi striktno ukinili dolarje?

Oj amiga,

ne splačajo se več dolarji, odnesi eure pa tam zamenjaj v konvertibilne pese, sej veš če ti odbijejo10% pa 10% se kar nabere pri tej količini denarja, pa še Kubanci jih neradi vzamejo, ker imajo ravno tako odbitek 10 %.

Uživaj!
z.

Hola!
Popolnoma se strinjam s teboj. Kuba me je zasvojila tako, da se v začetku prihodnjega leta spet vrnem.! Seguimos construyendo nuestros suenos.
Colon

hihi, muchos de nosotros vuelven….me gusta mucho!!

Zaja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close