Najdi forum

Kuba – denar

Verjetno je že kje o tem kaj napisanega…. pa nisem našla:
– kakšen denar je priporočljivo nesti s seboj na Kubo?
– V kakšnem denarju lahko daješ napitnino v hotelu?

Na Kubo nesi evre, nikakor dolarjev; sem bila pred 1 mesecem. Evre menjaš v hotelski menjalnici, kjer je postopek veliko krajši kot v bankah.Menjalni tečaj je skoraj 1:1 – za 100 evrov dobiš približno 115 Cucov.

Napitnine: na Kubi se boš, pa čeprav imaš hotel AI, znebila veliko evrov oz. Cucov: napitnine pričakujejo čisto povsod: v hotelih,lokalih, glasbeniki ( ki so vsi zelo dobri), veliko je beračenja, če se slikaš z domačini itd.,itd. Nič čudnega, kajti režim je ljudi pripeljal na skrajni rob revščine, informacijska blokada je trdna, po drugi strani pa je opaziti velike razlike v premoženju ljudi.

rosie, najlepša hvala za odgovor! Ja glede napitnin sem že brala po internetu, hotela pa sem izvedeti še tako… iz prve roke.

Na kubi imajo dve vrsti denarja enega za turiste , drugega za domačine.Odvisno kako potuješ mi smo kubo prekolesarili (glej biketravel ednevnik.si) denarja ki ga uporabljajo domačini nismo mogli zapravit veliko ker zanj ne dobiš veliko , kar pa dobiš je skoraj zastonj.Odvisno kje se gibaš mi smo kubo doživljali izven vsega turističnega živžava in je bilo super ,pa nobenih beračenj nismo doživeli.Pazi pa na natege ker so velemojstri kako opehariti turista.Niso pa prav nič jezni če jih razkrinkaš in se ne daš.Jedli in pili smo uglavnem po vaseh in je bilo ful poceni.Tako da kar zmenjaj neka evrov v denar za domačine -pa ne preveč ,ker neboš mogla zapravit .Lepo potovanje !!!!!!!!!

branimirdd,
mi smo bili sicer stacionirani v Varaderu, vendar smo( z avtom) prevozili kar nekaj Kube – cca 1500 km. In povsod, prav povsod, v mestih in v vaseh smo doživeli beračenje. Zelo me čudi, ko praviš, da vi tega niste videli.

branimirdd odličen blog…pa čimprej spet na pot:))

La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!

blog?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close