Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kuba & Dom. Rep.

Kuba & Dom. Rep.

Zanima me ce je sedaj primeren letni cas, za dopustovanje na Kubi oz. Dom. Rep.?
Kaksno vreme lahko septembra/oktobra pricakujem tam?
Hvala

Živjo, jaz sem bila pred leti v Dominikanski za 1. november. V tem času je menda možnost kakšnega deževnega obdobja in za Dominikansko pravijo, da je vreme na jugu lepše kot na severu. Jaz sem bila na jugu, blizu Santa Dominga in vreme je bilo super vseh 9 dni, vroče in jasno, razen enega popoldneva, ko je malo porosilo. Itak pa pravijo, da v teh krajih traja sezona skozi vse leto. Pa lep dopust.

Čao,

jaz sem bila na Kubi lani oktobra 3 tedne in je bilo vreme večinoma sončno in 30 stopinj, ene 4 dni pa se je ful vlivalo – da si moker do kosti v trenutku – in je bilo tudi sicer te dni bolj oblačno. Po moje nič ne tvegaš, če greš oktobra, razen če imaš res smolo in pride kak obsežen ciklon. Drugače pa oktobra na Kubi ni sezone in je turistov bolj malo.

AjA

jaz sem bil tudi oktobra 2001 tam pa je ravno divjal tisti orkan tako da je cel teden lilo.druge 20 dni pa je bilo lepo. domačini pravijo da je oktober ravno pravi ker ni več tiste hude vročine

jaz se bila v Dominikanski leta 2000 v septembru začetku oktobra in je bilo vreme lepo – vroče, razen deževnih prhic ki so tako in tako skorajda dnevno po nekaj minut. Sicer pa pravijo domačini, da je najboljše pri njih decembra, januarja, februarja.
Lepo se imej in uživaj
Kaja

Jaz sem brala, da se v teh deželah (Kuba, Dom. republika, Maldivi in podobno) oktobra začne deževno obdobje in to traja nekje do začetka januarja, najlepše pa je, tako kot je napisala kaja1, januarja in februarja (to se pravi, takrat ko je pri nas zima).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close